Wedstrijdzwemmen

De afdeling wedstrijdzwemmen is de grootste tak binnen onze vereniging. Hieronder vertellen sommige van hen wat zij zo leuk vinden aan onze vereniging

Marjolijn Verhaar

Zwemster

Deze maand wordt Marjolijn Verhaar in het zonnetje gezet! Marjolijn is directeur van 2 kinderopvangorganisaties. Ze is 39 jaar en zwemt al 34 jaar! Marjolijn heeft 2 broers en een zus. Vroeger was Marjolijn erg fanatiek en zwom ze redelijk god, nu vindt ze het voornamelijk lekker ontspannend. Daarnaast vindt ze het gezellig om met zijn allen te zwemmen. Haar kinderen zijn ook fanatiek met sporten. Marjolijn is dan ook druk in de weer om de kinderen naar het sporten te brengen, te werken, zwemmen en ook nog te coachen bij Aquadream. Het leuke aan Aquadream vindt ze de persoonlijkheid en het kleinschalige van de vereniging. Iedereen kent elkaar en dat maakt het leuk.
Omdat ze zwemmen zo lekker ontspannend vindt, is haar zwemdoel dan ook in conditie blijven en wil ze graag haar technieken blijven verbeteren. Dit laatste lukt haar goed binnen de vereniging. Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband zijn haar grote voorbeelden. Tegenwoordig zwemt ze graag de 100 of 200m borstcrawl, maar vroeger zwom ze ook graag de 800m borstcrawl en was ze ook in het open water te vinden. 

Lindi Pietjouw-Verkooijen

Trainster

Deze maand wordt trainster en zwemster Lindi in het zonnetje gezet. Lindi kennen jullie misschien als Lindi Verkooijen, maar sinds 29 oktober mogen we haar Lindi Pietjouw-Verkooijen noemen. Lindi kwam al vrij snel bij Aquadream zwemmen. De vereniging bestond toen nog maar 1 jaar. Zij heeft snel haar draai gevonden en is ondertussen niet meer weg te denken bij de vereniging! Op dit moment is Lindi nog bezig met een opleiding om officieel trainer te worden, maar wij zijn heel blij dat ze al aan het bad staat! Naast zwemmen staat Lindi als leerkracht voor de klas op een basisschool. Zij ziet dus een heleboel kinderen op een dag! In haar vrije tijd vindt ze het leuk om samen met haar man tapas te eten of leuke dingen te doen met haar vrienden.

Frederik Colombijn 

(Wedstrijd)Zwemmer 

Deze maand wordt Frederik Colombijn in het zonnetje gezet! Hij zwemt net als zijn broer Diederik al een aantal jaar bij Aquadream. Op dit moment zwemt hij bij junioren 4. Frederik is 15 jaar oud en gaat naar het Rijks in Bergen op Zoom. Frederik wil het liefst zo snel mogelijk zwemmen, daar haalt hij plezier uit. Zijn favoriete afstanden zijn de 50m en 100m vrije slag. Het fijne aan Aquadream vindt Frederik de ochtendtrainingen. Naast wedstrijdzwemmen is Frederik ook actief binnen het waterpolo.  Zijn zwemdoel is dan ook steeds sneller leren zwemmen, zodat hij hier zijn voordeel uit kan halen bij de waterpolowedstrijden. Deze wedstrijden speelt hij trouwens niet bij Aquadream, maar bij een zwemvereniging uit Bergen op Zoom. 

Wil je de stukjes van de zwemmers van de maand bekijken, klik dan hier.

Ambities

Zwemmen is een ingewikkelde sport

Het is lastig om je voort te bewegen in een medium als water, zonder teveel weerstand. Daarom is een goede techniek essentieel om sneller te kunnen zwemmen. Zc AquaDream zet daarom trainers met een professionele instelling in, die met een uitgebalanceerd programma , beginnende en gevorderde wedstrijdzwemmers alle facetten van het wedstrijdzwemmen correct aan willen leren. Dit bespaart dat zwemmers op latere leeftijd de verkeerd aangeleerde bewegingen moeizaam moeten afleren.

Een positieve bijdrage leveren aan het zwemniveau in de regio

Zc AquaDream beschikt over een gemotiveerd trainerskader. Graag bieden wij onze expertise aan een ieder die daarvan gebruik wil maken. Ook trainers van andere clubs zijn van harte welkom om de trainingen van hun zwemmer bij ons te volgen en hun eigen trainingsprogramma daarop af te stemmen.

Je leert meer in een positieve en gemoedelijke sfeer

Een kind leert niet door simpelweg instructies van de trainer op te volgen. Trainers die roepen dat een pupil iets moet doen: omdat ik het zeg! Zijn bij ons aan het verkeerde adres. Belangrijk is het plezier in het zwemmen en de progressie die daaruit voortvloeit. Door enthousiaste trainers wordt een prettige en ontspannen sfeer tijdens de trainingen gecreëerd en wordt de sociale omgang tussen de zwemmers gestimuleerd.

Elk leermoment dat een kind kent, is een succesmoment. Er wordt daarom ook gestreefd ieder kind tijdens elke training ten minste één succesmoment te laten ervaren. Daarnaast is de communicatie belangrijk, met zowel het kind als de ouder(s). Doel is om regelmatig de vooruitgang onderling te bespreken.


Trainingstijden

Roosendaal

Maandag: 18.00-19.00
Dinsdag: 06.00-07.30
Woensdag: 06.00-07.30
Vrijdag: 06.00-07.30
Zaterdag: 06.00-08.00

Oudenbosch

Woensdag: 18.00-19.30

Dordrecht

(Wedstrijd)zwemmen

Zaterdag: 07.15-09.00