2016-2017

Openwater seizoen 2017 zit erop..
17/9 Afgelopen zaterdag was een koude dag (12 graden), met een watertemperatuur van 16.0 graden. Dit weerhield 5 zwemmers van AquaDream er niet van om voor de laatste keer in het openwater te springen, namelijk in de Lithse Ham. Het was een opvallend droge dag met kort een flinke bui, de weergoden zaten mee en alle weersvoorspellingen bleven uit. Ze hebben zelfs nog even van de zon kunnen genieten. Het was een korte wedstrijddag met programmanummers die snel op elkaar aansloten, zodat na deze wedstrijd alle klassementsprijzen van Brabant en Nederland uitgereikt konden worden.
Over het gehele openwaterseizoen is AquaDream als team op de 15e plaats geëindigd van Nederland en 7e van Brabant. Lilianne is als 4e geëindigd (overall) in het kilometervreter klassement, zoals de naam doet vermoeden heeft zij dit seizoen vele kilometers gezwommen, namelijk 112,5 kilometer! Met deze kilometers staat zij als eerste vrouw in de ranglijst. De top 3 waren namelijk mannen. Wat er nog bij genoemd mag worden is dat zij al deze afstanden (zelfs de IJsselmeermarathon) zonder wetsuit heeft gezwommen. De mannen die boven haar in ranking staan hebben dit wel een aantal kilometer gedaan.
Sinds dit jaar is de wetsuit niet meer verboden en mag je hierin zwemmen wanneer het water onder de 18 graden is. Dit seizoen was een overgangsjaar, volgend jaar moet iedereen in wetsuit zwemmen bij te koude watertemperaturen.
We hebben verschillende zwemmers die in de prijzen vielen in het Brabantklassement. Lindi werd 2e bij de schoolslag dames senioren open, ploeggenoot Valerie 5e. Jordy werd 2e bij de schoolslag heren senioren open en 8e op de schoolslag masters heren open. Lilianne eindigde na vandaag 5e op de vrijeslag dames senioren open. Vincent mocht twee prijzen in ontvangst nemen, hij is namelijk als 3e bij de vrijeslag heren senioren open en 2e bij de vrijeslag masters heren open geëindigd. Kim heeft een derde plaats bemachtigd in het klassement op de schoolslag masters dames open. Bij de vrijeslag dames senioren open werd ze 8e, ploeggenoot Lindi 10e.
Ook in het landelijk klassement hebben onze zwemmers het verdienstelijk gedaan..
Lindi is na vandaag geëindigd op de 7e plaats bij de schoolslag dames senioren open en als 4e bij de vrijeslag masters dames 20+. Kim werd 8e bij de vrijeslag masters dames 20+ en 6e bij de schoolslag masters dames 20+.  Vincent werd 21e bij de heren senioren open vrijeslag, en zowel bij de vrijeslag masters 20+ en schoolslag heren 20+ werd hij 3e. Jordy werd 4e bij de schoolslag heren senioren open en 2e bij de schoolslag masters heren 20+.
Nu gaan de zwemmers rusten en zich klaarstomen voor het binnenbad seizoen..

Mont Ventoux uitdaging Joris en Tessa
Dinsdag 12 september vertrekken Joris en Tessa naar Frankrijk. Zij gaan op 15 september op de fiets de Mont Ventoux beklimmen. Zij doen dit om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor mensen met kanker. Elke donatie is welkom!
Via onderstaande link kan je je donatie uitbrengen en hun motivatie lezen.

Joris - Tessa
Beiden hebben hun eigen redenen om deze berg te trotseren. En wij wensen hun veel succes bij het verwezelijken van hun droom en doelstelling.

Jordy 3e op NK Openwaterzwemmen
3/9 Op de tweede dag van het NK openwaterzwemmen is Jordy erin geslaagd om als 3e aan te tikken op de 2km schoolslag in de categorie 20+. Vincent, normaal vrijeslag zwemmer, zwom deze afstand ook. Maar helaas moest hij tijdens de race uitstappen vanwege blessure aan zijn knieën. Kim heeft ook deelgenomen aan de 2km schoolslag bij de dames 20+ en werd 6e. Lindi moest op de 1km vrijeslag helaas genoegen nemen met een 4e plaats. Lilianne zwom vandaag de 10km vrijeslag  op het NK en werd 13e. De estafette groep met Jordy, Lindi, Tessa en Vincent werden op de 4x 750m vrijeslag 5e van Nederland.

Vincent 3e van Nederland
2/9 Zaterdag 2 september hebben zwemmers deelgenomen aan de ONK in Wilhelminadorp. Vincent heeft hierbij een 3e plaats weten te bemachtigen op de 3km vrijeslag masters 20+. In een tijd van 40:04.85 wist hij aan te tikken. Ploeggenoot Lindi zwom bij de dames 3km vrijeslag, in de categorie 20+ werd zij knap 4e. Ook Jordy nam deel aan een NK nummer, namelijk 3km schoolslag bij de senioren open, waarbij hij naar een 11e plaats zwom.
Ook werden reguliere wedstrijdafstanden gezwommen, naast de NK afstanden namen Jordy en Vincent ook nog deel aan de 1km schoolslag masters 20+. Hierbij behaalde Jordy een 1e en Vincent een 2e plaats.
Morgen wordt nog in Vlissingen gezwommen. Naast de zwemmers van vandaag nemen ook Lilianne, Kim en Tessa een duik in het kanaal. Veel succes allemaal.

Nederlands Kampioenschap Openwaterzwemmen 
31/8 Aankomend weekend nemen 6 zwemmers van onze vereniging deel aan de ONK in Wilhelminadorp en Vlissingen. Naast de ONK nummers worden ook de reguliere wedstrijdnummers gezwommen. Vier zwemmers nemen daarnaastdeel aan de NK estafette 4x 750m vrijeslag. Jordy, Kim, Lilianne, Lindi, Tessa en Vincent veel succes! Mocht je er niet bij kunnen zijn, kan je toch de uitslagen live volgen via de livetiming.

Lilianne heeft de IJsselmeeroversteek gehaald
13/8 ''Gisteren na een moeilijke en zware race, raakte ik de overkant van het IJsselmeer aan in Medemblik. Vooral de start was voor mij erg zwaar, en heb zelfs in het begin gedacht dat ik de race niet uit zou kunnen zwemmen.. Daar heb ik me goed overheen gezet en ondanks de misselijkheid en pijn onderweg, kon ik toch uitzwemmen! Ik heb vooral genoten van de laatste 6km en het binnenzwemmen in de haven.  De IJsselmeer oversteek is een zeer leuke ervaring en ik ben trots dat ik er aan mee heb mogen doen. Met windkracht 4 WZW ben ik om 09.23 in Stavoren van start gegaan, en maar liefst 7 uur 46 minuten en 51.58 seconden later tikte ik aan in Medemblik. Ik wil nogmaals iedereen bedanken die me geholpen en gesteund hebben met deze ervaring, en special thanks to Linda Hoogendam voor de goede begeleiding onderweg!!''
Lilianne heeft voor deze oversteek 22 km moeten zwemmen, wij zijn erg trots op haar!

Openwaterseizoen t/m Breda
06/08 Met de wedstrijd in Vriezenveen werd het openwaterseizoen weer geopend, dit lijkt al weer een hele tijd geleden voor onze openwaterzwemmers, ze zijn al weer over de helft van het seizoen. We hebben mooie zonnige dagen gehad, maar zeker ook hele koude en natte dagen. Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe gezichten die zich aan het openwater gingen wagen.
Afgelopen zondag deden een groot aantal zwemmers van onze vereniging mee in Breda tijdens de Singeltocht.  Zoals we gewend zijn was de harde kern van de partij, sommigen wegens vakantie niet in de gelegenheid om te kunnen zwemmen. Natuurlijk verschenen Vincent, Jordy en Lilianne aan de start. Dit zijn ook de zwemmers met de meest gezwommen kilometers tot nu toe. Maar ook Bart en Kim voegde zich vandaag aan dit drie tal toe.
Voor Bart was dit zijn eerste openwaterwedstrijd, hij zwom 1km vrijeslag en werd verdienstelijk 4e.
Kim zwom haar eerste wedstrijd in Sluis. In Breda kwam ze uit op de 1km school en 1km vrijeslag. Hierbij werd ze 7e en 12e. Ook heeft Kim al meegedaan in Amsterdam waar ze zeer knap 2e werd op de 1km schoolslag.
Vincent zwom in Breda de 7.5 km vrijeslag. Hij moest genoegen nemen met een 7e plaats. Maar hier kan hij zeer tevreden over zijn. Vincent heeft nu totaal al 17km gezwommen en 7 prijzen in ontvangst mogen nemen. (3x 1e, 4x 3e).
Jordy kwam aan de bak op de 1km schoolslag en 2km schoolslag. Hij werd 2e en 4e. Ook Jordy heeft al aardig wat kilometers gezwommen, na vandaag staat de teller op maar liefst 21km, en dit allemaal in schoolslag. Jordy mocht dit seizoen 8 keer op het podium klimmen (1x 1e, 4x 2e en 3x 3e).
Maar de zwemster met het grootste aantal kilometers is Lilianne. Haar teller komt na vandaag uit op 44.5km. Zij is al het hele seizoen hard aan het trainen om het IJsselmeer over te gaan zwemmen.  Aankomend weekend (12 augustus) is het zover en gaat zij maar liefst 22km zwemmen van Stavoren naar Medemblik. Wij wensen haar hier veel succes bij!
In Breda deden Vincent, Kim, Bart en Lilianne ook nog mee aan het team event 4x250m bc. Ze werden 2e! Andere zwemmers die dit seizoen ook hebben deelgenomen zijn Yasmine en Lindi. Yasmine heeft dit seizoen al 5km gezwommen, waaronder 2x 1km vrijeslag in Vriezenveen waar ze 3e en 1e werd. Lindi heeft totaal 4km gezwommen in vrijeslag en in Vriezenveen werd ze 3e op de 500m schoolslag.
Er komen nog wat wedstrijden in Brabant aan, namelijk Eindhoven, Oosterhout, Biesbosch, Vught en Oss. Maar ook Wilhelminadorp en Vlissingen zijn niet te ver weg, tijdens deze wedstrijd wordt tevens het NK gezwommen. Mocht je geïnteresseerd zijn om ook een wedstrijd te willen zwemmen, kom een keertje kijken of informeer hiernaar. Op onze site staat info m.b.t. de openwaterwedstrijden maar ook op noww.nl kan je veel info terug vinden.

AquaDream overhandigd een mooie cheque
10/7 ZC AquaDream heeft op 8 juli j.l. een zwemmarathon georganiseerd in buitenbad de Stok. In totaal zwommen 7 teams van 10:00 tot 17:00 zoveel mogelijk baantjes. De gehele opbrengst van de marathon ging naar Stichting Ankie. AquaDream mocht een cheque van 753,30 euro overhandigen. Aansluitend werd een BBQ georganiseerd voor alle leden van de zwemvereniging ter ere van de promotie in de competitie afgelopen seizoen. We kunnen terugkijken op een zonnige dag. Alle foto's zijn te vinden op onze site. Bedankt voor alle positieve geluiden! Ook volgend seizoen zullen we weer een marathon organiseren, de datum zal later bekend gemaakt worden.

Jaargangfinale
3/7 Afgelopen zondag hebben Lars en Steijn zich mogen meten met de top van de Nederlandse Minioren. Om mee te mogen doen aan de jaarganfinale moest voldaan worden aan limieten. Beiden mochten op het maximaal aantal starts uitkomen, namelijk 4.
Lars Bulman behaalde 3 PR’s in het 50m bad te Dordrecht. Zowel op de 100m vrije-, als 100m school- en 200m wisselslag wist hij een nieuwe besttijd neer te zetten. Op zijn 100m schoolslag behaalde hij tevens een bronzen medaille. Op de 50m vlinderslag kwam hij net te kort voor een podium plaats, hij werd nipt 4e.
Steijn zwom de 400m vrije-, 100m rug-, 100m school- en 200m wisselslag in een nieuw persoonlijk record. Zijn beste notering was een 4e plaats op de 200m wisselslag. Verder werd hij nog 2x 5e en 1x 7e.
De jongens kunnen terug kijken op een mooi zwemseizoen en een spetterende afsluiter. Voor Steijn was dit zijn laatste jaar als minioor. Volgend jaar valt hij in de junioren klasse.

Regionale Minioren finale Oss
13/6 Evy de Rot, Lars Bulman en Steijn Louter waren afgelopen weekend in Oss voor de Regionale Miniorenfinales. En wat zijn we trots op deze kanjers. Het is al super dat ze zich hiervoor wisten te plaatsen, en dan zulke mooie resultaten! Evy startte 2x en zwom een pr op de 100 rug. Lars en Steijn hadden 5 starts, waarbij Steijn driemaal goud, 1 zilver en 1 brons won en Lars 3 goud en 1 zilver omgehangen kreeg. Steijn zwom 3 pr's en Lars 4.
Gefeliciteerd Evy, Steijn en Lars!

AquaDreamers succesvol bij Regionaal Kampioenschap
31/5 De laatste twee weekenden van Mei stonden voor de zwemmers van AquaDream in het teken van de Regionale Zomerkampioenschappen lange baan. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven werd er door de zwemmers uit de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland gestreden om de diverse titels.
Vincent Dermaux had een gevarieerd programma en zwom zowel korte als lange afstanden. Hij behaalde persoonlijke records op de 100m rugslag en 1500m vrije slag én scoorde op deze lange afstand een zilveren medaille. Er was nog vijfmaal een top tien notering voor Vincent; hij werd 5e op de 200m rugslag, 7e op de 200m wisselslag en 100m rugslag, 9e op de 400m vrije slag en 10e op de 50m rugslag. Joris Jorissen had twee limieten gehaald voor dit kampioenschap en zwom een persoonlijk record op de 50m vrije slag (27.69). Op de 100m vrij benaderde hij zijn inschrijftijd. Tessa Loos verscheen zesmaal aan het startblok voor de 50m, 100m en 200m vrije slag, 50m rugslag, 50m en 100m schoolslag. De schoolslag ging haar het beste af en beide afstanden zwom ze sneller dan ooit tevoren. Voor Luka de Neef was er brons op de 200m wisselslag (2.41.79) en hier haalde ze ruim 5 sec. van haar besttijd af. Ook haalde ze persoonlijke records op de 50m vrij, 50m schoolslag en 200m schoolslag. Op de 50m vrij en 200m schoolslag viel Luka net buiten de prijzen en werd 4e. Indy van Laarhoven mocht vijfmaal het podium beklimmen. Ze werd 3e op de 200m vrij en kreeg viermaal zilver omgehangen (400m vrije slag, 50m rugslag, 100m rugslag en 200m rugslag). Bovendien verbeterde ze zes keer haar persoonlijk record, op de 400m vrije slag zelfs met 23 sec. Haar tweelingzus Evy had tien starts en finishte steeds in de top tien. Helaas drie keer net naast het podium met een 4e plaats. Ze zwom pr’s op de 50m en 100m vrije slag, 100m rugslag en de grootste verbetering had Evy op de 200m wisselslag. Ronaldo Nagtzaam zwom de 50m vrije slag in 26.03 en benaderde hiermee zijn inschrijftijd. Bart de Bruijn kwam heel dicht in de buurt van zijn tijden op de 50m en 100m vrije slag. Hij scoorde een persoonlijk record op de 50m vlinderslag met een tijd van 31.82. Yasmine Bartelds verscheen zesmaal aan de start en verbeterde op zowel de 50m vrij als de 100m vrij haar inschrijftijd. Lindi Verkooijen startte dit kampioenschap op de 50m vrije slag, 400m vrije slag, 100m schoolslag en 200m wisselslag en gaat zich nu weer focussen op het aankomende openwater seizoen. IJsbrand Buijnsters was in topvorm; hij zwom op alle afstanden sneller dan ooit tevoren en dit leverde hem in totaal acht podiumplaatsen op. Hij won viermaal zilver (100m vrij, 50m rug, 100m rug en 100m vlinder) en viermaal brons (50m vrij, 400m vrij, 200m rug en 50m vlinder). Op de 400m wisselslag werd hij 4e in 5.17.92, een verbetering van ruim 13 sec. Ook de 200m wisselslag was goed voor een 4e plaats en IJsbrand werd 5e op de 200m vrije slag. Aangezien IJsbrand al zijn tijden flink aangescherpt heeft dook hij op vele zwemnummers onder de limiet voor de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen. Deze worden van donderdag 15 Juni t/m zondag 18 Juni gehouden in Eindhoven.

Zilver voor Vincent tijdens ONMK
7/5 Dit weekend werd de Open Nederlandse Masterkampioenschappen gezwommen in Eindhoven (50m bad). Namens onze vereniging deden 5 zwemmers mee. Vincent wist op de laatste dag van dit kampioenschap een zilveren medaille te bemachtigen op de 400m wisselslag.
Lilianne zwom donderdag de 1500m vrijeslag. Ze was de eerste zwemmer die mocht starten van onze vereniging. Dit was de eerste keer dat ze de 1500m zwom in een 50m bad. Tevreden met haar tijd werd ze 7e in de categorie 20+. Mariette was de zwemmer met de meeste starts, maar liefst 7 keer dook ze in het water. Op de 50m vlinder- en 100m vlinderslag zwom ze een nieuw PR in een 50m bad. Haar beste notering was 8e op de 100m vlinderslag (20+).  Jordy zwom persoonlijke records op de 800m vrije- en 200m rugslag. Helaas werd hij 4e op de 800m vrijeslag 20+, tevens zijn beste notering. Petra zwom een PR op de 50m rugslag, ze werd 7e in de categorie 45+. Vincent had maar liefst 5 starts dit weekend. Hij mag een nieuw PR noteren op de 100m rugslag, een zeer nette 2e plaats op de 400m wisselslag. Daarnaast werd hij net 4e op de 200m vrijeslag.
Masters, gefeliciteerd met jullie prestaties.

Limietwedstrijd NJJK Dordrecht
6/5 Vandaag werd een limietwedstrijd georganiseerd in Dordrecht. Deze wedstrijd was bedoeld om nog NJJK limieten te kunnen scoren of aan te scherpen. Doordat veel zwemmers zich hadden aangemeld, mochten sommigen een of meerdere afstanden niet zwemmen. Van onze vereniging namen 6 zwemmers deel.
Bart zwom een PR op de 50m vrijeslag, naast deze afstanden zwom hij ook nog de 50m rug- en 50m schoolslag waarbij hij zeer dicht bij zijn PR's kwam. IJsbrand behaalde een PR op de 200m rug- en 100m vlinderslag. Op zijn 200m rugslag zit hij nog maar een halve seconde verwijdert van de NJJK limiet.
Evy zwom de 100m vrijeslag naar een nieuw PR en zus Indy deed dit zelfde kunstje. Naast de 100m vrijeslag zwom Indy ook nog de 200m rugslag in een nieuw PR.
Tessa kwam twee maal zeer dicht bij haar PR's, ze zwom de 50m vrije- en 50m schoolslag. Luka zwom vandaag drie afstanden: 100m vrije- 50m rug- en 200m rugslag. Laatst genoemde afstand zwom ze vandaag voor het eerst in een 50m bad. Op de 50m rug zwom ze naar een nieuw PR.
Zwemmers gefeliciteerd met deze prestaties! De uitslagen zijn te vinden op onze site.

Het tweede weekend van april was in één woord druk te noemen met maar liefst drie wedstrijden.
11/4 Van 6 tot 9 april werden in Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen gezwommen in het 50m wedstrijdbad.
Ronaldo had voor deze wedstrijd één limiet behaald, namelijk op de 50m vlinderslag. Hij kwam net wat te kort voor een nieuw PR, maar was wel tevreden over zijn race.

    Zondag werd in Eindhoven ook de JuniorCup gezwommen. Deze wedstrijd is voor de Nederlandse junioren-top. Ondanks dat zwemmers werden afgewezen mochten Evy, Indy en IJsbrand gelukkig wel starten. Evy behaalde een PR op de 100m vrijeslag in 1.12.80. Zus Indy zwom de 200m rugslag voor de eerste keer in een tijd van 2.52.01. IJsbrand zwom twee afstanden, namelijk de 100m vlinder- en 100m vrijeslag. Op laatst genoemde afstand behaalde hij een PR plus een limiet voor de NJK.
    In Roosendaal werd de 4e swimkick minioren wedstrijd gezwommen.  7 zwemmers, 14 afstanden, 14 persoonlijke records en 8 medailles. Maddy, Evy en Lars zwommen de 400m vrijeslag en 100m rugslag in nieuwe persoonlijke records. Lars werd 1e (400m vrije) en 2e (100m rug), Evy twee maal 3e en Maddy twee maal 6e. Manaudou en Norah zwommen beide de 50m vrije- en 50m rugslag.  Manaudou werd op de 50m vrij 7e, en op de 50m rug 4e, Norah twee maal 11e. Jayna zwom twee maal naar een derde plaats op de 25m vrije- en 25m rugslag. Steijn behaalde een eerste plaats op de 200m rug- en een tweede plaats op de 100m vlinderslag en twee persoonlijke records.

Junioren Jeugd Senioren deel 4
4/4 Zondag 2 april werd de 4e circuit wedstrijd van het seizoen gezwommen in Breda (50m bad). AquaDream was met drie zwemmers vertegenwoordigd. 
Yasmine plaatste zich op de 200m vrije- en 100m rugslag voor de finales. De 100m rugslag wist ze in de finale 2 seconde sneller te zwemmen dan eerder op de dag. Ze behaalde op deze afstand een 1e plaatst.
Bart zwom vandaag drie afstanden, namelijk de 200m vrije- 100m rug- en 50m schoolslag. Hij behaalde drie maal een tweede plaats en een PR op de 100m rug- en 50m schoolslag.
Vincent behaalde een eerste plaats op de 200m vrijeslag en een tweede plaats op de 100m rugslag.

Recreantenwedstrijd deel 4 en limietwedstrijd Wachtebeke
27/3 Zondag 26 maart werd de vierde recreantenwedstrijd gezwommen in Etten-Leur. Vier zwemmers van onze vereniging namen hieraan deel. Gelijktijdig was er ook een limietwedstrijd (50m bad) in Wachtebeke waar drie zwemmers naar toe gingen.
Berend mocht twee zilveren medailles in ontvangst nemen. Hij zwom vandaag de 100m vrije- en 100m rugslag voor de eerste keer. Zus Heidy zwom een PR op de 50m rugslag. De 100m schoolslag zwom ze voor de eerste keer. Tjen behaalde een derde plaats op de 50m rugslag verder zwom hij nog de 100m schoolslag. Annick zwom de 50m rug- en 100m schoolslag voor de eerste keer en zette mooie tijden op de klok. 14 mei wordt de laatste recreantenwedstrijd gezwommen in Hoogerheide.
Bart zwom in Wachtebeke de 100m vrije- en 100m vlinderslag in een nieuw PR. IJsbrand benaderde zijn PR’s op de 50m vrije- 200m vrije- en 200m wisselslag. Tessa zwom een PR op de 100m vrijeslag, verder zwom ze nog de 50m vrije- en 100m schoolslag net boven PR.

ZC AquaDream promoveert in D3 competitie
12/3 Dit seizoen hebben we voor het eerst deelgenomen aan de nationale zwemcompetitie. Vanaf ronde 1 stond ons team bovenaan in de ranglijst en we hebben deze plaats niet meer afgegeven.
Zondag 12 maart werd de 4e en tevens laatste ronde gezwommen in Zierikzee. AquaDream (vertegenwoordigd met 31 zwemmers) zwom samen met Sg ZOC, ZDF, de Ganze, de Zilvermeeuw en de Wildert. Het werd een gezellige middag en iedereen was super gemotiveerd want we konden tenslotte kampioen worden! Dit resulteerde in mooie tijden op de klok en vele podiumplaatsen: 30 medailles werden gescoord waarvan 17 goud, 8 zilver en 5 brons. Bovendien was er ook een 1e plaats voor het heren estafette-team op de 4x 50m wisselslag. Het zwemteam had al snel in de gaten dat het wel goed zat en de puntentelling was nog maar een formaliteit. Met een voorsprong van 339 seconden op de nr. 2 is het kampioenschap een feit en promoveert AquaDream naar Districtklasse 2. 

Jaargangwedstrijden leveren 6 medailles op
19/2 Steijn en Lars hebben dit weekend goed hun best gedaan bij de Jaargangwedstrijden (Ned. kampioenschap voor minioren) in Leiden. Per afstand mochten alleen de beste 18 starten. Lars en Steijn hadden beiden 6 afstanden waar ze aan deel mochten nemen.
Zaterdag hadden beiden drie starts waarvan Steijn zelfs 2x het podium mocht beklimmen: hij werd 3e op de 200m vrij en was de snelste van Nederland op de 200m wisselslag in zijn leeftijdscategorie (minioren 6). Lars behaalde een knappe 6e plaats op de 50m vlinderslag, waarbij de eindtijden erg dicht bij elkaar lagen.
Ook zondag mochten ze beiden drie maal starten. Lars behaalde een 7e plaats op de 100m wisselslag in een nieuw PR en een podiumplek (2e) op de 100m schoolslag ook in een nieuw PR! Op de 50m vrijeslag werd hij 16e. Steijn mocht weer een paar medailles om laten hangen. Hij behaalde een 3e plaats op de 100m rugslag, een tweede plaats op de 100m schoolslag en daarna…. een 1e plaats op de 100m wisselslag!
Beiden mogen zeer trots terugkijken op dit weekend!

Challenger en limietwedstijd
19/2 Afgelopen weekend werd in Oosterhout een Challenger georganiseerd en in Eindhoven een limietwedstrijd, beide een 50m bad wedstrijd. 
De Challenger was verdeeld over twee wedstrijddagen. Zaterdag ging een groepje van drie zwemmers het gevecht aan met andere zwemmers uit Nederland. IJsbrand zwom de 100m vrijeslag en 400m wisselslag. Laatst genoemde afstand zwom hij voor de eerste keer en deed dit zeer verdienstelijk. In een tijd van 5.31.56 wist hij een mooie tijd neer te zetten. Vincent zwom de 100m rug- en de 200m vlinderslag (PR). Ronaldo zwom zowel zaterdag als zondag. Zondag wist hij een PR op zijn 50m vrijeslag te zwemmen (25.90) en zich tevens te plaatsen voor de finale later op de dag. Ook in de finale liet hij zien dat hij nog steeds in vorm was, ook hierbij verbrak hij zijn oude record en zwom maar 0.07 boven zijn tijd eerder op de dag.
    Zondag gingen meer zwemmers van AquaDream op stap, namelijk naar de limietwedstrijd. Bart zwom drie afstanden en drie PR’s: 200m vrije-, 50m rug- en 50m schoolslag. IJsbrand verscheen na zaterdag ook hier aan de start. Op de 200m rugslag verbeterde hij zijn PR. Evy en Indy zwommen beide de 100m vrijeslag en 100m rugslag. Beiden behaalde ze een PR op de 100m rugslag, Indy zwom ook naar een PR op de 100m vrijeslag. Tessa kwam zeer dicht in de buurt van haar persoonlijke records en laat weer een stijgende lijn zien. Luka zwom op alle drie haar starts een nieuw PR (50m vrije-, 100m vrije- en 200m vrijeslag).
De uitslagen zijn te vinden op onze site.

Bart de Bruijn Sporttalent van het jaar 2016
Zaterdag 18 februari zijn de dove en slechthorende sporters in het zonnetje gezet tijdens de Deaf Sports Awards 2016 in Rotterdam. De koninklijke Nederlandse Doven Sport bond (KNDSB) reikte dit jaar de sportprijzen uit aan de Sportvereniging, Sportploeg, Sportvrouw, Sportman en Sporttalent van 2016.
De prijs voor het “Sporttalent van het jaar 2016” werd uitgereikt aan de jonge zwemmer van AquaDream, Bart de Bruijn. Hij is nog maar 16 jaar en heeft in 2016 een enorme progressie geboekt door veel in zichzelf te investeren.
Bart traint al een tijd bij AquaDream en sinds kort is hij ook lid van onze vereniging, wij hopen dat 2017 voor hem ook een geweldig sport jaar wordt!

AquaDream richting promotie
13/2 Afgelopen zondag werd de 3e competitiewedstrijd gezwommen in Zundert. 27 zwemmers zwommen de tegels uit het bad. Als vereniging hebben we het weer zeer verdienstelijk gedaan.  Er sneuvelde veel PR’s en de zwemmers mochten na de wedstrijd vele medailles in ontvangst nemen. 24 podium plaatsen en twee estafettes vielen in de prijzen.
De resultaten:
De dames begonnen met de 4x 50m wisselslag. In totaal hadden we hier drie teams, waarvan twee in de prijzen vielen. Valerie, Marissa, Yasmine en Tessa behaalden de 1e plaats, Lindi, Amy, Mariette en Lilianne de tweede plaats. Yasmine viel 2x in de prijzen. Op de 50m vrijeslag werd ze 1e en op de 100m schoolslag werd ze 4e in een nieuw PR. Bart behaalde twee PR’s, tevens behaalde hij een 3e plaats op de 50m vrijeslag en een 2e plaats op de 100m rugslag. Lars mocht twee keer het zilver omhangen (50m vrije- en 50m vlinderslag). Tinisha behaalde een PR op de 50m vrijeslag. Vincent zwom twee keer naar het goud (50m vrije- en 100m schoolslag). Jordy mocht op dezelfde afstanden als Vincent het brons in ontvangst nemen. Joris behaalde een 2e plaats op de 50m vrijeslag en een 3e plaats op de 100m rugslag. Julia behaalde twee keer een PR (50m vrije- en 100m rugslag). Tessa behaalde twee maal goud en een PR op de 50m rugslag. Steijn zwom naar 2 PR’s en twee eerste plaatsen (50m vrije- en 50m vlinderslag). Marissa mocht op de 50m vrijeslag het zilver omhangen en op de 100m schoolslag het goud. Jacco behaalde een PR op de 100m schoolslag. Evy behaalde twee PR’s en twee keer een gouden plak (50m rug- en 25m vlinderslag).  Jaella zwom ook een PR, maar dan op de 50m vlinderslag. Lisanne zwom de 50m vrije- en 100m schoolslag en ook zij mocht weer twee nieuwe PR’s noteren. Mieke deed hetzelfde kunstje, alleen dan op de 50m rug- en 100m wisselslag. Lilianne behaalde een nieuw persoonlijk record op de 100m schoolslag. Manaudou zwom een PR op de 25m vlinderslag plus een derde plaats.  Moeder Marjolijn zwom ook weer een keer een wedstrijd en met succes, twee maal een 8e plaats op de 50m vrije- en 100m schoolslag. Lindi behaalde brons op de 50m vrijeslag en zilver op de 100m schoolslag. Anne zwom naar een PR op de 100m wisselslag en ook Amy behaalde een PR op deze afstand. Amy werd daarnaast 2x derde (50m rug- en 100m wisselslag). De zussen Jenna en Lyra behaalde beiden ook twee PR’s. Jenna werd op de 50m vrije- en 50m vlinderslag net 4e. Lyra zwom de 50m rug en 25m vlinderslag en werd respectievelijk 4e en 5e.

AquaDream staat nog steeds op plaats 1 in de D3 competitie. Volgende maand zwemmen we de laatste competitiewedstrijd. We staan ruim 200 seconde voor op de nummer twee en hiermee lijkt promotie naar de D2 een feit te worden.
De uitslagen en foto’s van deze wedstrijd staan nu op de site!

Junioren Jeugd Senioren Deel 3
07/02 Zondag 5 februari gingen 4 zwemmers van onze vereniging naar Breda voor de derde junioren jeugd senioren wedstrijd. Deze wedstrijd werd gezwommen in het 50m bad.
Bart zwom de 400m vrije-, 50m rug en 200m wisselslag. De 400m vrijeslag zwom hij voor de eerste keer in een 50m bad.   Op de 50m rug en 200m wisselslag behaalde hij een persoonlijk record. Op laatst genoemde afstand wist hij zich tevens te plaatsen voor de finale, later op de dag. Hierbij behaalde hij een eerste plaats. IJsbrand wist een PR te behalen op de 200m schoolslag. Tevens haalde hij twee finales, waarbij hij tweede werd op de 100m rugslag. Joris zwom op zijn beide afstanden PR’s. Op de 100m vrijeslag behaalde hij een finaleplaats. Hij werd na een spannende strijd 4e. Tessa behaalde ook een PR op de 100m vrijeslag. Dit deed ze echter pas in de finale, waardoor ze van de tweede  naar de eerste plek opschoof.
De zwemmers kunnen weer terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Alle uitslagen staan online. Neem ook eens een kijkje in ons fotoalbum.

NJJK
06/02 Van 26 tot 29 januari werden in Eindhoven de Nederlandse Junioren & Jeugd kampioenschappen gehouden in Eindhoven. Vier zwemmers van onze vereniging hadden limieten behaald voor dit toernooi.
IJsbrand startte in totaal 5 keer.  Op de 50m vrijeslag en 200m vrijeslag behaalde hij persoonlijke records. Zijn beste notering was een 17e plaats op de 100m rugslag.
Evy mocht twee maal starten (200m rug- en 200m wisselslag). Ze kwam net iets te kort voor een PR. Haar beste notering was een 21e plaats op de 200m rugslag.
Indy had de meeste starts van allemaal, namelijk 6. Op de 50m rugslag behaalde ze een PR en een 10e plaats van Nederland, wat tevens haar beste notering was. 5 keer behaalde ze een top 20 notering.
Tessa had twee limieten, namelijk de 50m vrije- en 50m schoolslag. Ze kwam iets te kort voor persoonlijke records. Maar dit was niet verwonderlijk nadat ze een lange tijd ziek is geweest. Hierdoor kon ze o.a. niet meedoen aan de Brabantse Winter Kampioenschappen in begin januari.
Op naar de volgende wedstrijden! 

Berend en Jarena in de prijzen bij recreantenwedstrijd
3/2 Berend en Heidy van As, Jarena Santing, Tjen Verhaar en Annick Wierikx hebben zondag 29 Januari meegedaan met een recreantenwedstrijd in Zundert. Alle zwemmers behaalden persoonlijke records en er waren medailles voor Berend en Jarena.
Berend won tweemaal zilver (op de 50m schoolslag en 100m wisselslag) en Jarena scoorde zilver op de 25m rugslag en goud op de 25m vrije slag. Heidy had dezelfde afstanden op het programma staan als Tjen en Annick en dit drietal zwom deze middag voor het eerst een 25m vlinderslag. Op de 50m vrije slag wisten Heidy en Annick flink wat seconden van hun tijd af te snoepen: Heidy 13 sec. en Annick 7 sec.
Alle vijf de zwemmers kunnen zeer tevreden terugkijken op deze wedstrijd. De complete uitslag staat vanzelfsprekend op de site.

Medailles voor Jaella, Lars, Steijn en Manaudou
24/1 Zondag 22 Januari hebben zes zwemmertjes van AquaDream meegedaan met de derde wedstrijd van het Swimkick/Miniorencircuit. Dit keer werd het in het Vrijburghbad in Vlissingen georganiseerd. Onder begeleiding van coach Henk wisten Lars, Steijn, Evy, Jaella, Manaudou en Maddy mooie resultaten te behalen. Vele persoonlijke records werden verbroken en zeven medailles gescoord!
Lars en Steijn wonnen tweemaal goud: Lars op de 50m vlinder en 100m wissel (pr) en Steijn op de 400m vrij (pr) en 200m schoolslag (pr). Op de 400m vrij haalde Steijn 24 seconden van zijn besttijd af, waardoor hij een ruime voorsprong op de nr. 2 had. Evy zwom nieuwe pr’s op de 50m vlinder en 100m wissel. Jaella kreeg tweemaal zilver omgehangen voor de 50m rug en 50m vrij, waarbij ze de vrije slag sneller zwom dan ooit tevoren. Manaudou scoorde een gouden medaille op de 50m vrij en ze zwom een pr. op de 50m schoolslag. Voor Maddy stond deze middag 100m wissel en 50m vlinderslag op het programma. De vlinderslag zwom ze voor de allereerste keer en Maddy behaalde hierop een mooie 7e plaats.
Alle uitslagen en foto's staan op onze site.

Open Nederlandse Master Kampioenschappen
23/1 Vijf zwemmers van onze vereniging gingen naar Maastricht om drie dagen deel te nemen aan het ONMK korte baan.  Doordat deze wedstrijd was verdeeld over 4 dagen, kwamen alle wedstrijdslagen aan bod. Onze zwemmers hadden dus genoeg afstanden om te kiezen. 31 starts totaal plus drie estafettes plus een zeer gezellig weekend! Én als kers op de taart een bronzen medaille op de 4x50m vrijeslag en een zilveren medaille voor Vincent.
Deze wedstrijd was het toernooi van Lilianne. Zij nam voor het eerst deel aan de masters (20+). In totaal kwam ze 7 keer aan de start. Elke afstand die ze zwom resulteerde in een persoonlijk record. Op de 800m vrijeslag wist ze haar 200m, 400m en 800m PR te verbeteren! Ze zwom zich twee maal de top 10 in: 9e op de 800m vrijeslag en 10e op de 100m rugslag. Samen met Valerie, Jordy en Vincent zwom ze naar een 5e plaats op de 4x 100m wisselslag.
Valerie (20+) heeft aan 6 afstanden deelgenomen. Ze zat zeer dicht bij haar PR’s op alle afstanden. Ook kwam ze op 3 estafettes uit. Op de 4x50m wissel en 4x100m wissel was ze startzwemster.
Vincent (20+) zwom dit weekend 8 keer, waarvan 5 afstanden individueel. Op de 100m schoolslag en 50m vlinderslag zwom hij een PR. Na de 50m rugslag was er een klein feestje, Vincent was namelijk 2e geworden op deze afstand!
Jordy (20+) kwam 12 keer aan de start. Op zijn 400m vrijeslag behaalde hij een PR. Zijn beste notering was een 5e plaats op de 100m rugslag.
Mariette (20+) heeft 8 afstanden gezwommen. Samen met Jordy,  Valerie en Vincent verscheen ze aan de start op de 4x 50m wisselslag en 4x 50m vrijeslag.  Op de 4x50m vrijeslag behaalden ze een bronzen medaille in de categorie gemengd 80+.
Alle uitslagen van dit weekend staan online!

Brabantse winterkampioenschappen 2017
15/1 Vandaag was de laatste dag van de Brabantse winterkampioenschappen. We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi voor onze zwemmers. Helaas startte het toernooi moeizaam en de eerste dag werd door de weersomstandigheden afgelast. Gelukkig heeft de organisatie het voor elkaar kunnen krijgen om de wedstrijd in te halen op vrijdag avond 13 januari. Zo konden Yasmine, Bart, IJsbrand, Vincent, Joris, Evy, Indy, Ronaldo, Luka en Lindi hun afstanden toch nog zwemmen. Vorig weekend waren al 2 Brabantse titels voor Indy en Evy, na dit weekend zijn er weer 7 bij gekomen.  Daarnaast zijn over de gehele wedstrijd maar liefst 27 medailles mee naar huis genomen en 34 persoonlijke records behaald.
Yasmine heeft dit weekend 6 afstanden gezwommen. Vrijdag avond zwom ze de 50m vrije- en 200m wisselslag, zaterdag 50m rug-, 200m- rug en 100m vrijeslag en op zondag 100m rugslag.
Bart kwam zijn eerste wedstrijd voor AquaDream uit. Hij had voor dit kampioenschap twee limieten behaald, namelijk de 50m vrije- en 100m vrijeslag en op beide afstanden zwom hij een persoonlijk record.
IJsbrand mocht het gehele toernooi starten op 9 afstanden,  hij behaalde op al zijn afstanden persoonlijke records, dit is al een prestatie op zich, maar hiernaast mocht hij ook nog 5 maal op het podium klimmen. Hij werd dit weekend 3e op de 200m vrije- en 200m wisselslag en 2e op de 50m vlinderslag, op de 50m rugslag werd hij Brabants kampioen!
Vincent had ook 9 limieten behaald voor dit kampioenschap, hij heeft in totaal 4 persoonlijke records weten te verbreken. Op de 400m wisselslag werd hij, ondanks zijn PR net 4e.
Joris mocht twee maal startten. Vrijdag startte hij op de 100m vrijeslag en zaterdag zwom hij de 50m vrijeslag in een nieuw persoonlijk record.
Evy had ook 9 limieten en heeft totaal 8 medailles mee naar huis mogen nemen. Afgelopen weekend behaalde ze namelijk brons op de 100m rug- en 200m wisselslag, zilver op de 100m vrije-, 400m vrije-, 200m rug- en 100m vlinderslag. Eerder won ze al goud op de 50m vlinderslag. Ze heeft 5 persoonlijke records verpulvert.
Indy had voor de afwisseling ook 9 limieten. Vorig weekend mocht ze zich al Brabants kampioen noemen op de 200m vrijeslag, na dit weekend kon ze daar de 50m rug-, 100m rug- en 200m rugslag aan toevoegen. Daarnaast werd ze nipt 4e op de 100m vrijeslag. Op de 200m wisselslag heeft ze naar het zilver gezwommen.  In totaal heeft ze 4 persoonlijke records behaald.
Ronaldo had 4 limieten. (50m vrije-, 100m vrije-, 50m vlinder- en 100m vlinderslag). Op de 50m vrijeslag behaalde hij een nieuw persoonlijk record.
Luka mocht dit kampioenschap ook 9 keer aan de start verschijnen en deed dit zeer verdienstelijk. 8 nieuwe persoonlijke records en drie maal Brabants kampioen. Dit weekend behaalde ze brons op de 50m schoolslag, zilver op de 50m vrije-, 50m rug- en 100m rugslag, goud op de 100m vrije- en 200m schoolslag.
Lindi kwam dit weekend nog 8  keer aan de start. Zij was de zwemmer met de meeste limieten dit toernooi, In totaal verscheen ze 10 keer aan de start.
Alle uitslagen staan op onze site.

BWK
08/01 Zaterdag startte de Brabantse Kampioenschappen. Zoals jullie allemaal weten waren de weersomstandigheden niet optimaal. Door vorst, sneeuw en ijzel was het niet verantwoord om de weg op te gaan, zeker voor de mensen die lang in de auto moesten gaan zitten. Daarom besloot de organiserende vereniging om de wedstrijd af te lassen. Sommige zwemmers van onze vereniging konden hierdoor niet starten op hun favoriete afstanden of hadden maar één limiet voor dit toernooi behaald en voor hen is dit extra zuur. Hoe en of deze dag wordt ingehaald, krijgen we als vereniging nog te horen. Zondag was overal in Nederland de gladheid weg, behalve in sommige delen in Limburg. Onze ploeg reisde af naar Eindhoven om zich daar te meten met de top van Brabant. 
7 Zwemmers van onze vereniging hadden één of meerdere limieten behaald voor dit kampioenschap. IJsbrand zwom de 400m vrije- en 100m rugslag, op beide afstanden behaalde hij een nieuw persoonlijk record en een 3e plaats op de 100m rug met een tijdsverbetering van 3 seconde. Vincent zwom de zelfde afstanden als IJsbrand en behaalde ook op beide afstanden persoonlijke records. Hij behaalde twee maal een 6e plaats. Evy zwom zowel op de 200m vrije- als de 50m vlinderslag een PR. Ook mocht ze twee medailles mee naar huis nemen. Op de 50m vlinderslag klom ze op het hoogste podium, op de 200m vrijeslag nam ze het brons mee naar huis. Indy behaalde ook alleen maar PR’s. Ze zwom de 200m vrijeslag en was hier de snelste van haar leeftijd en ontving een gouden plak. Op de 100m schoolslag behaalde ze een 5e plaats. Luka zwom de 200m vrijeslag in een nieuw PR en behaalde hiermee een tweede plaats. Op de 100m schoolslag kwam ze net te kort voor een plek op het podium, ze werd helaas 4e. Lindi had limieten behaald voor de 200m vrije- en 100m schoolslag. Ze kwam net wat te kort voor PR’s. Kristy sloot dit kampioenschap aan bij PSV. Op de 50m vlinderslag behaalde ze een 3e plaats. Ze zal op kort termijn de overstap naar PSV maken, wij wensen haar veel succes in haar verdere zwemcarrière.
Alle  uitslagen en foto’s zijn te vinden op onze site. Op naar weekend 2!

Laatste wedstrijd van 2016
28/12 Vandaag zijn Joris, Evy, Indy en Tessa naar een limietwedstrijd in Dordrecht geweest voor de laatste wedstrijd van 2016. Er zijn weer een aantal BWK limieten aangescherpt en persoonlijke records gezwommen.
Joris startte op de 50m vrije- en 50m schoolslag, beide keren net boven zijn PR. Evy zwom de 100m vrije- en 100m vlinderslag en kwam net te kort voor een PR. Indy zwom de 400m vrije- en 100m schoolslag. Op de 400m vrijeslag behaalde ze een PR van maar liefst 9 seconde. Tessa zwom drie afstanden, namelijk de 100m rug- 100m school en 200m wisselslag. Op de twee laatst genoemde afstanden behaalde ze een PR. De uitslagen zijn te vinden op onze site.

Persoonlijke successen
18/12 Dit weekend waren weer drie zwemwedstrijden, namelijk de SwimMeet in Amsterdam, de swimkick minioren wedstrijd in Kapelle en een limietwedstrijd in Oosterhout.
Kristy ging drie dagen naar Amsterdam om zich daar te meten met de top van Nederland. Ze had maar liefst 5 limieten behaald voor dit toernooi. Ze heeft zich naar 3 persoonlijke records – en drie B- finale plaatsten gezwommen. De finale plaatsen waren op de 50m schoolslag, 50m vlinderslag en 100m vlinderslag.

4 Zwemmers van onze vereniging gingen naar Kapelle voor de tweede Swimkick en Minioren wedstrijd. Lars zwom de 100m vrije- en 200m wisselslag, hij werd 2e en 1e. Evy ging voor dezelfde afstanden, waarbij ze de 200m wisselslag voor de eerste keer zwom. Ze behaalde 2 keer een 3e plaats en een PR op de 100m vrijeslag. Manaudou zwom de 50m vrije- en 50m rugslag. Op beide afstanden mocht ze op het hoogste podium klimmen. De 50m rugslag zwom ze voor de eerste keer, op de 50m vrijeslag behaalde ze een PR. Maddy zwom deze wedstrijd de 200m wissel- en 100m vrijeslag. Helaas werd ze op haar eerste afstand gediskwalificeerd, op de 100m vrijeslag behaalde ze een 7e plaats.

Evy en Indy zijn naar een limietwedstrijd in Oosterhout geweest. Deze uitslagen volgen later.  De foto's van de Swimkick Minioren wedstrijd zijn nu te vinden in het fotoalbum!

Weekend met drie wedstrijden
04/12 Terneuzen, Amsterdam en Roosendaal.. dit weekend was onze club verdeeld over het land.
Zaterdag werd de tweede LAC wedstrijd gezwommen in het Zeeuwse Terneuzen, Lilianne en Vincent namen hieraan deel. Als eerste was Lilianne aan de beurt, vandaag de 200m wisselslag op het programma. Ze ging goed van start en hield dit vol, waardoor ze een mooi PR behaalde. Vincent zwom de lange 1500m vrijeslag, net boven zijn inschrijftijd. Hij eindigde als 2e.

Amsterdam was dit weekend de thuisbasis voor IJsbrand, Joris, Tessa, Kristy en Ronaldo. De Martinez Cup werd zowel zaterdag als zondag georganiseerd door de Dolfijn. IJsbrand zwom twee afstanden, namelijk de 100m vrije- en 400m vrijeslag tweemaal net boven zijn persoonlijke record. Joris was goed op dreef, op zijn 100m vrije- en 50m schoolslag behaalde hij mooie persoonlijke records. Ook Tessa behaalde twee PR’s, zowel op de 50m vrije- en 100m wisselslag snoepte ze wat seconden van haar besttijd af. Ook zwom ze nog de 100m schoolslag. Kristy en Ronaldo waren beide dagen aanwezig. Kristy zwom in totaal maar liefst 8 afstanden, waaronder persoonlijke records op de 50m rug-, 100m rug- en 50m schoolslag. Op sommige dagen traint Kristy bij PSV in Eindhoven en op zondag was ze ook bij dit team aangesloten, wat ze een zeer unieke en leuke ervaring vond. Ronaldo zwom op de 50m vrijeslag een PR, waarschijnlijk door zijn nieuwe zwembril, omdat hij  tijdens de 100m vrijeslag zo hard zwom dat zijn oude sneuvelde... :)

Joris startte (na zaterdag in Amsterdam), op zondag in Roosendaal. Hier werd een limietwedstrijd georganiseerd, waar vier zwemmers van onze club aan deelnamen. Joris zwom zaterdag al een PR op de 100m vrijeslag, vandaag zwom hij nog een tandje harder en zwom voor de eerste keer onder de 1 minuut. Op de 100m rugslag behaalde hij een PR van maar liefst 5 seconden. Steijn zwom op de 100m schoolslag een nieuw persoonlijk record van twee seconden, op de 50m vrijeslag zat hij net boven zijn besttijd. Evy en Indy zwommen vandaag hetzelfde, namelijk de 200m vrije- en 200m wisselslag. De tweeling liet zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Beiden zwommen ze twee PR’s, op de 200m vrijeslag was Indy sneller, Evy op de 200m wisselslag.
Alle zwemmers hebben dit weekend weer goed gepresteerd en mooie persoonlijke doelen behaald. De uitslagen zijn te vinden op onze site.

Gezellige drukke zondag
21/11 Afgelopen weekend startte onze zwemmers op maar liefst drie verschillende wedstrijden. In Bergen op Zoom werd de tweede recreantenwedstrijd gezwommen, in Roosendaal deden we voor het eerst mee aan de Regionale Clubmeet en zwemmers gingen naar Papendrecht voor een limietwedstrijd.
Bij de recreanten werden persoonlijke successen behaald. Berend van As zwom een mooi PR op de 50m vrijeslag. Ook zwom hij voor het eerst de 50m rugslag en zette een goede tijd neer van 52.95. Helaas werd hij twee maal net vierde. Heidy van As zwom ook voor het eerst de 50m rugslag en daarna de 50m schoolslag, waar ze een PR van 10 seconde neerzette. Jarena Santing zwom voor het eerst de 25m rug- en 25m schoolslag. Ze mocht tweemaal op het podium klimmen, want ze behaalde een tweede (rugslag) en eerste (schoolslag) plaats. Tjen Verhaar zwom een PR op de 50m schoolslag en werd helaas gediskwalificeerd op de 50m rugslag, welke hij voor de eerste keer zwom. Zijn eindtijd bleef wel geldig, maar telde niet mee voor de klassering.

Naar Roosendaal ging ook een ploegje van 4 zwemmers voor de Regionale Minioren Club Meet. Deze wedstrijd is bedoeld als teamwedstrijd, zodat jonge zwemmers leren wat het is om voor je club en je ploeggenoten te zwemmen. Alle minioren met geldig startnummer konden aan deze wedstrijd deelnemen. Helaas waren een paar minioren van onze club verhinderd en daardoor was ons groepje klein. Maar.. wat hebben onze minioren het geweldig gedaan! In een gevecht met 11 teams werd ons kleine teampje  7e. Lars behaalde twee persoonlijke records (100m vrije- en 50m schoolslag) en drie medailles; goud: 100m vrije- en 100m wisselslag, zilver: 50m schoolslag. Steijn behaalde op alle drie zijn afstanden persoonlijke records, twee maal een eerste plaats (100m- vrije en 100m wisselslag) en een derde plaats op de 50m vlinderslag. Jaella zwom voor het eerst een 100m vrije en 100m wisselslag. In het geweld van veel deelnemers wist ze 15e en 14e te eindigen een zeer knappe prestatie. Maddy zwom de 100m vrijeslag in een nieuw persoonlijk record, maar ook op haar tussentijd zwom ze een PR van ruim 2 seconde! Op de 50m schoolslag en 100m wisselslag kwam ze net te kort voor een nieuw PR. Maddy werd knap 12e, 10e en 11e.

In Papendrecht was een grotere ploeg aanwezig voor de limietwedstrijd. IJsbrand zwom de 100m vrije- en 100m vlinderslag. Vincent ging voor de 100m school- en 100m vlinderslag. Op zijn eerste afstand behaalde hij een nieuw persoonlijk record. Evy en Indy zwommen beiden de 200m rug- (voor de eerste keer) en 100m vlinderslag. Ze behaalden een nieuw PR op de 100m vlinderslag. Tessa zwom de 50m vrije-, 50 school- en 200m vrijeslag. Op laatst genoemde afstand zwom ze een PR van 2 seconde. Kristy behaalde op haar beide afstanden (100m vrije- en 200m wisselslag) persoonlijke records. De 100m vrijeslag zwom ze in 1.00.07, de minuutgrens komt nu wel heel dicht in de buurt… Ronaldo zwom de 50m vrije-, 50m rug- en 50m vlinderslag en zat bij elke afstand net boven zijn PR’s.

Open Nederlandse Kampioenschappen
7/11 Op vrijdag 4 november startte als 1e Ronaldo Nagtzaam in het mooie nieuwe zwembad van Hoofddorp, genaamd Sportcomplex Koning Willem-Alexander. Ronaldo was trots dat hij wederom op het ONK aan de start mocht verschijnen op de 50m vlinderslag. Ondanks het weinige trainen ivm zijn studie benaderde hij op slechts op 0,2 sec zijn PR. Hij zette de klok stil op 27,21 en was hier erg tevreden over.
Kristy mocht eigenlijk op 5 afstanden starten, maar moest helaas de 100m vlinderslag laten schieten ivm een schooltentamen en de 50m schoolslag ivm een liesblessure. Zij startte op zaterdag 5 november met de 200m vlinderslag, wat haar tot haar eigen verbazing heel goed af ging. 2.33,41 Was 3 sec sneller dan vorig jaar en hier was ze erg blij mee. Op zondag mocht ze als 1e starten op de 50m vrije slag. Met 27,03 was Kristy erg tevreden aangezien het starten en keren nog niet optimaal ging ivm de liesblessure. 20 Minuten later moest ze alweer klaar staan voor de 50m vlinderslag en dat is eigenlijk te kort om goed hersteld te zijn van de vorige race, maar ook hier zette zij een zeer nette 29,50 weg. 

Nachtmarathon 2016
30/10 Van 29 oktober 19:00 uur tot 30 oktober 07:00 uur organiseerde AquaDream voor de tweede keer een zwemnachtmarathon. Deze nachtmarathon stond in het teken van de winter challenge. Er werd een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel: Spieren voor Spieren.
Deze nacht werd de klok een uur terug gezet, wat betekende dat de zwemmers een uur langer moesten zwemmen dan normaal. Dit jaar hadden 4 teams zich ingeschreven. De wethouder kwam langs om de nachtmarathon officieel van start te laten gaan en ook was iemand van de pers aanwezig. De sfeer zat er goed in ondanks de extra lange nacht. Er werd veel gelachen,  op live muziek gezwommen en suikerspinnen gemaakt. De Doorslapers hebben uiteindelijk gewonnen, met maar liefst 1341 baantjes (67kilometer en 50 meter) In totaal werd door alle teams samen 230,50 kilometer gezwommen. Een hele knappe prestatie!
De uitslagen zijn 
hier te vinden.

Swimkick minioren deel 1
16/10 Lars, Steijn, Evy en Manaudou... 4 zwemmers, 8 starts en 7 persoonlijke records. 5 medailles, 4 keer goud en 1 keer brons. De sfeer zat er goed in. Een leuke compilatie van vandaag: Klik hier. Alle uitslagen zijn te vinden op onze site.

Vele pr’s bij ronde 1 van het junioren, jeugd en senioren circuit
Zondag 9 Oktober hebben Amy, IJsbrand, Tessa, Evy en Indy van Laarhoven en Luka meegedaan met de 1e wedstrijd van het junioren, jeugd en senioren circuit. Voor onze zwemmers was dit in Oosterhout en er werd gezwommen met Sbc 2000, Trb-Res, de Biesboschzwemmers, De Wildert, Z&Pc Dio en de Warande.
Amy zwom 100m schoolslag en 50m vlinderslag en op deze laatste afstand zwom ze een persoonlijk record (39.09). IJsbrand behaalde op alle drie zijn starts pr’s en werd 2e op de 200m vrij en 50m vlinder. Op de 100m wisselslag was hij de snelste bij de junioren 3 en 4. Tessa zwom pr’s op de 200m rugslag en 50m vlinderslag. Ook waren er podiumplaatsen voor haar: in de finale 200m rug won Tessa brons en ze pakte zilver in de finale 100m schoolslag. Evy en Indy hadden hetzelfde programma, ze kwamen aan de start op de 200m vrij, 100m rug, 100m wissel en de finale 100m vrij. Beide zussen zwommen 3 pr’s op dezelfde afstanden! Evy werd 2e op de 100m rug, 3e op de 100m wissel, 4e op de 200m vrij en ze scoorde een bronzen medaille op de 100m vrij in de finale. Indy werd 1e op de rugslag, 3e op de 200m vrij, 4e op de wisselslag en ook 4e in de finale 100m vrij. Luka zette op alle vijf haar races snellere tijden neer en finishte ook steeds als 1e. Ze zwom 200m vrij, 100m school, 100m wissel en de finales 100m vrij en 100m schoolslag, waarop ze het goud omgehangen kreeg. 

AquaDream blinkt uit in competitieklasse D3 district 5
03/10 Gisteren is AquaDream afgereisd naar Hoogerheide om deel te nemen aan de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Sinds september is onze club gefuseerd met zwemclub Daphnia. Deze zwemclub deed altijd al mee aan de KNZB competitie en daarom zijn wij er dit jaar ook mee gestart. Onder de naam AquaDream hebben wij als club de allereerste competitiewedstrijd gezwommen met een totaal van 27 zwemmers.
Helaas konden Kristy en Jenna niet meedoen, beiden door een blessure. Wat leuk was van de twee meiden, was dat ze ons kwamen aanmoedigen tijdens deze wedstrijd. Er zijn flink wat PR's gezwommen. Een kleine opsomming:
IJsbrand had een tijdsverbetering op de 50m vrijeslag. Tinisha veroverde op haar beide afstanden (100m vrijeslag en 50m vlinderslag) nieuwe PR’s.  Joris had op de 100m vrijeslag een tijdsverbetering van maar liefst 9 seconde en de eindtijd op de 50m vlinderslag was goed voor een PR van 3 seconde. Evy van Laarhoven zwom een PR op de 50m schoolslag en zus Indy deed haar na. Julia mocht vandaag aan de bak op de 100m vrijeslag (nieuw PR) en de 50m vlinderslag zwom ze voor de eerste keer. Jacco behaalde twee persoonlijke records op de 50m school- en 100m wisselslag.  Tijmen zwom een PR op de 50m schoolslag.  Evy de Rot behaalde op haar beide afstanden nieuwe persoonlijke records (50m vrije- en 25m rugslag). Jaella zwom voor het eerst de 50m rug- en 50m schoolslag. Anne veroverde een PR op de 50m vrijeslag.  Maddy zwom voor het eerst de 50m vrijeslag. Amy behaalde zowel op de 50m vrije- als de 100m schoolslag een nieuw PR.  Lyra zwom een PR op de 25m rugslag en ze zwom voor het eerst de 50m vrijeslag.

Medaille winnaars:
    Goud: IJsbrand (50m vrije- en 100m schoolslag), Lars (50m rug- en 50m schoolslag), Vincent (100m wisselslag), Joris (100m vrijeslag), Evy van Laarhoven (50m schoolslag), Indy (50m rugslag), Tessa (50m vrije- en 100m schoolslag), Marissa (50m school- en 100m wisselslag), Rick (50m schoolslag), Evy de Rot (50m vrije- en 25m rugslag), estafette team 4x50m vrijeslag heren (Ronaldo, Jordy, Vincent & Rick)
    Zilver: Jordy (50m schoolslag), Joris (50m vlinderslag), Evy van Laarhoven (50m rugslag), Indy (50m schoolslag), Tessa (50m schoolslag), Lindi (100m wisselslag),
    Brons: Yasmine (100m wisselslag), Vincent (50m schoolslag), Lindi (50m schoolslag), Maddy (50m vrije- en 25m rugslag), estafette team 4x50m vrijeslag heren (IJsbrand, Tijmen, Jacco & Joris)

We hebben een visite kaartje afgegeven, met een totaal aantal van 1254.74 staan we bovenaan in de poule. Uiteraard staan alle uitslagen op onze site, de zwemraces volgen z.s.m. op ons youtube kanaal.
De volgende wedstrijd zal gezwommen worden op zondag 13 november.

Limietwedstrijd Tilburg
8 zwemmers vertrokken op 25 september naar Tilburg voor de eerste limietwedstrijd dit seizoen. 19 persoonlijke starts, waarvan 10 tijdsverbeteringen. De grootste tijdsverbetering was door Steijn op de 200m vrijeslag.
Steijn zwom in Tilburg de 200m wisselslag (voor de eerste keer) en de 200m vrijeslag. Op de laatst genoemde afstand behaalde hij een persoonlijk record van maar liefst 16 seconden. Lars Zwom ook de 200m wisselslag voor de eerste keer hij zette een nette tijd neer (3.02.06). Op de 50m rugslag behaalde hij een PR. Luka behaalde op alle drie de afstanden een persoonlijk record, ze zwom de 50m vrije-, 50m school- en 50m vlinderslag. IJsbrand deed Luka na, hij zwom op zijn twee ingeschreven afstanden ook twee persoonlijke records. Tessa zwom de 100m vrije- en 100m wisselslag. Ze benaderde haar PR op de 100m wisselslag en zat net 0.04 seconde boven haar PR.  Ronaldo zwom drie afstanden, namelijk: 50m vrije-, 100m vrije- en 50m vlinderslag drie maal zat hij net boven zijn besttijden. Mariette ging deze wedstrijd voor 100m vrije-, 50m vlinder- en 50m vrijeslag. Op de laatst genoemde afstand werd ze gediskwalificeerd (AA), ze vertrok voor het startsignaal. Op de andere twee afstanden benaderde ze haar PR’s. Vincent zwom de 50m schoolslag en 100m wisselslag. Tijdens de openwaterwedstrijden heeft hij een paar keer de 1000m schoolslag gezwommen, en het lijkt erop alsof hij hier voordeel bij heeft gehad. Vincent zwom namelijk op de 50m schoolslag een nieuw PR.

Miniorendag 2016
25/9 Gisterenochtend konden Evy en Indy voor de laatste keer naar de miniorendag. Deze dag wrd georganiseerd voor de beste dertig gekwalificeerde zwemmers en zwemsters op alle gezwommen zwemnummers tijdens de Minioren wedstrijden. Hun ervaring:
'Ondanks dat we nog moe waren van ons schoolkamp gingen we volle energie naar deze speciale dag. Het was heel gezellig dat we kinderen tegen kwamen die we kennen van wedstrijden. Na het algemeen praatje mochten we van start gaan met de spellen. Dit was super vooral multibal, trefbal en 10 tellen in de rimboe. Daarna lekker lunchen met papa, mama, Ravy en onze trainer Eric. Na de lunch eindelijk zwemmen. Bij Ben hebben we leuke oefeningen gehad voor romp en ligging. Bij Marcel topoefeningen voor onze insteek. Daarna snel omkleden en door naar de atletische vorming. Als afsluiting een praatje en volle goede moed hard blijven werken voor onze droom.'

Eerste minioren-junioren wedstrijd
18/9 Vandaag werd de eerste minioren-junioren wedstrijd gezwommen in Bergen op Zoom. Deze wedstrijd is één van de drie circuits die dit jaar nieuw zijn. Vorig jaar waren het alleen de swimkickers en minioren die deel mochten nemen, nu zijn ook de junioren en jeugd betrokken bij deze wedstrijden. De laatste tijd is AquaDream uitgebreid met het aantal minioren en nu ook de junioren gelijktijdig mochten starten, waren we met een clubje van maar liefst 10 zwemmers en drie coaches afgereisd naar de Schelp.  16 Medailles werden door de zwemmers mee naar huis genomen, 10 gouden-, 5 zilveren en 1 bronzen plak.
IJsbrand zwom op de 400m bc een dik PR en mocht het hoogste podium beklimmen. Ploeggenootje Luka deed dit na; met een tijd van 5.03.28 kwam ze zeer dicht bij de 5 minutengrens. Maar wat het leuke was, was dat naast Luka ook Indy en Evy op het podium mochten klimmen.  Hierdoor kleurde het podium groen.
Steijn zwom de 200m schoolslag voor de eerste keer, waarbij hij als eerste aantikte in een tijd van 3.16.65. Trainingsmaatje Lars zwom de 50m vlinderslag en ook hij liet zien dat hij de beste was van zijn leeftijd. Evy en Maddy hebben vandaag de 100m wisselslag gezwommen waarbij Evy een mooi PR behaalde en een eerste plaats, Maddy zwom deze afstand voor de eerste keer en behaalde een tweede plaats. Lyra werd helaas gediskwalificeerd op de 50m vlinderslag, omdat ze maar met één had aangetikt.
Op de 200m schoolslag moest IJsbrand genoegen nemen met een tweede plaats, maar wel met een vet PR én onder de 3 minuten (2.53.91)! Luka evenaarde haar PR op de 200m schoolslag en mocht net als tijdens de 400m bc op het hoogste podium klimmen. Jenna werd helaas gediskwalificeerd omdat zij niet met twee handen gelijktijdig had aangetikt.
Steijn zwom later op de dag de 400m bc, ook voor de eerste keer, werd eerste met bijna een minuut voorsprong op de nummer twee! Lars zwom een PR op de 100m wisselslag en veroverde een gouden medaille.
Evy zwom 2 seconde van haar besttijd af op de 50m vlinderslag, waardoor ze tweede werd. Op de 50m rugslag was het IJsbrand die als eerste aantikte. Indy en Evy zwommen naar de eerste en tweede plaats op de 50m rugslag in een nieuw persoonlijk record en ploeggenootje Jenna zwom ook een mooi PR op deze afstand.

Dit weekend:
 - 

Wij trainen in:
Zwembad De Stok
De Stok 1
4703 SZ Roosendaal 

Laco zwembad Oudenbosch
De Baarlebossche 2
4731 GS Oudenbosch 

Trainingstijden
Aanmeldingsformulieren

Social Media:
Youtube
Facebook 
Twitter