Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen

De afdeling wedstrijdzwemmen is de grootste tak binnen onze vereniging. Hieronder vertellen sommige van hen wat zij zo leuk vinden aan onze vereniging

Annemiek Machielsen

Veteraan en trimzwemmer

Annemiek geeft (samen met 6 anderen) training bij de veteranen, maar zwemt zelf bij de trimzwemmers van Aquadream. Ze kent alle trimzwemmers persoonlijk en vindt het erg gezellig met hen. Naast het zwemmen wordt er dan ook heel wat gekletst. Annemiek zwemt al vanaf haar 6e, dat is nu al 45 jaar! Haar grote voorbeeld was haar vader, een altijd vrolijk en positief ingesteld persoon. Annemiek heeft twee broers die ook veel hebben gezwommen. Haar oudste broer heeft heel veel medailles behaald! Zelf probeert ze altijd minimaal een kilometer achter elkaar te zwemmen. Dit zwemt ze vaak in borstcrawl, ondanks dat haar favoriete slag de vlinderslag is. Als een dolfijntje door het water, wie vindt dat nu niet leuk?! Annemiek heeft naast het zwemmen nog meer actieve hobby's, zo houdt ze ook van wandelen, rennen, fietsen en tennissen. Stilzitten lijkt niets voor haar!

Róben Geers

(Wedstrijd)Zwemmer

Ondanks dat er de afgelopen maand geen trainingen geweest zijn, willen we toch nog even stilstaan bij de zwemmer van de maand januari. Deze maand wordt namelijk Róben in het zonnetje gezet! Róben is 12 jaar en zwemt bij de junioren 2. Ze zwemt ondertussen al bijna 7 jaar. Het leuke aan zc Aquadream vindt ze dat er altijd tips worden gegeven en dat het een kleine club is. Ze kan zich goed ontspannen binnen de vereniging. Róben wil graag nog beter worden in het zwemmen en pr's halen.  Naast zwemmen speelt ze graag op de piano en gaat ze nog naar school. De komende jaren moet Róben nog even doorleren, want ze wil heel graag dierenarts worden! Wanneer Róben mag kiezen wat ze wil eten, zou ze het liefst dóner eten.

Mardi-Lijne Verhaar

(Wedstrijd)Zwemmer

Mardi-Lijne is pas 8 jaar oud, maar zwemt al 2 jaar. Naast het zwemmen gaat Mardi-Lijne naar school. Ze heeft het erg naar haar zin bij zc AquaDream en wil steeds vaker komen trainen. Haar ouders brengen haar naar alle trainingen. Mardi-Lijne haar favoriete zwemslag is de borstcrawl. Het liefst zwemt deze slag over afstanden van 10 meter, waarbij ze hard wil gaan trainen om haar zwemdoel te bereiken. Haar grote zwemdoel is namelijk het behalen van de Brabantse Kampioenschappen. Dit gaat haar vast lukken! Later wil ze topzwemmer worden, haar grote voorbeeld is op dit moment Manaudou. Wanneer Mardi-Lijne mag kiezen wat ze 's avonds wil eten, eet ze het liefst pannenkoeken of frietjes. Ze woont samen met haar ouders, 4 broer(tje)s en zus. Wanneer er een activiteit wordt georganiseerd, zijn ze er meestal allemaal bij!

Wil je de stukjes van de zwemmers van de maand bekijken, klik dan hier.

Ambities

Zwemmen is een ingewikkelde sport

Het is lastig om je voort te bewegen in een medium als water, zonder teveel weerstand. Daarom is een goede techniek essentieel om sneller te kunnen zwemmen. Zc AquaDream zet daarom trainers met een professionele instelling in, die met een uitgebalanceerd programma , beginnende en gevorderde wedstrijdzwemmers alle facetten van het wedstrijdzwemmen correct aan willen leren. Dit bespaart dat zwemmers op latere leeftijd de verkeerd aangeleerde bewegingen moeizaam moeten afleren.

Een positieve bijdrage leveren aan het zwemniveau in de regio

Zc AquaDream beschikt over een gemotiveerd trainerskader. Graag bieden wij onze expertise aan een ieder die daarvan gebruik wil maken. Ook trainers van andere clubs zijn van harte welkom om de trainingen van hun zwemmer bij ons te volgen en hun eigen trainingsprogramma daarop af te stemmen.

Je leert meer in een positieve en gemoedelijke sfeer

Een kind leert niet door simpelweg instructies van de trainer op te volgen. Trainers die roepen dat een pupil iets moet doen: omdat ik het zeg! Zijn bij ons aan het verkeerde adres. Belangrijk is het plezier in het zwemmen en de progressie die daaruit voortvloeit. Door enthousiaste trainers wordt een prettige en ontspannen sfeer tijdens de trainingen gecreëerd en wordt de sociale omgang tussen de zwemmers gestimuleerd.

Elk leermoment dat een kind kent, is een succesmoment. Er wordt daarom ook gestreefd ieder kind tijdens elke training ten minste één succesmoment te laten ervaren. Daarnaast is de communicatie belangrijk, met zowel het kind als de ouder(s). Doel is om regelmatig de vooruitgang onderling te bespreken.


Trainingstijden

Roosendaal

Maandag: 18.00-19.00
Dinsdag: 06.00-07.30
Woensdag: 06.00-07.30
Vrijdag: 06.00-07.30
Zaterdag: 06.00-08.00
Zaterdag: 16.00 - 17.30

Oudenbosch

Woensdag: 18.00-19.30