Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen

De afdeling wedstrijdzwemmen is de grootste tak binnen onze vereniging. Hieronder vertellen sommige van hen wat zij zo leuk vinden aan onze vereniging

Diederik Colombijn

(Wedstrijd)Zwemmer

De 15-jarige Diederik Colombijn vindt zwemmen van kleins af aan al leuk. Hij zwemt vanaf zijn 10ᵉ en voelt zich helemaal thuis in het water. Diederik zwemt het liefst de 100 rug en 100 vrij. Wat er zo leuk is aan zc AquaDream? De groep zwemmers vindt hij erg leuk, daarnaast zegt hij dat de manier van trainen goed bij hem past! Diederik wil graag meedoen met de Nederlands Kampioenschappen en wil zijn tijden blijven verbeteren. Zijn grote voorbeeld is Cealeb Dressel. Dit is een Amerikaanse zwemmer die in 2016 heeft meegedaan aan de Olympische Spelen. Hij heeft medailles gewonnen bij o.a. de 4x 100m vrije slag en de 4x 100m wisselslag. Diederik heeft één broer, Frederik. Zelf zit hij in 4 VWO en gaat naar het Rijks. Wat hij later worden wil, dat weet hij nog niet zo goed. Gelukkig heeft hij nog genoeg tijd om daar nog over na te denken. 

Manaudou Verhaar

(Wedstrijd)Zwemster

Manaudou is 12 jaar oud en zwemt al 6 jaar bij zc Aquadream. Naast het zwemmen zit ze op school en vindt ze het leuk om te turnen. Manaudou woont samen met haar ouders, broer, zusje en 3 broertjes. Manaudou vindt de trainingen en de trainers erg leuk! Ze vindt het voornamelijk fijn dat er iedere week op een slag wordt geoefend en dat ze de techniek van deze slag in de belangstelling zetten. Wanneer je iets niet begrijpt of je doet een oefening niet helemaal goed, leggen de trainers het nog een keer uit of doen ze het voor. Ook geven ze veel tips! Manaudou vindt de borstcrawl het leukst om te zwemmen, het liefst doet ze dit wel 400meter! Haar zwemdoel is de Nederlandse behalen en later wil ze topzwemster worden, net zoals haar voorbeeld Laure Manaudou. Aan de naam zal het in ieder geval niet liggen!

Ambities

Zwemmen is een ingewikkelde sport

Het is lastig om je voort te bewegen in een medium als water, zonder teveel weerstand. Daarom is een goede techniek essentieel om sneller te kunnen zwemmen. Zc AquaDream zet daarom trainers met een professionele instelling in, die met een uitgebalanceerd programma , beginnende en gevorderde wedstrijdzwemmers alle facetten van het wedstrijdzwemmen correct aan willen leren. Dit bespaart dat zwemmers op latere leeftijd de verkeerd aangeleerde bewegingen moeizaam moeten afleren.

Een positieve bijdrage leveren aan het zwemniveau in de regio

Zc AquaDream beschikt over een gemotiveerd trainerskader. Graag bieden wij onze expertise aan een ieder die daarvan gebruik wil maken. Ook trainers van andere clubs zijn van harte welkom om de trainingen van hun zwemmer bij ons te volgen en hun eigen trainingsprogramma daarop af te stemmen.

Je leert meer in een positieve en gemoedelijke sfeer

Een kind leert niet door simpelweg instructies van de trainer op te volgen. Trainers die roepen dat een pupil iets moet doen: omdat ik het zeg! Zijn bij ons aan het verkeerde adres. Belangrijk is het plezier in het zwemmen en de progressie die daaruit voortvloeit. Door enthousiaste trainers wordt een prettige en ontspannen sfeer tijdens de trainingen gecreëerd en wordt de sociale omgang tussen de zwemmers gestimuleerd.

Elk leermoment dat een kind kent, is een succesmoment. Er wordt daarom ook gestreefd ieder kind tijdens elke training ten minste één succesmoment te laten ervaren. Daarnaast is de communicatie belangrijk, met zowel het kind als de ouder(s). Doel is om regelmatig de vooruitgang onderling te bespreken.


Trainingstijden

Roosendaal

Maandag: 18.00-19.00
Dinsdag: 06.00-07.30
Woensdag: 06.00-07.30
Vrijdag: 06.00-07.30
Zaterdag: 06.00-08.00
Zaterdag: 16.00 - 17.30

Oudenbosch

Woensdag: 18.00-19.30