Trimzwemmen

Na de bouw van het overdekt recreatiebad "De Nimf" op het Bosbadterrein in Hoeven eind 1979 en de verbouwing van het instructiebad "De Baarlebossche" in Oudenbosch in 1983 brak er voor streekzwemclub Daphnia een tijd van grote bloei aan. 

O.a. werd er gestart met een trimzwemgroep op de donderdag avond. 's zomers werd er door deze groep in het buitenbad gezwommen en 's winters in het binnenbad. Deze groep werd zo groot dat in 1983 werd besloten de groep te splitsen. Voortaan werd er op donderdag avond in Hoeven gezwommen en op de woensdagavond in Oudenbosch. Ook was het mogelijk op beide avonden te trainen. 

In 1990 werd het Bosbad (nu "Splesj") geprivatiseerd, waarbij de gemeente een overgangsregeling van 5 jaar bedong voor de Hoevense bevolking en de zwemvereniging. In 1997 werden de gemeente Hoeven/Bosschenhoofd, Oud Gastel, Oudenbosch en Stampersgat heringedeeld en gaan sindsdien verder onder de naam gemeente Halderberge. 

Een aantal jaren geleden werd, vanwege te hoge stookkosten, besloten het overdekte zwembad in Hoeven 's winters te sluiten. Dit betekende voor de trimzwemmers dat zij niet meer op de donderdag avond konden zwemmen. Velen zijn toen naar de woensdag avond gegaan. 

Steekzwemclub Daphnia (opgericht op 21 mei 1960) gaat sinds 2016 verder onder de naam "zc Aquadream. 

De Trimzwemgroep bestaat uit een groep enthousiaste zwemmers en zwemsters. Zij trainen op de woensdagavond van 21.00 uur tot 22.00 uur in zwembad "De Baarlebossche" te Oudenbosch en nieuwe leden zijn van harte welkom! Kom gerust eens geheel vrijblijvend kijken of meedoen. 

Trainingstijden

Oudenbosch

Woensdag: 21.00-22.00