Wedstrijdzwemmen

De afdeling wedstrijdzwemmen is de grootste tak binnen onze vereniging. Hieronder vertellen sommige van hen wat zij zo leuk vinden aan onze vereniging

Delano van der Wegen

(Wedstrijd)Zwemmer 

Deze maand zetten we Delano in het zonnetje! Delano is 13 jaar oud en zwemt bij junioren 1. Hij zwemt al 5 jaar en zijn grote voorbeelden zijn Michael Phelps en Ranomi Kromowidjojo. In het water voelt Delano zich vrij en fijn. Het is echt een stukje ontspanning voor hem! Delano zijn favoriete afstand is de 50 meter borstcrawl. De liefde voor de zwemsport lijkt wel in de familie van Delano te zitten, want ook zijn broertje (Julian) houdt erg van zwemmen. Beide mannen zwemmen bij zc Aquadream! Naast het zwemmen houdt Delano van gamen, chillen met zijn vrienden en ook van Netflix. Daarnaast geniet hij ook altijd van een rondje fietsen en van familie-uitjes. Op dit moment gaat Delano naar 't Rijks in Bergen op Zoom. Delano houdt van verschillende soorten eten, zo eet hij graag pizza bij een Italiaan, de hachee van zijn moeder en zelfgemaakte cake vindt hij ook erg lekker!

Evy de Rot

(Wedstrijd)Zwemmer 

Deze maand is Evy de Rot de zwemmer van de maand! Evy is een vrolijke dame van 13 jaar oud en zwemt bij junioren 3. Ze zwemt al meer dan de helft van haar leven bij zc Aquadream, namelijk al 7 jaar! Gelukkig heeft ze het nog steeds onwijs naar haar zin bij de vereniging. Ze vindt het voornamelijk fijn dat er bij zc Aquadream veel aandacht wordt besteed aan de zwemmers. Er worden goede tips gegeven om steeds sneller en beter te gaan zwemmen. Daarnaast vindt ze de groep ook erg gezellig! Evy zit op het Marklandcollege in Zevenbergen. Klaar met leren is ze nog niet, want Evy wil graag binnenhuisarchitect worden! Wanneer ze niet op school of in het zwembad te vinden is, is ze waarschijnlijk aan het tennissen, lopen, fietsen of lekker Netflix aan het kijken. Het fijne aan zwemmen vindt Evy dat ze even alles kan vergeten (behalve hoe ze moet zwemmen natuurlijk). Het maakt Evy niet zo veel uit of ze 1e wordt bij een wedstrijd. Het liefst blijft ze gewoon haar eigen tijden verbeteren, dan is ze al zeer tevreden! Evy haar grote zwemvoorbeeld is Ranomi Kromowidjojo. Nog even oefenen om die tijden te verbeteren, Evy!  

Jayna Wagenmakers

(Wedstrijd)Zwemmer 

De zwemmer van deze maand is Jayna Wagemakers! Jayna is 10 jaar oud en zit in groep 8. Toen ze bij zwemles haar diploma's gehaald had wilde ze nog lang niet stoppen met zwemmen. Daarom is ze bij zc Aquadream komen zwemmen. Ze vindt het erg leuk bij zc Aquadream en zwemt nu bij de minioren 5! Ze vindt het erg fijn dat zc Aquadream een wat kleinere club is.
Nu de zwembaden nog dicht zijn is Jayna vaak terug te vinden bij de bootcamps die georganiseerd worden. In het water is de 100 meter schoolslag Jayna haar favoriete afstand. Jayna heeft een duidelijk doel voor ogen, ze wil net zo goed worden als Kristy Nagtzaam! Wanneer Jayna niet aan het zwemmen is speelt ze graag buiten, daarnaast houdt ze ook van gamen. Wanneer je haar vraagt wat ze later wil worden, weet ze het antwoord nog niet zeker. Ze wordt dokter of juffrouw. Verder heeft Jayna een zusje, zij zwemt ook bij zc Aquadream!  

Wil je de stukjes van de zwemmers van de maand bekijken, klik dan hier.

Ambities

Zwemmen is een ingewikkelde sport

Het is lastig om je voort te bewegen in een medium als water, zonder teveel weerstand. Daarom is een goede techniek essentieel om sneller te kunnen zwemmen. Zc AquaDream zet daarom trainers met een professionele instelling in, die met een uitgebalanceerd programma , beginnende en gevorderde wedstrijdzwemmers alle facetten van het wedstrijdzwemmen correct aan willen leren. Dit bespaart dat zwemmers op latere leeftijd de verkeerd aangeleerde bewegingen moeizaam moeten afleren.

Een positieve bijdrage leveren aan het zwemniveau in de regio

Zc AquaDream beschikt over een gemotiveerd trainerskader. Graag bieden wij onze expertise aan een ieder die daarvan gebruik wil maken. Ook trainers van andere clubs zijn van harte welkom om de trainingen van hun zwemmer bij ons te volgen en hun eigen trainingsprogramma daarop af te stemmen.

Je leert meer in een positieve en gemoedelijke sfeer

Een kind leert niet door simpelweg instructies van de trainer op te volgen. Trainers die roepen dat een pupil iets moet doen: omdat ik het zeg! Zijn bij ons aan het verkeerde adres. Belangrijk is het plezier in het zwemmen en de progressie die daaruit voortvloeit. Door enthousiaste trainers wordt een prettige en ontspannen sfeer tijdens de trainingen gecreëerd en wordt de sociale omgang tussen de zwemmers gestimuleerd.

Elk leermoment dat een kind kent, is een succesmoment. Er wordt daarom ook gestreefd ieder kind tijdens elke training ten minste één succesmoment te laten ervaren. Daarnaast is de communicatie belangrijk, met zowel het kind als de ouder(s). Doel is om regelmatig de vooruitgang onderling te bespreken.


Trainingstijden

Roosendaal

Maandag: 18.00-19.00
Dinsdag: 06.00-07.30
Woensdag: 06.00-07.30
Vrijdag: 06.00-07.30
Zaterdag: 06.00-08.00
Zaterdag: 16.00 - 17.30

Oudenbosch

Woensdag: 18.00-19.30