2017-2018

Open Nederlands Kampioenschap Openwaterzwemmen
30/7 Even zag het er naar uit dat het ONK niet gezwommen kon worden op zaterdag en zondag 28/29juli door blauwalg in De Bosbaan. Gelukkig hebben meerdere verenigingen hun hulp aangeboden, waardoor De Bosbaan ´verhuisd´ kon worden naar Het Waaltje in Heerjansdam. Het wedstrijdprogramma is bijna 1 op 1 overgenomen met hier en daar een kleine verandering.
Namens AquaDream verschenen deze twee dagen drie zwemmers aan de start: Kim, Jordy en Vincent. Op dag 1 heeft Jordy zich naar een 4e plek gezwommen op het NK nummer 2km schoolslag  heren masters 20+. Kim van Rossum behaalde op dezelfde afstand en categorie een 4e plaats bij de dames. Vincent zwom zich op de 1km masters heren 20+ naar een 2e plaats (geen NK nummer). Zondag begon Vincent met hét NK nummer: 10 km vrijeslag heren senioren, na 2,5 uur wist hij de finish te bereiken en heeft hiermee een zeer knappe prestatie geleverd. Kim eindigde de 3km schoolslag (dames senioren NK) met een 10e plaats en op de 1km schoolslag masters 20+ een eerste plaats!
Aankomend weekend hebben zij even een rustweekend, waarna nog wedstrijden gezwommen gaan worden in Oosterhout, Wilhelminadorp, Vlissingen, Sleeuwijk, Vught, Oss en Anna Paulowna. Kijk op onze 
site voor de data en eventuele extra info. Ook op noww.nl zijn de programma’s te vinden alsmede nog meer informatie. Alle uitslagen van de wedstrijden tot nu toe zijn ook op onze site te vinden!

Zwemmarathon 2018
8/7Afgelopen zaterdag doken 11 zwemteams in het warme water van buitenzwembad de Stok voor het goede doel. Naast het mooie geldbedrag dat werd opgehaald, werd ook gestreden om zoveel mogelijk kilometers te zwemmen van 11:00uur tot 17:00 uur. Daarna werd een aansluitende BBQ georganiseerd. De drie teams met de meeste baantjes kregen een beker als prijs.
Mixed 8 is de winnaar van vandaag met maar liefst 31.7km. Hieronymus Squad werd  tweede (27.4km) gevolgd door de Badeendjes, welke als 3e eindigde met 26km. Na de prijsuitreiking werd de cheque uitgereikt aan ColSensation (897,35euro). Daarna was het tijd voor de BBQ welke weer heerlijk was!
Activiteitencommissie, bedankt voor de organisatie en daarnaast iedereen bedankt voor de mooie dag! De uitslag staat op onze site!

Podiumplaatsen voor Rinz en Lars!
2/7 Rinz en Lars hebben 1juli bij de Jaargangfinales (NK voor minioren) in Dordrecht bijzonder goed gepresteerd. Beiden zwommen 4 afstanden en alle races waren goed voor top 10 noteringen.
Dat dit tweetal deel uitmaakt van de beste Miniorenzwemmers van Nederland lieten ze bovendien zien door hun behaalde edailles: Rinz won brons op de 50 vlinderslag bij min. 5 en Lars werd 3e op de 200 wissel. Op de 100 schoolslag was Lars de allersnelste (min. 6) en kreeg goud omgehangen! 
Gefeliciteerd met jullie prestaties! 

Lars en Rinz meervoudig kampioen minioren
10/6 Afgelopen weekend heeft AquaDream deelgenomen aan de Regionale Miniorenfinales in Roosendaal (Brabants kampioenschap minioren). Alleen de beste 18 zwemmers per afstand mochten aan dit toernooi deelnemen. Lars, Rinz, Evy en Jayna deden aan deze wedstrijd mee.
Lars mocht aan alle afstanden deelnemen (in totaal 6), op alle afstanden was hij zijn concurrenten te snel af, 6 PR's en maar liefst 6 keer kampioen.
Ook Rinz mocht aan alle afstanden deelnemen (in totaal 5), hij wist hiervan 4 races in een PR om te zetten en  ook hij mocht op het hoogste podium klimmen. Rinz nam 4 gouden medailles mee naar huis.
Evy startte dit weekend op 4 afstanden, waarbij zij naar een PR zwom op de 400m vrijeslag.
Jayna heeft tweemaal gezwommen, op de 100m vrijeslag zwom zij een PR van bijna 10 seconde en werd hierbij mooi 10e.
Alle vier de zwemmers hebben zeer goed gepresteerd, in totaal gingen 10 gouden medailles mee naar huis, waardoor we eerste waren in het medaille klassement.
1 juli worden de Nederlandse minioren kampioenschappen gezwommen in Dordrecht (Jaargangfinale). Hier mogen de beste 24 zwemmers van Nederland aan mee doen. Lars en Rinz zullen dan weer aan de start verschijnen.

Regionale Zomerkampioenschappen 
4/6 Het weekend van 26&27 mei en 2&3 juni stonden in het teken van de Regionale Zomer Kampioenschappen. Brabant en Limburg streden voor de titel Regionaal Kampioen. AquaDream kan tevreden terugkijken op twee warme en gezellige weekenden in zwembad de Tongelreep in Eindhoven.  Er werden vele PR’s gesneuveld en natuurlijk werden weer veel medailles mee naar huis genomen.  
Yasmine heeft op 6 afstanden mogen starten, waarbij ze 3 PR’s zwom.  Haar beste notering was 5e op de 50m rugslag bij de dames senioren open. Lindi had dit seizoen 8 limieten behaald, waaronder de langere afstanden 800m vrijeslag en 400m wisselslag. Bart de Bruijn liet zien goed op weg te zijn naar het EK in Polen van 2-7juli, van de 5 afstanden die hij zwom, werden 3 omgezet naar een PR. Op de andere twee afstanden zat hij nipt boven zijn besttijd. Diederik heeft maar liefst 11 afstanden gezwommen en wat zeer knap is, is dat hij ze allemaal heeft omgezet in PR’s. Daarnaast werd hij op de 200m rugslag net 4e, hij kwam net te kort voor een podiumplaats, maar wel met een PR van 3sec. Vincent mocht op 7 afstanden starten, hij behaalde twee PR’s. Tevens zwom hij naar een 3e plaatsop de 1500m vrijeslag en werd hij net 4e op de 400m wisselslag. Joris mocht starten op de 50m vrijeslag en zwom nipt boven zijn PR. Evy en Indy zijn beide op 9 afstanden gestart. Evy met 9 nieuwe PR’s op de klok en Indy 8. Daarnaast heeft Evy één gouden, twee zilveren en 3 bronzen medailles mee naar huis mogen nemen. Indy heeft maar liefst 4 keer op het hoogste podium gestaan om het goud in ontvangst te nemen, daarnaast behaalde ze nog twee keer zilver en één keer brons. Tessa heeft laten zien dat ze niet alleen op de 50m schoolslag, maar ook op de 100m schoolslag meetelt. Ze behaalde op deze afstanden een 2e en 3e plaats. Tevens zwom ze ‘even’ 2 seconde van haar besttijd af op de 100m schoolslag. Ook op de 50m vrijeslag racete ze mee om een podiumplaats, helaas moest ze genoegen nemen met een 4e plaats. Ze behaalde 3 PR’s. Steijn heeft twee zilveren en 5 bronzen medailles in ontvangst mogen nemen. Op de 50m schoolslag werd hij nipt 4e. Hij startte op 10 afstanden en zwom 10 PR’s, 100% score. Ronaldo heeft drie afstanden gezwommen, op de 50m vlinderslag behaalde hij een PR. Amber zwom de 50m vrijeslag in een nieuw PR. Luka zwom in totaal 7 afstanden, waarvan 6 PR’s. Daarnaast mag ze zich nu drievoudig Regionaal kampioen noemen, naast deze drie gouden medailles mocht zij ook nog een bronzen in ontvangst nemen. In totaal behaalde de zwemmers 8 gouden, 7 zilveren en 12 bronzen medailles. 
We kunnen terugkijken op twee geslaagde weekenden.

AquaDream promoveert naar D1 klasse
23/4 Het is ons gelukt! Vorig jaar promotie van D3 naar D2, dit jaar van D2 naar D1. Voor de tweede keer op rij zijn we kampioen geworden. Volgend jaar zullen we dus uitkomen in de D1 klasse. Zwemmers, heel goed gedaan!

Deelname Europees Kampioenschap Bart de Bruijn
Bart de Bruijn mag meedoen aan het Europees Kampioenschap zwemmen voor doven en slechthorenden in Lublin (Polen), welke gehouden wordt van 2 tot en met 7 juli 2018! Namens AquaDream wensen we je veel succes met dit fantastisch avontuur! Volg Bart's droom op zijn facebookpagina.

Laatste Junioren Jeugd Senioren wedstrijd
27/3 Zondag 25 maart werd de laatste junioren jeugd senioren wedstrijd gezwommen in het 50m te Oosterhout. 9 zwemmers van AquaDream waren present.
Yasmine zwom de 50m schoolslag en 200m vlinderslag, de 200m vlinderslag zwom ze voor de eerste keer in het lange bad. Ze behaalde een finale plaats op de 100m vlinderslag, waar ze als 3e aantikte. Vincent ging voor de 200m vrijeslag en 50m vlinderslag. Hij wist zich te plaatsen voor de finale 100m vrijeslag. Helaas werd hij net 4e op deze afstand. Op de 50m vlinderslag behaalde Vincent de 3e plaats. Linzy racete twee keer naar een nieuw persoonlijk record, namelijk op de 50m vrije- en 50m schoolslag. Kim Kluts behaalde een derde plaats op de 100m vlinderslag in de finale, om dit te bereiken had ze de 200m vlinderslag gezwommen. Daarnaast heeft Kim ook de 100m vrijeslag gezwommen. Evy behaalde op de 200m vlinderslag een 2e plaats en een nieuw PR, de 100m vrijeslag was net iets boven haar tijd, ze werd 1e. Indy zwom tweemaal naar een 3e plaats op de 50m vrije- en 100m vrijeslag. Luka zwom vandaag twee PR’s, tijdens de 200m schoolslag (PR) plaatste ze zich voor de 100m schoolslag finale (PR) en behaalde een tweede plaats. De 50m vrijeslag was goed voor een eerste plaats. Kim van Rossum zwom tweemaal een nieuw PR op de 50m school- en 200m schoolslag lange baan. Amber heeft vandaag de 50m school- en 200m schoolslag gezwommen, op de laatst genoemde afstand wist ze een dik PR neer te zetten.
De uitslagen staan op de site.

AquaDream behoud 1e plaats in poule
19/3 Afgelopen zondag is een ploeg van 25 zwemmers afgereisd naar Kapelle voor de 4e Nationale Zwemcompetitie in  district 2.
Podiumplaatsen waren er voor:
Goud: Yasmine 50m rug- en 100m vlinderslag, Bart 100m school- en 100m wisselslag (twee PR’s), Vincent 50m rugslag, Tessa 200m vrije- (PR) en 50m schoolslag, Steijn 50m rug- en 100m wisselslag, Evy de Rot 100m vrijeslag, Rinz 100m vrije- en 100m schoolslag, Manaudou 50m vrijeslag (PR) en het dames estafette team 4x100m wisselslag (Valerie, Tessa, Yasmine en Lindi)
Zilver: Lars 50m rug- en 100m wisselslag (twee PR’s), Vincent 100m vlinderslag, Valerie 50m rugslag, Kim 200m vrije- en 50m schoolslag (PR), Amber 50m rug- en 100m wisselslag (twee PR’s), Maddy 100m schoolslag (PR).
Brons: Ronaldo 100m vlinderslag, Evy de Rot 100m schoolslag (PR), Lindi 50m rug- en 100m vlinderslag, Maddy 100m vrijeslag (PR).
De grootste tijdsverbetering was voor Linzy, zij verbeterde haar 100m vrijeslag van 2.04.40 naar 1.45.92 en werd knap 5e. Verder waren er tijdverbeteringen voor Ruurtje (100m vrijeslag), Linzy (100m schoolslag), Marjolein (50m rug- en 100m vlinderslag), Jayna (25m schoolslag) en Vesper (50m vrije- en 25m schoolslag).
Met deze resultaten gaat AquaDream nog steeds aan de leiding en kunnen we voorzichtig gaan hopen op een promotie naar de D1. Vorig jaar werden we al kampioen, laten we alvast gaan dromen over weer zo’n feestje. De laatste competitiewedstrijd gaat gezwommen worden in Zundert op 22april.

Jose van den Berghe Trofee 2018
6/3 Zondag 4 maart zijn er bij de langebaan wedstrijd in Wachtebeke, genaamd de Jose van den Berghe Trofee 2018, zes AquaDreamers gestart. 
Vincent Dermaux won goud op de 200m wisselslag in 2.25.40 en werd nipt 4e op de 100m vlinderslag. Tessa Loos had drie podiumplaatsen; ze was de snelste op de 100m vrije slag in 1.04.06 (pr.) en won tweemaal zilver, op de 100m schoolslag (pr.) en 50m vrij. Evy de Rot verscheen driemaal aan de start voor de 100m rugslag, 100m vrije slag en 100m schoolslag en wist op alle afstanden haar persoonlijke records flink te verbeteren. Dit deed Tinisha Cremers ook maar dan op de 100m en 50m vrije slag. Rinz van der Staal won zilver op de 100m vrije slag en zelfs goud op de 100m rugslag.  Een 5e plaats behaalde hij op de 100m vlinderslag. Lars Bulman liet zien dat ook hij in vorm was. Zijn 100m rugslag resulteerde in 1.19.89, op de 100m schoolslag zette hij een tijd neer van 1.27.73 en op de 100m vlinderslag finishte Lars in 1.20.07. Deze scherpe tijden leverden hem bovendien drie gouden medailles op. 
Als team eindigde AquaDream hier als 7e, een knappe prestatie aangezien we maar met een kleine groep deelnamen.

Medailles voor Berend, Heidy en Tark 
5/3 In zwembad De Banakker te Etten-Leur werd zondag 4 maart een recreanten zwemwedstrijd gehouden. Berend en Heidy van As zijn hier van start gegaan samen met teamgenoot Tark Verhaar. 
Alle drie de zwemmers hebben goed gepresteerd en gingen met eremetaal naar huis. Berend zwom een fors persoonlijk record op de 100m wisselslag en was zijn concurrenten te snel af. Hij finishte in 1.35.02 bij de jongens jun. 3 en 4 en kreeg goud omgehangen. Zus Heidy werd 1e op dezelfde afstand bij de meisjes jun. 2 en 3, en pakte het zilver op de 50m schoolslag in een nieuw pr. (1.07.24). Tark (geb. jaar 2010) zwom 25m rugslag en 25m schoolslag en zwom sneller dan ooit tevoren. Op de rugslag won hij een gouden medaille en de schoolslag was goed voor brons. 

Limietwedstrijd Eindhoven
18/2 Zondag 18 februari werd in Eindhoven een limietwedstrijd georganiseerd in het 50m bad. 5 zwemmers van onze vereniging gingen hiernaar toe om hun persoonlijke records aan te scherpen.
Bart zwom de 50m school- en 100m schoolslag, beide resulteerde in een nieuw PR. Evy wist ook twee persoonlijke records te zwemmen op de 200m rug- en 200m wisselslag. Indy zwom een PR op de 400m vrijeslag, daarnaast zwom ze de 100m rugslag. Steijn wist ook twee nieuwe besttijden neer te zetten. De 200m schoolslag zwom hij voor het eerst in een 50m bad. Amber zwom als enige drie afstanden, hiervan wist zij er twee om te zetten in een nieuw PR (50m vrije- en 100m schoolslag), daarnaast kwam ze nog aan de start op de 50m rugslag.
Volgend weekend nemen een aantal zwemmers deel aan de limietwedstijd in Oosterhout, ook een 50m bad wedstrijd.
De uitslagen zijn te vinden op onze site.

Lars Bulman tweede op Nederlands Kampioenschap minioren
18/2 Afgelopen weekend mochten Lars (minioren 6) en Rinz (minioren 5) uitkomen op de Nederlandse Kampioenschappen voor minioren in Leiden. De snelste 18 minioren per leeftijdscategorie mochten deelnemen op maximaal 3 afstanden per dag. Zowel Lars als Rinz wisten deze twee dagen te starten op alle 6 de ingeschreven afstanden. 
Lars zwom dit weekend de 50m vrije-, 100m vrije-, 100m school-, 100m vlinder-, 100m wissel- en 200m wisselslag. Hij wist op bijna alle afstanden een nieuw PR neer te zetten. Alleen op de 50m vrijeslag kwam hij 0.06 te kort voor een nieuw PR. Driemaal werd Lars 5e en op de 100m schoolslag mocht hij na een zeer spannende race het podium op om zijn medaille in ontvangst te nemen. Lars wist in 1.26.03 als tweede aan te tikken.
Rinz heeft het ook zeer verdienstelijk gedaan. Hij startte dit weekend op de 50m vrije-, 100m vrije-, 100m rug-, 100m school-, 50m vlinder en 100m wisselslag. Hij behaalde drie persoonlijke records en daar bovenop ook nog een vierde plaats op de 50m vlinderslag en twee maal een 5e plaats op de 50m vrije- en 100m rugslag.
Beide jongens kunnen met trots zeggen dat ze bij de top van Nederland horen en wij zijn super trots op hun! Gefeliciteerd met jullie resultaten. De uitslagen staan op onze site.

Tweemaal goud voor Rinz 
1/2 Zondag 28 januari werd in zwembad De Schelp te Bergen op Zoom deel 2 van het swimkick/minioren circuit gezwommen. De verenigingen die hier aan deelnamen waren: de Krabben, Sbc 2000, Hieronymus, Z & PC Dio en AquaDream.
Vanwege een aantal ziekmeldingen zijn er 7 AquaDreamers gestart: Norah, Evy, Jarena, Rinz, Manaudou, Jayna en Vesper.
En wat hebben ze allemaal weer goed hun best gedaan! Van de 12 starts zijn er 9 persoonlijke records gezwommen en de grootste tijdsverbetering was van Jayna Wagemakers op de 50m vrij. Rinz was degene die deze middag met 2 gouden medailles naar huis ging. Hij had twee starts en finishte beide keren als 1e bij de jongens minioren 5. Zijn 50m vlinderslag resulteerde in een nieuw pr (37.01), waarbij hij een zeer ruime voorsprong op de nr 2 had. Op de 100m schoolslag zette Rinz een tijd neer van 1.39.85 en mocht voor de tweede maal deze middag het goud in ontvangst nemen. 
De totale uitslag staat vanzelfsprekend op onze site.

Eerste langebaan wedstrijd is een succes
22/1 In Breda werd op zondag 21 januari deel 3 van het junioren/jeugd/senioren circuit gezwommen. Voor AquaDream verschenen acht zwemmers aan de start en de resultaten waren weer netjes! Bijna alle starts werden omgezet in persoonlijke records en in de finales werden diverse medailles gescoord. 
Linzy zwom 50m rug (3e) en 50m vlinderslag (5e) voor het eerst in een 50m bad en zette mooie tijden op de klok. Amber scherpte haar tijden flink aan op zowel de 50m als 100m rugslag. Bart was de snelste op de 50m vrij en 200m schoolslag, in de finale 100m schoolslag won hij goud in 1.21.44. Bovendien heeft hij er 3 pr’s bij. Lindi zwom in de voorrondes 50m vlinderslag en 400m wisselslag en won in de finale 200m wisselslag goud. Tessa verscheen aan de start voor de 100m rug en 200m vrij, in de finale zwom ze naar zilver op de 100m vrije slag. Ook voor Tessa 3 pr’s deze middag. Luka was driemaal de snelste: op de 50m rug (pr), 200m vrij en in de finale 100m vrij tikte ze wederom als 1e aan. Zussen Evy en Indy hadden hetzelfde programma en zwommen tijdens alle races sneller dan ooit tevoren. Op de 100m rug was Indy de snelste, Evy finishte als 2e. Op de 200m vrij werd Indy 2e en Evy 3e. Beide dames zwommen samen met Luka de finale 100m vrij, waarbij het podium mooi groen kleurde: Luka kreeg goud omgehangen, Indy het zilver en Evy brons.

Vincent behaalt brons
21/1 Van donderdag 18 januari t/m zondag 21 januari werden in Terneuzen de Nederlandse Kampioenschappen Masters gezwommen. Vanaf 20 jaar mag hier aan deel genomen worden.
Vincent (20+) zwom tijdens dit kampioenschap 3 persoonlijke nummers. Hij startte met 400m wissel, hierbij kwam hij net wat te kort. Op de 200m rugslag wist hij een PR neer te zetten en als 3e in zijn leeftijdscategorie te eindigen. Ook zwom hij een PR op de 50m vrijeslag, waar hij als 6e aantikte. Ronaldo (ook 20+) zwom 5 afstanden: 100m vrije-, 50m rug-, 100m rug-, 100m school- en 50m vlinderslag. Op alle afstanden zat hij zeer dicht bij zijn PR's. Zijn beste notering was 5e tijdens de 50m vlinderslag. Lilianne zwom bij de dames 20+ de 50m vrijeslag. Ook zij benaderde haar PR.

AquaDream schuift op naar de eerste plaats
15/1 Afgelopen zondag zijn de zwemmers van AquaDream naar Hoogerheide afgereisd om deel te nemen aan de competitiewedstrijd. Vele PR’s werden gezwommen en het eremetaal mocht na afloop vaak naar Roosendaal. Alle zwemmers hebben uitstekend hun best gedaan en dit resulteerde in een eerste plaats in het klassement.
De estafette teams (4x100m vrijeslag heren en 4x50m wisselslag dames) wisten mooie tijden neer te zetten. Doordat D3 en D2 samen waren gevoegd hadden zij helaas geen tegenstand, doordat de D3 andere estafetteafstanden hadden. Desondanks hebben zij hun best gedaan om de tegels uit het bad te zwemmen en een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. 
De prijswinnaars van vandaag:
Jayna wist een bronzen medaille te winnen op de 25m vrijeslag en deed dit ook nog eens in een mooi PR. Vesper en Norah werden respectievelijk 4e en 5e en zwommen deze afstand voor de eerste keer. Ook mochten deze meisjes later op de dag de 50m schoolslag zwemmen.  Nu werd Jayna 2(PR) en Norah 3e. Vesper kwam net iets te kort en werd net 4e.
Rinz won goud op de 100m wisselslag en later ook op de 50m vrijeslag.
Evy de Rot wist als eerste aan te tikken op de 100m wisselslag en behaalde een nieuw PR van 1.38.27. Ook Maddy, Jaella, Ruurtje en Linzy wisten op deze afstand een goede tijdsverbetering neer te zetten. Later mochten deze meisjes junioren 1 ook de 50m vrijeslag zwemmen. Evy de Rot werd 1e in een nieuw PR. Maddy, Ruurtje en Linzy wisten ook een PR te behalen.
Steijn en Lars klommen beide op het podium na de 100m schoolslag. Beiden zwommen tevens een persoonlijk record. Ook op de 100m rugslag was dit dezelfde volgorde. Op deze afstand wist Lars een PR te zwemmen.
Evy van Laarhoven, Indy en Amber mochten vandaag de 100m schoolslag zwemmen. Ook mochten ze in deze volgorde het podium beklimmen. Daarnaast zwommen Indy en Amber ook een PR. Tijdens de 100m rugslag waren de rollen omgedraaid en was Indy (PR) sneller dan haar zus Evy. Amber werd 3e in een PR.
Ook was het podium groen bij op de 100m vlinderslag meisjes jeugd 2 en later. Tessa, Luka en Kim zwommen naar het goud, zilver en brons. Op de 100m vrijeslag was dit dezelfde podiumvolgorde.
Bart en Joris zwommen vandaag naar goud en zilver op de 50m schoolslag, Bart in een PR. Tijdens de 200m wisselslag tikte Bart als eerste aan en zwom Joris naar een PR en het zilver.
Bij de senioren zwemmers kleurde het podium ook tweemaal groen. De 200m vrijeslag werd gewonnen door Vincent, daarna tikte Jordy aan en Tijmen werd 3e in een nieuw PR. Bij de dames 200m vrijeslag was Lindi de snelste, gevolgd door Yasmine en daarna Mariette. Petra viel helaas buiten het podium en werd 4e.  De 100m rugslag werd gewonnen door Vincent bij de heren. Bij de dames was Yasmine de snelste, gevolgd door Lindi. 
We kunnen terugkijken op een succesvolle dag.
Alle uitslagen zijn te vinden op onze site.

ONK en LAC
23/12 Dit weekend waren er twee wedstrijden voor de AquaDream zwemmers. Donderdag 21 december – 23 december werden de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan in Hoofddorp gezwommen. Ook gingen zwemmers naar de LAC wedstrijd in Terneuzen op 23 december.
Er waren meerdere zwemmers die limieten hadden behaald voor de ONK, maar alleen Tessa ging hier naar toe. Zij had een limiet behaald op de 50m schoolslag. Vorig weekend zwom zij zich nog naar een 4e plaats op de Junioren en Jeugd Kampioenschappen, zaterdag mocht zij het opnemen bij de senioren open (hogere leeftijdscategorie). Vorig weekend zwom zij een nieuw PR (33.08) vandaag moest zij genoegen nemen met 33.57. Zij wist zich goed staande te houden in het sterke veld. Tessa werd 24e van Nederland.
5 zwemmers gingen op zaterdag naar de Lange Afstand Wedstrijd in Terneuzen. Vincent zwom de 1500m vrijeslag. Dit was een goede racetraining voor hem. Hij werd 1e. Evy van Laarhoven zwom de 200m wisselslag naar een nieuw PR, zij werd ook 1e. Zus Indy zwom voor de eerste keer de 800m vrijeslag en ook zij kan tevreden terugkijken, zij werd 2e in een mooie tijd van 10.28.99. Luka zwom ook de 800m vrijeslag en zij werd 1e. Ook voor haar was dit de eerste keer, zeer rap zwom ze naar 9.40.86. Evy de Rot ging vandaag voor 2 afstanden waarop zij twee PR’s behaalde. Zowel op de 400m vrijeslag als de 200m wisselslag was zij sneller dan ooit tevoren.

NJJK: Steijn wint brons op het Nederlands Kampioenschappen Junioren en Jeugd. 
17/12 Op de 400m vrijeslag wist hij met een tijd van 4.51.63 in een PR als 3e aan te tikken. Verder zwom Steijn nog de 100m vrijeslag, 50m schoolslag, 200m rugslag, 50m vrijeslag, 200m vrijeslag, 50m rugslag en 100m schoolslag. In totaal wist Steijn 8 PR's neer te zetten.
Tessa wist op de 50m schoolslag een PR neer te zetten (33.39) en zich te plaatsen voor de A finale. Tijdens de finale kwam ze helaas 0.02seconde te kort voor een podiumplaats, in een tijd van 33.08 werd ze 4e.

Limietwedstrijd Papendrecht & Regionale Minioren Clubmeet
26/11 3 zwemmers gingen vandaag naar Papendrecht om hun tijden de verbeteren. Indy, Evy en Amber zwommen de 100m vrijeslag. Daarnaast zwom Indy de 400m vrijeslag, Evy 100m vlinderslag en Amber 50m rugslag en 100m schoolslag. Amber behaalde vandaag maar liefst 3 PR´s.

Ook was een groep met 9 zwemmers actief op de Regionale Minioren Clubmeet.
Het Estafette team 4x 50m vrijeslag mixed (Rinz, Manaudou, Evy en Lars) mocht aftrappen. Rinz startte met een PR en het gehele team werd 2e. Ze verbeterde met z’n allen de inschrijftijd.
Verder zwom Rinz (minioren 5) nog de 100m vrijeslag (PR) en 100m wisselslag, op beide afstanden wist hij als eerste aan te tikken.
Manaudou (minioren 4) zwom op de 100m vrijeslag naar een nieuw PR met een verbetering van maar liefst 9 seconden en werd 8e. Ook zwom ze nog de 100m wisselslag.
Evy (minioren 5) kwam uit op de 50m vlinderslag en 100m wisselslag, beiden in een dik PR. Zij had procentueel de grootste tijdsverbetering van vandaag op de 50m vlinderslag (6 seconde). Ze werd respectievelijk 9e en 8e.
Lars (minioren 6) zwom individueel naar twee persoonlijke records, zowel op de 100m vrijeslag als op de 100m wisselslag wist hij tevens de eerste plaats te bemachtigen.
Jarena (minioren 3) mocht vandaag 3 individuele nummers zwemmen, namelijk 50m schoolslag, 50m rugslag en 50m vrijeslag. Ze benaderde haar PR’s.
Dan was er nog een estafette team (Vesper, Ruurtje, Maddy en Norah) die mee deed aan de 4x 50m wisselslag meisjes. Vesper startte met een nieuw PR op de 50m rugslag. De meiden werden knap 7e.
Verder zwom Vesper (minioren 3)  nog de 50m vrijeslag waar ze haar PR benaderde en zwom ze de 50m schoolslag.
Ruurtje en Maddy (minioren 5) zwommen de 100m vrije- en 100m wisselslag in een nieuw PR.
Norah (minioren 4) had vandaag de 100m vrije- en 50m schoolslag op het programma. Op de eerst genoemde afstand behaalde ze een PR.
We kunnen terugkijken op een gezellig zwemweekend.

Pietentraining groot succes
25/11 Vandaag kwamen Sint en Piet langs op de zwemvereniging. De zwemmers speelden spelletjes in het water en er werden veel pepernoten gegeten. Activiteiten commissie, bedankt voor de organisatie!

Regionale Winterkampioenschappen worden spetterend afgesloten
Op de laatste dag van het Brabantse Kampioenschappen is Tessa Loos er in geslaagd om het Brabantse record te pakken op de 50m schoolslag. In een tijd van 33.25 tikte ze nietsvermoedend aan. Ze wist dat ze een dik PR had gezwommen (oude PR was 34.54) en zich Brabants kampioen mocht noemen. Maar wat ze niet door had was dat deze tijd goed was voor een Brabants record Jeugd 2! Dit werd pas op het erepodium duidelijk, waar bleek hoe blij ze er mee was. Tessa, namens de vereniging van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

In totaal werden in het laatste weekend nog 9 medailles behaald waarmee het totaal op 37 komt!
De andere prijswinnaars: Steijn werd kampioen op de 200m schoolslag en 100m rug, Indy mag zich kampioen op de 200m vrij noemen en zus Evy op de 100m vlinder!
Ook was er voor Evy zilver op de 200m vrij, brons voor Vincent op de 400m wissel, brons voor Indy op 50m schoolslag en brons voor Steijn op de 100m vrij.
Dan mag zeker vermeld worden dat Bart de minuutgrens doorbroken heeft op de 100 vrij ( 59.90) en Ronaldo op dezelfde afstand zijn inschrijftijd verbeterd heeft. Lindi had 3 starts waaronder 800m vrij, die ze mooi vlak gezwommen heeft. 
We kijken terug op een geweldig Kampioenschap en zijn supertrots op al onze zwemmers!

Regionale Winterkampioenschappen dag 2
12/11 Vandaag kwamen op de tweede dag van de regionale kampioenschappen ook andere zwemmers aan de start.
Yasmine mocht namens AquaDream als eerste uitkomen op de 400m wisselslag. Ze had deze nog niet eerder gezwommen in een 25m bad, had haar limiet weten te behalen in een 50m bad en zwom nu ‘even’ 12 seconde van die tijd af. Verder schitterde ze nog op de 50m vlinderslag later in de middag en behaalde haar tweede PR! Helaas startte ze op de 100m vrijeslag iets te snel, waardoor ze gediskwalificeerd werd en haar tijd niet gelde. Ook Vincent zwom al vroeg op de dag de 1500m vrijeslag. Hij zwom een mooie vlakke race, wist op het einde nog een sprint te trekken, wat werd beloond met een PR én een gouden medaille, met maar liefst een grote voorsprong van 20seconde op de nummer 2!
‘s Middags sloot de rest van de groep aan.  Evy versloeg ditmaal haar zus op de 100m vrijeslag, welke een snellere inschrijftijd had. Toch zwom ook Indy een PR. Beide dames mochten op het podium, Evy goud (PR 3sec) en Indy 2e. Op de 100m rug waren de rollen omgedraaid, ditmaal liet Indy zien dat ze de snelste was, beiden zwommen weer een PR, ditmaal Indy het goud (PR 2sec) en Evy het zilver. Als laatste startte de zwemmers op de 50m vlinderslag, beiden weer een PR, ditmaal Evy het goud en werd Indy helaas net 4e.
Luka zwom zich naar een 3e plaats op de 100m vrijeslag. In een net PR van 1.01.95 mocht ze het brons omhangen. Op de 100m rug behaalde ze net geen PR, maar wel weer een derde plaats. Tessa zwom ook de 100m vrijeslag en liet de minuutgrens wel aardig dichtbij komen… in een tijd van 1.00.54 (PR) tikte ze als 5e aan. Lindi zwom vandaag de 100m vrijeslag en 200m schoolslag. Op de 200m verbeterde ze haar inschrijftijd en op de 100m vrij zat ze er net iets boven. Na gisteren was ook Steijn weer lekker op dreef. Op de 50m schoolslag behaalde hij een tweede plaats en op de 200m vrijeslag een tweede plaats plus een dik PR van 6seconde!
Ook namen we met twee estafette teams deel. Indy, Evy, Amber en Luka zwommen de 4x 100m vrijeslag jun 3 el. Ze werden na een spannende race 4e. Ook zwommen Tessa, Mariette, Yasmine en Lindi de 4x 100m vrijeslag bij de senioren en zwommen hun inschrijftijd.
Na dit weekend staat het aantal PR’s op 22, hebben we in totaal 17 medailles in ontvangst mogen nemen. Met 7 gouden-, 6 zilveren- en 4 bronzen medailles staan we 4e in het medaille klassement. Laat het tweede weekend maar komen…

Regionale Winterkampioenschappen dag 1
11/11 De zwemmers van ZC AquaDream hebben veel succes geboekt op de eerste dag van de Regionale Winterkampioenschappen. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion zwommen ze de tegels uit het bad. 7 podiumplaatsen, 10 persoonlijke records en een hoop plezier waren de sleutelwoorden van vandaag.
Indy mocht aftrappen op de 400m vrijeslag, zij zwom maar liefst een PR van 24 seconde en liet de concurrentie ver achter haar. Ze tikte, zeer verdiend, als eerste aan. Ook Lindi zwom de 400m vrij, maar dan bij de senioren en zette een tijd neer net boven haar inschrijftijd. Daarna was het de beurt aan Steijn, hij deed Indy ‘even’ na en zwom zich naar een eerste plaats op de 200m rugslag met een PR van 2 seconde. Evy van Laarhoven zwom de 100m schoolslag en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen, na een spannende race en een PR van maar liefst 3,5 seconde tikte ze toch maar mooi als tweede aan. Tessa zwom bij de jeugd naar een 3e plaats op de 100m schoolslag. Ze kwam met een PR van 1,5 seconde uit op een tijd van 1.16.06  een zeer mooie verbetering! Steijn mocht vandaag ook nog deelnemen aan de 50m vrijeslag en kwam onder de 30 seconde grens uit! Helaas behaalde hij net een 4e plaats, maar met een tijd van 29.75 mag hij zeer tevreden zijn. Ook Bart en Ronaldo zwommen de 50m vrijeslag. Ook Bart behaalde een PR, Ronaldo kwam net wat te kort. De laatste afstand voor Steijn was de 200m wisselslag, na zijn PR’s eerder op de dag wist hij ook zijn 200m wisselslagtijd om te zetten in een persoonlijk record. Hiermee behaalde hij weer een podiumplek. Steijn mocht een zilveren medaille omhangen. Indy en Evy van Laarhoven zwommen als laatste de 50m rugslag en ook hier behaalde beide dames een podiumplaats. Indy tikte als eerste aan, Evy als 3e beiden een nieuw PR. Tessa sloot de dag voor AquaDream af met een PR op de 50m rugslag.
Morgen gaan de zwemmers weer van start, heel veel succes!

Swimkick Minioren deel 1
10/10 Zondag 9 Oktober zijn de jongste zwemmers van ZC AquaDream al vroeg in de ochtend vertrokken naar Goes om deel te nemen aan deel 1 van het swimkick – miniorencircuit.  
Rinz van der Staal had 100m vrij en 100m rugslag op zijn programma staan. Op beide afstanden was hij de aller-snelste in zijn leeftijdscategorie en kreeg tweemaal goud omgehangen. Ook Lars Bulman viel in de prijzen: hij zwom sneller dan ooit tevoren en won zilver op de 100m vrij en goud op de 200m wisselslag.  
Voor Jarena Santing en Vesper Wisselink waren er podiumplaatsen op de 50m vrij en 50m rugslag. Vesper finishte tweemaal als 1e en Jarena tikte beide keren als 2e aan. Evy de Rot verscheen aan de start voor de 200m wisselslag en 100m rugslag. Op laatstgenoemde afstand werd ze knap 4e. Manaudou Verhaar zwom 100m rugslag en 100m vrije slag en werd respectievelijk 4e en 5e

Competitie Deel 1
Zondag 1 oktober werd de eerste competitiewedstrijd gezwommen in Bergen op Zoom. Omdat wij als vereniging vorig jaar zijn gepromoveerd, mochten we het nu op gaan nemen in de D2 klasse. Tijdens deze wedstrijd waren ook verenigingen uit de D1 klasse bij. Helaas moesten een paar zwemmers zich op de valreep afmelden i.v.m. ziekte. Hierdoor hebben we op een aantal afstanden een vervangende tijd gekregen, maar ondanks dat heeft AquaDream het als club helemaal niet slecht gedaan. Na vandaag staan we als 2e in de klasse D2.  
De resultaten:
De estafette dames (Yasmine, Lindi, Mariette en Tessa) werden 2e bij de 4x100m vrijeslag. Manaudou behaalde net een tweede plaats op de 25m rugslag, het scheelde maar 0.04seconde met de eerste plaats. Tevens behaalde ze een eerste plaats op de 50m vrijeslag. Maddy mocht zilver omhangen na de 50m schoolslag, in een mooi PR van 4,5 seconde. Ook Evy de Rot, Ruurtje en Jaella wisten op deze afstand een nieuw PR neer te zetten.  Op de 50m rugslag wist Evy de Rot ook naar een PR te zwemmen en een 5e plaats. Maddy behaalde ook een PR op deze afstand, Ruurtje zwom het voor de eerste keer en Jaella wist haar PR te benaderen. Rinz kwam op de 50m schoolslag net te kort voor een PR, maar behaalde wel een gouden medaille.  Op de 50m rugslag wist hij ook weer als eerste aan te tikken, dit keer in een PR. Zusjes Evy en Indy mochten goud en zilver omhangen bij de 100m wisselslag, beiden zwommen een dik PR.  Ook Amber zwom een mooi PR op deze afstand van maar liefst 3 seconden. Ook op de 100m vrijeslag stonden Indy en Evy weer op het podium, dit keer was de klassering omgedraaid en mocht Indy het goud en Evy het zilver omhangen. Beide dames zwommen flink wat van hun tijd af. Amber zat op deze afstand net wat boven haar tijd. Steijn werd gedeeld eerste op de 100m wisselslag, maar na bepaling van de kantrechter kreeg hij de tweede plaats toegewezen. Steijn en Lars zwommen beide naar een mooi PR, voor Lars een 3e plaats.  Ook op de 100m vrijeslag wist Steijn naar een tweede plaats te zwemmen in een nieuw PR (1.05.71). Lars deed het ook op deze afstand zeer verdienstelijk, hij werd 7e maar daarbij moet gezegd worden dat hij in een hogere leeftijdscategorie uitkwam. Tessa en Luka zwommen de 50m vrijeslag. Tessa ging voor het eerst onder de 28 seconde (27.85) dit leverde haar een eerste plaats op. Luka zwom ook een PR en werd tweede (ze was zelfs in een hogere leeftijdscategorie ingedeeld!) Ook op de 100m schoolslag waren Tessa en Luka de nummers 1 en 2. Beide dames zwommen een zeer mooi PR, Luka zelfs van 4 seconde. Bij de dames senioren 50m schoolslag wist Lindi als eerste aan te tikken, Yasmine volgde haar in een nieuw PR. Marjolein en Julia wisten ook een PR te behalen. Mariette en Petra hebben hun inschrijftijden benaderd.  Op de 100m wisselslag was Yasmine net 4e. Lindi werd 7e. Marjolein zwom deze afstand voor de eerste keer en Julia zwom een PR. Verder zwommen ook Mariette en Petra deze afstand net boven hun PR. Vincent zwom samen met Tijmen de 50m schoolslag en werden respectievelijk 1e en 2e op deze afstand.  Vincent wist zichzelf te verrassen met een PR op de 100m wisselslag plus een tweede plaats. Tijmen zwom iets boven zijn PR.

Minioren Junioren Deel 1
17/9 En daar was hij dan.. de eerste wedstrijd in het binnenbad. Er waren weer nieuwe gezichten die voor het eerst een wedstrijd gingen zwemmen, maar ook zwemmers die dit seizoen de overstap naar onze vereniging hebben gemaakt. Daardoor gingen we met een grote groep van 14 zwemmers naar Roosendaal om daar deel te nemen aan de minioren junioren circuit wedstrijd (deel 1). De zwemmers hebben vele PR’s gezwommen en medailles mee naar huis kunnen nemen.
Lars heeft tijdens de 100m vrije- en 100m schoolslag naar een eerste plaats gezwommen met twee nieuwe PR’s. Ruurtje zwom haar eerste wedstrijd en zette hierbij een mooie tijd neer op de 100m schoolslag, ze behaalde de 10e plaats. Ook Linzy had nog niet eerder deelgenomen aan wedstrijden, zij zwom de 100m vrije-, 100m rug- en 50m schoolslag. Op de 100m rugslag werd ze helaas gediskwalificeerd omdat ze niet op haar rug aantikte.  Dit is even balen, maar zeker ook een mooi leermoment, waarop te trainen is.
Evy, Indy, Amber en Luka zwommen ook allemaal de 100m vrije-, 100m rug-, en 50m schoolslag. Wat knap is van alle vier de dames, dat ze alleen maar PR’s hebben gezwommen. Evy zwom zich helaas 2x naar een 4e plaats, zus Indy behaalde brons op de 100m vrij en zilver op de 100m rug. Luka zwom drie maal naar het goud. Steijn zwom dezelfde afstanden als de dames, hij behaalde 2 PR’s (100m vrije- en 50m schoolslag). Op laatst genoemde afstand werd hij zelfs 3e, ondanks hij de jongste van de categorie was.
Evy de Rot startte vandaag op de 400m vrijeslag (PR) en 100m schoolslag. Op de 400m vrijeslag mocht ze een bronzen medaille in ontvangst nemen. Maddy zwom dezelfde afstanden als Evy de Rot en behaalde ook een PR op de 400m vrijeslag(7e). De 100m schoolslag zwom ze voor de eerste keer en werd 5e. Jaella heeft vandaag de 100m vrije-, 100m rug- en 50m schoolslag gezwommen. Hier benaderde ze haar besttijden. Rinz zwom zijn eerste wedstrijd bij onze vereniging. Hij tikte twee keer als snelste aan, wat resulteerde in twee mooie gouden medailles. Zowel op de 100m schoolslag als de 50m vlinderslag was hij zijn leeftijdsgenoten te snel af. Manaudou zwom voor het eerst de 100m schoolslag (10e) en de 50m vlinderslag (8e).  Jayna ging vandaag voor de 50m vrijeslag. Deze zwom ze vandaag voor het eerst en werd 5e.
Iedereen gefeliciteerd met zijn of haar prestaties!
Alle uitslagen zijn te vinden op onze site.

Dit weekend:
 - 

Wij trainen in:
Zwembad De Stok
De Stok 1
4703 SZ Roosendaal 

Laco zwembad Oudenbosch
De Baarlebossche 2
4731 GS Oudenbosch 

Trainingstijden
Aanmeldingsformulieren

Social Media:
Youtube
Facebook 
Twitter