Wedstrijdzwemmen

Archief

Op deze pagina zijn alle stukjes terug te lezen die onze zwemmers hebben geschreven

Delano van der Wegen

(Wedstrijd)Zwemmer

Deze maand zetten we Delano in het zonnetje! Delano is 13 jaar oud en zwemt bij junioren 1. Hij zwemt al 5 jaar en zijn grote voorbeelden zijn Michael Phelps en Ranomi Kromowidjojo. In het water voelt Delano zich vrij en fijn. Het is echt een stukje ontspanning voor hem! Delano zijn favoriete afstand is de 50 meter borstcrawl. De liefde voor de zwemsport lijkt wel in de familie van Delano te zitten, want ook zijn broertje (Julian) houdt erg van zwemmen. Beide mannen zwemmen bij zc Aquadream! Naast het zwemmen houdt Delano van gamen, chillen met zijn vrienden en ook van Netflix. Daarnaast geniet hij ook altijd van een rondje fietsen en van familie-uitjes. Op dit moment gaat Delano naar 't Rijks in Bergen op Zoom. Delano houdt van verschillende soorten eten, zo eet hij graag pizza bij een Italiaan, de hachee van zijn moeder en zelfgemaakte cake vindt hij ook erg lekker!

juni 2021

Evy de Rot

(Wedstrijd)Zwemmer

Deze maand is Evy de Rot de zwemmer van de maand! Evy is een vrolijke dame van 13 jaar oud en zwemt bij junioren 3. Ze zwemt al meer dan de helft van haar leven bij zc Aquadream, namelijk al 7 jaar! Gelukkig heeft ze het nog steeds onwijs naar haar zin bij de vereniging. Ze vindt het voornamelijk fijn dat er bij zc Aquadream veel aandacht wordt besteed aan de zwemmers. Er worden goede tips gegeven om steeds sneller en beter te gaan zwemmen. Daarnaast vindt ze de groep ook erg gezellig! Evy zit op het Marklandcollege in Zevenbergen. Klaar met leren is ze nog niet, want Evy wil graag binnenhuisarchitect worden! Wanneer ze niet op school of in het zwembad te vinden is, is ze waarschijnlijk aan het tennissen, lopen, fietsen of lekker Netflix aan het kijken. Het fijne aan zwemmen vindt Evy dat ze even alles kan vergeten (behalve hoe ze moet zwemmen natuurlijk). Het maakt Evy niet zo veel uit of ze 1e wordt bij een wedstrijd. Het liefst blijft ze gewoon haar eigen tijden verbeteren, dan is ze al zeer tevreden! Evy haar grote zwemvoorbeeld is Ranomi Kromowidjojo. Nog even oefenen om die tijden te verbeteren, Evy!

mei 2021

Jayna Wagenmakers

(Wedstrijd)Zwemmer

De zwemmer van deze maand is Jayna Wagemakers! Jayna is 10 jaar oud en zit in groep 8. Toen ze bij zwemles haar diploma's gehaald had wilde ze nog lang niet stoppen met zwemmen. Daarom is ze bij zc Aquadream komen zwemmen. Ze vindt het erg leuk bij zc Aquadream en zwemt nu bij de minioren 5! Ze vindt het erg fijn dat zc Aquadream een wat kleinere club is.
Nu de zwembaden nog dicht zijn is Jayna vaak terug te vinden bij de bootcamps die georganiseerd worden. In het water is de 100 meter schoolslag Jayna haar favoriete afstand. Jayna heeft een duidelijk doel voor ogen, ze wil net zo goed worden als Kristy Nagtzaam! Wanneer Jayna niet aan het zwemmen is speelt ze graag buiten, daarnaast houdt ze ook van gamen. Wanneer je haar vraagt wat ze later wil worden, weet ze het antwoord nog niet zeker. Ze wordt dokter of juffrouw. Verder heeft Jayna een zusje, zij zwemt ook bij zc Aquadream! 

april 2021

Annemiek Machielsen

Veteraan en trimzwemmer

Annemiek geeft (samen met 6 anderen) training bij de veteranen, maar zwemt zelf bij de trimzwemmers van Aquadream. Ze kent alle trimzwemmers persoonlijk en vindt het erg gezellig met hen. Naast het zwemmen wordt er dan ook heel wat gekletst. Annemiek zwemt al vanaf haar 6e, dat is nu al 45 jaar! Haar grote voorbeeld was haar vader, een altijd vrolijk en positief ingesteld persoon. Annemiek heeft twee broers die ook veel hebben gezwommen. Haar oudste broer heeft heel veel medailles behaald! Zelf probeert ze altijd minimaal een kilometer achter elkaar te zwemmen. Dit zwemt ze vaak in borstcrawl, ondanks dat haar favoriete slag de vlinderslag is. Als een dolfijntje door het water, wie vindt dat nu niet leuk?! Annemiek heeft naast het zwemmen nog meer actieve hobby's, zo houdt ze ook van wandelen, rennen, fietsen en tennissen. Stilzitten lijkt niets voor haar!

maart 2021

Róben Geers

(Wedstrijd)Zwemmer

Ondanks dat er de afgelopen maand geen trainingen geweest zijn, willen we toch nog even stilstaan bij de zwemmer van de maand januari. Deze maand wordt namelijk Róben in het zonnetje gezet! Róben is 12 jaar en zwemt bij de junioren 2. Ze zwemt ondertussen al bijna 7 jaar. Het leuke aan zc Aquadream vindt ze dat er altijd tips worden gegeven en dat het een kleine club is. Ze kan zich goed ontspannen binnen de vereniging. Róben wil graag nog beter worden in het zwemmen en pr's halen.  Naast zwemmen speelt ze graag op de piano en gaat ze nog naar school. De komende jaren moet Róben nog even doorleren, want ze wil heel graag dierenarts worden! Wanneer Róben mag kiezen wat ze wil eten, zou ze het liefst dóner eten.

februari 2021

Mardi-Lijne Verhaar

(Wedstrijd)Zwemmer

Mardi-Lijne is pas 8 jaar oud, maar zwemt al 2 jaar. Naast het zwemmen gaat Mardi-Lijne naar school. Ze heeft het erg naar haar zin bij zc AquaDream en wil steeds vaker komen trainen. Haar ouders brengen haar naar alle trainingen. Mardi-Lijne haar favoriete zwemslag is de borstcrawl. Het liefst zwemt deze slag over afstanden van 10 meter, waarbij ze hard wil gaan trainen om haar zwemdoel te bereiken. Haar grote zwemdoel is namelijk het behalen van de Brabantse Kampioenschappen. Dit gaat haar vast lukken! Later wil ze topzwemmer worden, haar grote voorbeeld is op dit moment Manaudou. Wanneer Mardi-Lijne mag kiezen wat ze 's avonds wil eten, eet ze het liefst pannenkoeken of frietjes. Ze woont samen met haar ouders, 4 broer(tje)s en zus. Wanneer er een activiteit wordt georganiseerd, zijn ze er meestal allemaal bij!

januari 2021

Vincent Dermaux

(Wedstrijd)Zwemmer

Vincent is 24 jaar oud en zwemt bij de senioren. Vincent zwemt al zo lang, dat hij de tel is kwijtgeraakt. Hij denkt dat al sinds groep 3 zwemt. Hij zwemt in ieder geval al sinds de oprichting van zc Aquadream bij onze club! Een echt zwemdoel heeft hij dan ook niet meer. Hij wil graag in conditie blijven. Naast het zwemmen werkt Vincent bij I.A.S. Ze verzorgen hier de automatisering van productielijnen, voornamelijk in vloeibare voeding en waterschappen. Vincent heeft een oudere broer en zus, maar wonen allemaal op zichzelf. Vincent vindt het fijn dat hij gewoon zichzelf kan zijn bij zc Aquadream en dat iedereen gewaardeerd wordt. Verder vindt hij het prettig dat er trainingen worden gegeven die bij ieder zijn zwemdoel passen. Vincent zijn favoriete slag is de borstcrawl. Het liefst doet hij dit wel 5 km lang. Hoewel hij altijd traint in zwembad de Stok, is Vincent zijn favoriete wedstrijd de 5km borstcrawl in open water!

december 2020

Diederik Colombijn

(Wedstrijd)Zwemmer

De 15-jarige Diederik Colombijn vindt zwemmen van kleins af aan al leuk. Hij zwemt vanaf zijn 10ᵉ en voelt zich helemaal thuis in het water. Diederik zwemt het liefst de 100 rug en 100 vrij. Wat er zo leuk is aan zc AquaDream? De groep zwemmers vindt hij erg leuk, daarnaast zegt hij dat de manier van trainen goed bij hem past! Diederik wil graag meedoen met de Nederlands Kampioenschappen en wil zijn tijden blijven verbeteren. Zijn grote voorbeeld is Cealeb Dressel. Dit is een Amerikaanse zwemmer die in 2016 heeft meegedaan aan de Olympische Spelen. Hij heeft medailles gewonnen bij o.a. de 4x 100m vrije slag en de 4x 100m wisselslag. Diederik heeft één broer, Frederik. Zelf zit hij in 4 VWO en gaat naar het Rijks. Wat hij later worden wil, dat weet hij nog niet zo goed. Gelukkig heeft hij nog genoeg tijd om daar nog over na te denken.

november 2020

Manaudou Verhaar

(Wedstrijd)Zwemster

Manaudou is 12 jaar oud en zwemt al 6 jaar bij zc Aquadream. Naast het zwemmen zit ze op school en vindt ze het leuk om te turnen. Manaudou woont samen met haar ouders, broer, zusje en 3 broertjes. Manaudou vindt de trainingen en de trainers erg leuk! Ze vindt het voornamelijk fijn dat er iedere week op een slag wordt geoefend en dat ze de techniek van deze slag in de belangstelling zetten. Wanneer je iets niet begrijpt of je doet een oefening niet helemaal goed, leggen de trainers het nog een keer uit of doen ze het voor. Ook geven ze veel tips! Manaudou vindt de borstcrawl het leukst om te zwemmen, het liefst doet ze dit wel 400meter! Haar zwemdoel is de Nederlandse behalen en later wil ze topzwemster worden, net zoals haar voorbeeld Laure Manaudou. Aan de naam zal het in ieder geval niet liggen!

oktober 2020