Veteranen

De veteranengroep van S.Z.C. Daphnia is opgericht op 17 januari 1971 door initiatiefneemster mevr. Bego. Zoals nu nog steeds het geval is ontmoeten ouders elkaar tijdens de trainingen en wedstrijden van hun kinderen en werd het plan geopperd een eigen zwemgroep binnen Daphnia op te richten. 's Winters werd er op de zondagmorgen gezwommen in het instructiebad "De Baarlebossche" te Oudenbosch en 's zomers in het "Bosbad Hoeven". 

Toen eind oktober 1976 op het Bosbadterrein de bouw van het overdekt recreatiebad "De Nimf" gereed was werd er door de veteranen tot 1983 in de winter in dit bad gezwommen. 

In Oudenbosch zat men ook niet stil en werd het instructiebad verbouwd tot een 25m bad. In augustus 1983 vond de officiële opening plaats door Erica Terpstra (voormalig olympisch zwemster, later VVD kamerlid en lid van het NOC/NSF), waarbij o.m. één van de eerste uitvoeringen van de kunstzwemploeg van Daphnia werd gegeven. 
Zo verhuisden de veteranen weer naar "De Baarlebossche" in Oudenbosch, waar zij nog steeds 's winters en 's zomers op de zondagmorgen trainen. 

De training wordt door verschillende trainers en trainsters volgens rooster gegeven, wat tot volle tevredenheid werkt. Na afloop kan er onder het genot van een kopje koffie nog even bijgepraat worden. Ook heel gezellig!

Nieuwe leden zijn op de zondagmorgen van 9.00 uur tot 10.00 uur van harte welkom. Kom gerust eens vrijblijvend kijken of meedoen. 

Trainingstijden

Oudenbosch

Veteranen

Zondag: 09.00-10.00