2015-2016

Mooie afsluiting openwater-seizoen
13/9 Zaterdag 10 September was alweer de laatste openwater-wedstrijd van dit seizoen. In de Biesbosch werden de laatste kilometers gezwommen en alle klassementen opgemaakt.
Tessa was al een paar keer gevraagd om deel te nemen aan deze gezellige wedstrijden. Hierdoor besloot ze om de laatste wedstrijd aan de start te komen op de 500m schoolslag. Als 5e tikte ze aan in een mooie tijd van 9.19.59.
Ook nam natuurlijk de ‘harde kern’ deel aan deze wedstrijd. Vincent finishte als 3 op de 1 km schoolslag masters 20+ en eindigde dit seizoen tweemaal op een 3e plaats in de Nederlandse Klassementen (masters schoolslag én vrije slag). Voor Yasmine was er ook een plaats in de top van het Nederlands vrije slag klassement: ze werd 3e bij de dames masters 20+. Lindi zwom een tijd van 14.12.35 op de 1 km vrije slag en dit was goed voor een 2e plaats bij de dames 20+. De kilometervreter van AquaDream is Lilianne, zij zwom in totaal 70.5 kilometer deze zomer. Haar langste afstand was de 10 kilometer vrije slag in Vriezenveen.
Jordy heeft in totaal 52.5 kilometer gezwommen, waarvan het overgrote deel in schoolslag. Jordy mocht al bij verschillende wedstrijden bekers in ontvangst nemen,  maar vandaag kreeg hij er nog een paar bij. Hij heeft zich namelijk naar de 3e plaats gezwommen in het schoolslag heren klassement (Brabant) en in het landelijk master 20+ klassement naar een mooie 2e plaats. In het heren schoolslagklassement werd hij 4(landelijk). Ook tijdens het NK waren er podiumplaatsen voor Jordy: een 3e plaats op de 2 km schoolslag bij de heren masters en met het estafetteteam (Yasmine, Vincent en Lindi) behaalde Jordy tevens een 3e plaats. Valerie zwom wat minder kilometers dan haar broer maar werd toch mooi 1e van Brabant in het schoolslagklassement bij de dames. In het landelijk klassement werd ze 6e.   

Luka’s eerste openwaterwedstrijd
07/08 -De ervaringen van een binnenbadzwemster-
'Voor het eerst deed ik mee aan een  openwaterwedstrijd. We gingen met het team naar Breda en ik zwom de 500 meter schoolslag. Het was een super leuke sfeer. De wedstrijd tegen meisjes van mijn leeftijd -en één tot twee jaar ouder - vlotte heel goed.
Het was wel anders dan een wedstrijd in een zwembad. Het was een uitdaging om bij de start uit de groep los te komen, iedereen zwemt immers door elkaar ipv in een afzonderlijke baan. Ook zag je niets onder water, maar dat wende snel en stoorde helemaal niet. We moesten onder een brug door en om een boei. Fris was het water wel... dan maar sneller zwemmen. Op naar de volgende openwater wedstrijd!'
Luka werd 3e en mocht een mooie beker in ontvangst nemen.

Schoolslag Interland
11/7 Op woensdag 13 juli gaat iets unieks gebeuren, dan vindt de eerste schoolslag Interland plaats tussen Nederland, België en Duitsland. Deelnemers hiervoor zijn geselecteerd op basis van de uitslag van vorig seizoen. Het plan was om de interland met België te zwemmen, de Duitsers hebben hier lucht van gekregen en komen ook met een ploegje. De jongste en 40+ deelnemers zwemmen 1000 meter, de helden die hier tussen zitten zwemmen de 2000 meter schoolslag. Van iedere categorie zijn 2 deelnemers geselecteerd, zowel bij de dames als bij de heren. 
Jordy mag namens onze vereniging uitkomen op deze wedstrijd. Het idee is ontstaan vanuit een groepje schoolslagzwemmers die zichzelf de Schoolslagpromotietour noemen. Dit groepje is 2 jaar terug ontstaan en we zijn in voor leuke en ludieke ideeen om de schoolslag in het Open Water meer onder de aandacht te brengen. Zo hebben ze vorig jaar Medemblik-Stavoren-Medemblik als estafette gezwommen, iets wat nog nooit gedaan is. Idee is hier een jaarlijks terugkerend fenomeen van te maken, mogelijk volgend jaar in België, of op 1 van de wedstrijden in Nederland. De Miniemen, Kadetten en Veteranen starten om 15:30 uur, de Jeugd en Senioren om 19:00 uur in Hoorn.

Winst voor Steijn Louter bij Jaargangfinale
03/07 De jaargangfinale is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 t/m 11 Jaar. En dat Steijn Louter en Lars Bulman hierbij horen hebben ze vandaag (3 juli) wel bewezen!
Beiden hadden maar liefst vier starts en zwommen hetzelfde programma: 100 schoolslag, 100 vrije slag, 100 rugslag en 50 vlinderslag. Lars scoorde op alle afstanden persoonlijke records en hij werd knap 4e op de 100 schoolslag en 5e op de 50 vlinder bij de jongens minioren 3 en 4. Steijn mocht driemaal het podium beklimmmen: hij was de allersnelste op de 100 schoolslag én op de 100 vrije slag bij de minioren 5. Op de rugslag werd hij 2e en won dus naast twee gouden medailles ook nog zilver. Bovendien verbeterde hij driemaal zijn persoonlijke records.
Top gedaan mannen, we zijn supertrots op jullie! 

Kristy in de prijzen bij Speedo Fast Water Meet
03/07 Kristy en Ronaldo zaten dit weekend (2 en 3 Juli) in het Sloterparkbad te Amsterdam. Beiden hebben mooie resultaten behaald, voor Kristy waren er zelfs finaleplaatsen.
Zaterdag scoorde Ronaldo pr's op de 50 rug, 50 ss en 100 ss. Kristy behaalde op de 100 rug een pr en plaatste zich op de 50 vlinder voor de finale. Hier zwom ze nog een tandje harder en werd knap 3e, met minimaal verschil achter de nr's 1 en 2.
Zondag zwom Ronaldo 100 rug, 100 vrij, 100 wissel en 50 vlinder waarop hij zijn tijden wist te benaderen. Kristy plaatste zich in de voorrondes 50m vrij (26.75 pr) en 50m schoolslag wederom voor de finales later op de dag. Ze besloot alleen voor de 50m vrij finale te gaan en eindigde in 26.64 (wederom pr) als 2e! Ook zwom ze 100m schoolslag en 100m vlinderslag. 

Zeeuws openwaterweekend
03/07 Dit weekend waren 6 zwemmers van onze vereniging actief bij de openwaterwedstrijden in Hoek (zaterdag) en Sluis (zondag). De weergoden zaten mee en het waren twee vrij zonnige dagen. In totaal zwommen deze zwemmers samen 42 kilometer. De complete uitslagen staan op onze site.

Twee maal goud voor Tessa Loos
02/07 Zaterdag 2 juli deed Tessa Loos mee aan The Netherlands Invitational in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Een mooie internationale wedstrijd met deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Engeland en Amerika.
Tessa zwom de 50 meter vrije slag en de 50 meter schoolslag. Op de 50 meter vrije slag zwom ze met een tijd van 28.52 naar de eerste plaats in haar leeftijdscategorie (PR). Op de 50 meter schoolslag was een tijd van 36.45 goed voor een gouden medaille en bleef ze haar leeftijdsgenoten wel 2 seconden voor.
Het was een mooie wedstrijd om dit zwemseizoen mee af te sluiten.

Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen
19/6 Dit weekend hebben vier zwemmers deel genomen aan het NJJK langebaan in Dordrecht. Dit leverde in totaal 19 starts, 7 persoonlijke records en één finaleplaats op.
Ronaldo mocht uitkomen op de 50m en 100m vlinderslag. Op beide afstanden kwam hij net iets te kort voor een persoonlijk record. Zus Kristy mocht aan de bak op 6 afstanden. Ze zwom de 50m vrijeslag (PR), 50m rugslag, 50m schoolslag, 50m vlinderslag (PR), 100m vlinderslag, 200m vlinderslag. Tijdens de 100m vlinderslag had ze zich ook geplaatst voor de finales. Op deze afstand werd ze uiteindelijk 7e, wat haar hoogste notering was tijdens dit kampioenschap. Ook presteerde ze het om precies 30.00s te zwemmen op de 50m vlinderslag (PR).
Tessa mocht starten op de 100m schoolslag. Helaas startte ze te vroeg, waardoor ze werd gediskwalificeerd (AA).
IJsbrand startte op 9 afstanden dit weekend. Hij zwom persoonlijke records op de 50m vrijeslag, 100m vrijeslag, 50m rugslag, 100m rugslag en 100m vlinderslag. Zijn beste notering was op de 50m rugslag, waarbij hij als 8e van Nederland eindigde.
Alle uitslagen staan op onze site.

Openwaterwedstrijd Vriezenveen
18/6 Vandaag gingen 5 zwemmers van ZC AquaDream naar de openwaterwedstrijd in Vriezenveen. Ondanks het slechte weer van afgelopen week was de watertemperatuur toch 21,4. Vincent was tevreden met deze temperatuur, maar de rest vond het aan de warme kant. 
Vooral Lilianne en Lindi, want die zwommen maar liefst 10kilometer vrijeslag. Dit was voor beide dames de eerste openwaterwedstrijd van het seizoen, waarbij ze al gelijk doelen hadden gesteld. Lindi was tevreden met haar eindtijd van 2 uur 27 minuten en 5 seconden , Lilianne  zat net boven haar streeftijd, maar was wel tevreden dat ze haar eerste 10km ooit had uitgezwommen (3uur 3min 20sec).
Yasmine zwom ook haar eerste openwaterwedstrijd. Op de 1km vrijeslag werd ze 2e bij de masters 20+. Daarnaast zwom ze de 500m schoolslag individuele tijdrace (je start dan alleen i.p.v. met een groep) op deze afstand werd ze 3e.
Vincent zwom net als gisteren in Leiden de 1000m vrijeslag en werd 1e. Ook zwom hij zelfs nog de 1000m schoolslag masters 20+. Dit is een unicum aangezien Vincent nooit zo’n lange afstand in schoolslag zwemt. Maar overgehaald door zijn teamgenoot Jordy, werd hij toch mooi 2e. Jordy werd 1e op deze afstand.
Jordy zwom verder de 2km schoolslag senioren, 3e plaats en op de 500m schoolslag (individuele tijdrace) wist hij als 2e aan te tikken achter concurrent Pieter Pijnenburg.
Alle uitslagen staan op onze site. Volgende week wordt op zaterdag in Vianen gezwommen en op zondag in Stadskanaal.

Aller aller aller eerste openwaterwedstrijd
17/6 Vincent ging vanavond naar Leiden toe voor de allereerste openwaterwedstrijd.  Het was een gezellig sfeertje rondom de grachten van Leiden. Tweemaal dook Vincent het water in en liet zich niet gek maken door het koude water. Hij zwom de 1500m vrijeslag bij de heren en de 1000m vrijeslag bij de masters 20+. Op de 1000m vrijeslag behaalde hij een tweede plaats. De uitslagen staan op onze site.
Morgen start Vincent weer in Vriezenveen, maar dan gaan zijn teamgenoten ook mee. Vincent, Jordy, Yasmine, Lindi en Lilianne, veel succes!

Miniorenfinales
12/6 Dit weekend zijn drie zwemmers van onze vereniging uitgekomen op de miniorenfinales regio Brabant. Alleen de beste 18 zwemmers per afstand mochten meedoen aan dit toernooi. Evy, Lars en Steijn gingen de strijd aan met hun leeftijdsgenoten, met succes! Met 9 persoonlijke records en een eindscore van 9 medailles (7 gouden en 2 zilveren) eindigde AquaDream als tweede in het medaille klassement!
Dag 1: Evy zwemt naar een mooie 9e plaats op de 100 vrij en behaalt zowel op haar tussentijd als eindtijd persoonlijke records. Lars mag zich de beste van Brabant noemen op de 100 vrij (pr.) en 100 schoolslag (pr.) en won dus tweemaal goud (minioren 2,3 en 4). Steijn veroverde goud op de 100 vrij in een nieuw pr. en tweemaal zilver op 50 vlinder en 100 rug (min. 5). Op de 100m rugslag zwom hij een negative split, doordat hij uitgleed bij de start. Hij kwam net te kort voor het hoogste podium.
Dag 2: Evy herhaalt het trucje van gisteren nog een keer. Ook op de 100m rugslag zwemt ze 2 PR’s in één, zowel op haar tussen- als eindtijd ze eindigde als 5e. Ook zwom ze nog de 100m wisselslag, net boven haar persoonlijk record, maar wel een nette 9e plaats. Lars zwom vandaag de 100m rugslag, 50m vlinderslag en 100m wisselslag. Op de eerste twee afstanden behaalde hij nieuwe PR’s. Hij mocht vandaag drie maal de gouden medaille in ontvangst nemen. Dit brengt hem op een totaal van 5 gouden medailles. Steijn zwom vandaag als afsluiter van het toernooi naar een gouden medaille op de 100m schoolslag.
Alle drie de zwemmers kunnen terugkijken op mooie persoonlijke successen!

Dag 4, laatste dag Brabantse Zomer kampioenschappen
05/06 De dag was vandaag verdeeld in twee sessies. Om 12:00 doken eerst de mannen het water in voor de 400m wisselslag gevolgd door de 800m vrijeslag dames. Later op de middag werden de kortere afstanden gezwommen. Totale stand na dit weekend: 13 medailles.
Vincent beet het spits af op de 400m wisselslag. In een nieuw persoonlijk record eindigde hij zijn race als 4e. Lindi en Yasmine zwommen de 800m vrijeslag. Voor Yasmine was het de eerste keer dat ze deze lange afstand in een 50m bad zwom, na een vrij vlakke race werd ze 9e . Lindi had deze afstand al meerdere malen gezwommen in een 50m bad, zij werd 5e.
Joris had voor dit kampioenschap één limiet behaald op de 100m vrijeslag, toch wist hij twee persoonlijke records te behalen. Zowel op zijn tussentijd als eindtijd haalde hij flink wat secondes eraf. Dit resulteerde in een mooie 1.03.32.
Luka zwom de 200m vrijeslag én 50m schoolslag. Op beide afstanden behaalde ze nieuwe PR plus twee gouden plakken!
IJsbrand mocht na vandaag drie medailles mee naar huis nemen; zilver op 100m vrijeslag (59.94) en 50m vlinderslag, brons op de 100m rugslag. Op alle drie zijn afstanden behaalde hij persoonlijke records.
Vincent zwom naast  400m wisselslag ook nog 100m vrijeslag en 50m vlinderslag. Bij beide afstanden zat hij net iets boven zijn PR.
Lindi zwom naast de 800m vrijeslag nog de 50m schoolslag en 200m vrijeslag. Ze kwam beide keren net boven haar PR uit.
Tessa nam na gisteren revanche. Ze behaalde een mooie zilveren medaille op de 50m schoolslag in een nieuw persoonlijk record (36.04). Ook verbeterde ze haar PR op de 200m vrijeslag met 4 seconde!
Kristy liet zien dat zij domineert op de 100m vlinderslag. In een nieuw PR behaalde ze een gouden medaille, Brabants kampioen! Verder zwom ze vandaag nog de 50m schoolslag (nieuw PR) en behaalde op deze afstand een bronzen medaille.
Broer Ronaldo liet zichzelf ook zien op de 50m vlinderslag. Ook hij werd Brabants kampioen! Verder zwom Ronald nog 100m vrijeslag, hier kwam hij net boven zijn PR uit.
Iedereen kan terug kijken op een geslaagd tournooi voor zichzelf. Voor de een zijn het persoonlijke successen voor de ander ervaring en leermomenten.

Vervolg Brabants kampioenschap, dag 3
4/6 AquaDream was met 7 zwemmers present op de derde dag van het Brabants Kampioenschap. 15 persoonlijke starts, 5 persoonlijke tijdsverbeteringen en 4 medailles.
De uitblinker van vandaag was IJsbrand. Hij behaalde maar liefst 3 persoonlijke records, bijna een NJJK limiet op de 200m vlinder, een gouden (200m vlinder) en bronzen (50m rugslag) plak. Op de 100m schoolslag behaalde hij een 5e plaats met een PR van 7 seconde.
Kristy schitterde op de 50m vrijeslag, even leek het erop dat ze als eerste aantikte, maar helaas kwam ze net niet goed genoeg uit en veroverde het zilver in een mooi PR 27.84, voor het eerst onder de 28 seconde in lang bad.
Ronaldo zwom de 200m vlinderslag en behaalde hierop het goud. Ook zwom hij nog de 50m rugslag.
Lindi greep op de 200m wisselslag net naast de medailles. In een goede race met een verbetering van 5 seconde van haar seizoentijd werd ze 4e. Op de 50m vrijeslag benaderde ze haar PR.
Tessa nam deel aan de 50m vrijeslag en 200m wisselslag. Op de 50m vrijeslag stond ze zeer goed geplaatst en maakte veel kans op een medaille. Door de zenuwen vertrok ze te vroeg, waardoor ze helaas gediskwalificeerd werd op deze afstand. Op de 200m wisselslag werd ze 8e.
Yasmine had voor vandaag drie limieten gehaald, namelijk op de 50m vrijeslag, 200m rugslag en 200m wisselslag. Ze benaderde haar persoonlijke records en had drie maal een top 10 notering.
Vincent zwom vrolijk (weer) een PR op de 400m vrijeslag. Zwom hij in april nog een 4.36.29, vandaag zette hij een 4.34.65 op de klok. Met een 5e plaats op deze afstand en een 6e plaats op de 50m rugslag kan ook hij weer tevreden terugkijken.
Morgen starten onze zwemmers weer. Succes iedereen!

OWKW deel 6 in zwembad de Stok
29/5 Vandaag werd alweer de laatste OWKW van dit seizoen gezwommen in zwembad de Stok.
Steijn en Lars zwommen 50m schoolslag, 50m vlinderslag en 100m wisselslag waarbij Steijn steeds de aller-snelste was en Lars knap 2e werd. Lars verbeterde op al zijn starts zijn tijden en voor Steijn waren er twee persoonlijke records. Mariëtte werd 1e op de 50m vrij en 3e op de 50m vlinder en zwom ook 50m rugslag. Na een poosje uit de roulatie te zijn geweest wist ze toch mooi haar inschrijftijden te benaderen. Evy had een verbetering van ruim 5 sec. op haar 100m wisselslag en Jenna scoorde pr’s op de 50m schoolslag en 100m wisselslag. Op deze laatste afstand haalde ze 15 sec. van haar besttijd af! Ook zwom Jenna 50m vlinderslag.
Aan het eind van de wedstrijd werden traditioneel de klassementsprijzen en herinneringsmedailles uitgereikt.
Lars heeft zowel het 50- als 100m klassement vol gezwommen en tevens gewonnen. Zowel Evy als Jenna als Mariette mochten de herinneringsmedaille in ontvangst nemen van het 50m klassement.

22/5 Brabantse Successen (Dag 2)
Ook op de tweede dag van de regionale kampioenschappen verschenen de AquaDream zwemmers op het podium. Vandaag werden totaal 5 medailles mee naar huis genomen. Ronaldo mocht op de hoogste trede stappen en werd Brabants kampioen!
Ronaldo heeft dit weekend aan één race deelgenomen. Hij maakte tussen zijn eindexamens wat tijd vrij voor de 100m vlinderslag. Deze afstand moest hij wel zwemmen, om zijn titel te kunnen verdedigen. En jawel, Ronaldo mag zich ook dit keer weer Brabants kampioen noemen!
Jordy startte vandaag op de 50m schoolslag en 100m vlinderslag. Op zijn 100m vlinderslag zat hij nog geen seconde boven zijn PR!
Luka nam ook weer medailles mee naar huis. Op de 100m vrijeslag werd ze in een nieuw PR 2e. Ook op de 200m schoolslag wist ze het podium te beklimmen. Met een persoonlijk record van 4 seconde werd ze ook op deze afstand 2e. De 50m vlinderslag ging even goed, ze behaalde een mooie 5e plaatst met een PR van 2 seconde.
IJsbrand werd tweede op de 100m vlinderslag met een PR van 2 seconde! De 200m vrijeslag verliep bij IJsbrand nog beter. Hij finishte op deze afstand in een PR van 14 seconde! Ondanks deze fantastische tijdsverbetering werd hij (helaas) net 4e.
Tessa behaalde vandaag ook weer mooie persoonlijke records. Ze verscheen aan de start op de 100m vrijeslag, 200m schoolslag en  100m rugslag.
Kristy nam na de 4e plaats op de 200m vlinderslag revange en behaalde een bronzen medaille op de 50m vlinderslag. Ze zat met haar tijd maar 0.02 boven haar PR. Kristy nam naast haar persoonlijke starts ook deel aan de 4x 100m vrijeslag estafette samen met Tessa, Yasmine en Lindi. Tessa was startzwemster en evenaarde in deze race haar eerder op de dag gezwommen 100m vrijeslag PR tijd. De dames werden knap 4e. Over twee weken gaan onze zwemmers verder strijden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.
Alle uitslagen zijn te vinden op onze site & neem ook eens een kijkje in onze fotogalerij voor een sfeerimpressie van dit weekend!

Regionale zomer kampioenschappen (Dag 1)
22/5 Gistermiddag waren 8 zwemmers van ZC AquaDream actief op de regionale kampioenschappen lange baan in Eindhoven. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion werd gestreden om de regionale titel. Door onze zwemmers zijn op deze eerste dag maar liefst 7 medailles behaald en 8 persoonlijke records.
Luka (2004) was de jongste deelnemer van onze groep. Zij had de limiet behaald voor de 400m vrije-en 50m rugslag. De 400m vrijeslag had ze pas nog gezwommen in Antwerpen. Ze wist vandaag 20 seconde onder haar besttijd aan te tikken. Met een tijd van 5.20.65 werd ze regiokampioen! Op de 50m rugslag kon ze ook goed mee in het geweld en werd in een nieuw PR 2e.
IJsbrand (2002) had de limieten behaald op de 50m vrije-, 200m rug- en 200m wisselslag. Hij werd respectievelijk 4e, 3e en 2e met op alle drie de afstanden nieuwe persoonlijke records. Op de 200m wisselslag ging maar liefst bijna 5 seconde van zijn besttijd af.
Tessa (2002) zwom de 50m rug- en 100m schoolslag. Ze zat tijdens deze races goed in haar slag en dat bleek ook uit de resultaten. Twee PR’s en een mooie bronzen medaille op de 50m rugslag. Ze zwom meer dan 1 seconde van haar PR tijd vorige maand in Antwerpen, wat op een 50m een goede verbetering is!
Kristy (2000) ging vandaag vol voor de 200m vlinderslag. Deze afstand is zwaar, laat staan in een 50m bad. Ze heeft er hard voor geknokt, maar werd helaas op nog geen seconde 4e. Ze kwam net 1 seconde boven haar PR uit.
Valerie (1997) had limieten behaald op de 50m rug- en 100m schoolslag. Ze heeft zichzelf twee keer naar een 6e plaats gezwommen.
Yasmine (1996) had de limiet behaald voor de 50m rugslag. Ze verbaasde zowel zichzelf, als haar ouders en haar coaches door naar het zilver te zwemmen. Moeder Yasmine:  ‘Na een jaar minder zwemmen en zich richten op het eerste jaar van haar studie, doet Yasmine toch enthousiast mee met de Brabantse Kampioenschappen. Haalt ze vandaag "gewoon" zilver op de 50 rug! Helaas zelf gemist!’
Vincent (1996) zwom de 50m vrijeslag en 200m rugslag. Op de 50m vrijeslag zwom hij nét geen PR. Hij wilde vandaag een goede tijd neerzetten op de 200m rugslag. Hij ging goed van start en hield zijn tempo de gehele race aardig vol. In een tijd van 2.25.57 (1 seconde sneller dan een maand geleden) tikte hij als 3e aan in een nieuw PR.
Lindi (1995) ging voor de 400m vrije- en 100m schoolslag. De 400m vrijeslag zwom ze 1 seconde sneller dan haar beste seizoentijd. Ze werd respectievelijk 7e en 5e.
Vandaag verschijnen de zwemmers van ZC AquaDream weer aan de start. De gehele wedstrijd is te volgen via de livetiming pagina.

Limietwedstrijd Dordrecht
Zaterdag 7 mei zijn 5 zwemmers naar Dordrecht gereisd om deel te emen aan de limietwedstrijd lange baan. Door de vele aanmeldingen werd een selectie gemaakt, waardoor sommige zwemmers niet deel mochten nemen op een zwemafstand. Ondanks deze afwijzingen mochten de volgende deelnemers toch meedoen.
Joris zwom na lange tijd weer een wedstrijd. Hij had zich ingeschreven voor de 100m vrijeslag en 50m rugslag. Hij maakte een goede come back door een PR van maar liefst 8 seconde op de 100m vrijeslag te zwemmen waardoor hij tevens een BZK limiet behaalde.
Clubgenoot IJsbrand zwom de 200m vlinderslag. Hij zwom een  dik PR van bijna 7 seconde, toch was dit helaas net niet genoeg voor de NJJK limiet. Tessa ging voor de 50m vrijeslag, 100m vrijeslag en 100m schoolslag. Op de 50m vrijeslag behaalde ze een PR van bijna 1 seconde.
Kristy zwom de 50m rugslag en 200m vlinderslag en kwam dicht in de buurt van haar besttijd. Luka heeft op zowel de 50m vrijeslag als de 100m vrijeslag als de 200m wisselslag PR’s behaald.  Op de 200m wisselslag ging 5 seconde van haar tijd af, waardoor ze een NJJK limiet erbij had!
Alle uitslagen staan online.

NK Masters
Dag 1, brons voor Vincent
08/05 Vrijdag startte, voor de masters van ZC AquaDream, de NK Masters lange baan in Eindhoven. Jordy beet het spits af met de 100m schoolslag. In een volgens hem niet optimale race eindigde hij toch mooi 9e bij de leeftijdscategorie 20+. Petra startte een programma later, ook op de 100m schoolslag. De laatste tijd heeft zij veel problemen gehad met een knieblessure, waardoor ze niet veel kracht durfde te zetten. Desondanks behaalde ze met haar tijd een 10e plaats bij de dames 45+. Vincent sloot in de middag bij het tweetal aan. Hij kwam uit op de 100m vrije- en 200m wisselslag in de categorie 20+. Op beide afstanden zat hij nog geen seconde boven zijn PR’s. Op de 200m wisselslag lukte het hem om een bronzen medaille te halen. Jordy behaalde helaas net een 4e plaats op de 200m vlinderslag 20+ en Petra zwom de 100m vrijeslag naar een 12e plaats. 
Dag 2, wéér brons voor Vincent
Zaterdag startte dezelfde zwemmers weer. Jordy en Vincent zwommen in de ochtend 400m wisselslag, met succes. Jordy behaalde een 5e plaats en Vincent behaalde zijn tweede bronzen medaille in een nieuw persoonlijk record van 15 seconde! 'S middags sloot Petra aan bij het gezelschap. De 50m schoolslag zwom zij voor het eerst in een 50m bad. Tevreden met haar race, eindigde ze 15e van Nederland. Ook Jordy zwom de 50m schoolslag. Hij wist hierbij zijn beste seizoentijd te benaderen. Ook zwom hij de 100m vlinderslag en eindigde op deze afstand 10e in de categorie 20+. Vincent eindigde deze dag met de 200m vrijeslag. Ondanks de zware 400m wisselslag van eerder op de dag, wist hij zijn PR te benaderen en als 5e te eindigen (20+)
Dag 3, afsluiten met een Estafette
Als laatste sloot zondag Marissa aan. Zij nam deel aan de korte sprintnummers (50m vlinderslag en 50m vrijeslag). Ondanks het weinige trainen, zwom ze 2 seconde boven haar PR op de 50m vlinderslag (22e, 20+) en zwom ze 1 seconde boven haar PR op de 50m vrijeslag. Wél zwom ze sneller dan vorig jaar tijdens dit kampioenschap. Met een tijd van 29.98, bleef ze net onder de 30 seconde grens en werd ze 15e (20+). Jordy ging ook voor de 50m vlinderslag, hij zat dicht bij zijn beste seizoentijd. Verder zwom hij de 200m schoolslag. Vincent dacht laat ik eens gek doen dit toernooi. Op de 50m vlinderslag zwom hij precies zijn PR en werd 8e. De laatste persoonlijke start van hem was de 100m rugslag, ondanks dat er wat vermoeidheid bij kwam kijken, zat hij toch maar 1 seconde boven zijn PR. Petra nam deel aan de 50m vrijeslag, maar vertrok net té enthousiast, waardoor de gediskwalificeerd werd (AA). Als afsluiter van dit gezellige weekend namen de vier zwemmers ook nog deel aan de estafette 4x50m vrijeslag. Jordy had de eer om als eerste te starten waarna Petra hem overnam gevolgd door Marissa en als laatste Vincent. In een tijd van 2.08.24 werden ze 7e in de categorie 100+ gemengd.
Het was een zeer gezellig en warm zwemweekend.

Antwerp International Youth Swimming Cup
24/4 Dit weekend hebben acht zwemmers deel genomen aan de AIYSC 2016. Deze wedstrijd was verdeeld over drie zwemdagen, namelijk: vrijdagavond, zaterdag en zondag. De uitblinker van de wedstrijd was Luka, zij zwom op al haar 7 afstanden persoonlijke records. Maar ook Vincent liet zien dat hij weer op zijn oude niveau zit, hij zwom maar liefst 4 PR's van de 6 afstanden en kan zeer tevreden terug kijken op dit toernooi.
Vrijdagavond doken vijf zwemmers van onze vereniging in het water. Vincent en Kristy zwommen een PR op de 400m vrijeslag, waarbij Vincent er nog een schepje bovenop deed en ook een PR op de 200m wisselslag veroverde.
Zaterdag ging de strijd in het water verder. Tessa en Luka lieten beide een tijdsverbetering zien op de 100m rugslag. Ook zwom Luka voor het eerst de 200m schoolslag in een 50m bad! 'S middags regende het PR's. Vincent behaalde een PR op de 100m vlinder. Luka zwom op 50m schoolslag en 200m vrijeslag persoonlijke records. De 200m vrijeslag zwom ze zelfs twee seconden sneller dan ooit tevoren. Ook Tessa scherpte haar tijd op de 50m schoolslag aan en Kristy zwom op de 200 vrijeslag een PR van maar liefst 8 seconde!
Zondag ging Vincent weer goed van start en behaalde een PR, ditmaal op de 200m rugslag. Ook Tessa zat lekker in haar races, waarbij ze zowel op de 400m vrijeslag als de 50m vrijeslag mooie PR's zwom. Kristy eindigde haar toernooi met een PR op de 50m vrijeslag. Luka liet zichzelf ook van haar beste kant zien en kon, ondanks al haar races dit weekend, een PR zwemmen op zowel de 100m schoolslag als 50m vrijeslag.
IJsbrand ging zondag naar de limietwedstrijd in Eindhoven. Tijdens deze wedstrijd heeft hij zijn 8e startbewijs voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen in de wacht gesleept. Hij zette een tijd neer van 2.32.03 op de 200m rugslag en dook hiermee ruim 4 sec. onder de limiettijd. Bovendien zwom hij op de 200m vlinderslag een persoonlijk record van bijna 14 sec. en finishte in 2.47.98. 
De jongste zwemmers waren actief tijdens de speedowedstrijd in Roosendaal. Maddy en Lyra deden mee met de swimkickwedstrijd. Beide zwemsters zwommen twee PR's. Maddy behaalde een 1e plaats op de 50m schoolslag en een 2e plaatst op de 25m vlinderslag. Lyra behaalde een gouden medaille op de 25m schoolslag.
Lars, Evy en Jenna zwommen de miniorenwedstrijd. Lars behaalde een 1e plaats op de 100m schoolslag en een tweede plaatst op de 50m vlinderslag, met een nieuw persoonlijk record. Evy zwom een PR van 5 seconde op de 100m vrijeslag en behaalde hierbij een zilveren medaille. Jenna zwom ook een PR op de 100m rugslag van 7 seconde!
Alle uitslagen zijn te vinden op onze site. 

Druk zwem 'weekend’
Woensdag 6 april startte de Swimcup in Eindhoven, het Nederlands kampioenschap in 50m bad. Dit jaar was deze wedstrijd verspreid over maar liefst 5 dagen, waardoor iedereen die een limiet had behaald deel mocht nemen.  Gelijktijdig met de Swimcup werd op zaterdag de Pietercup georganiseerd voor de minioren en zondag 10 april de Juniorcup voor de junioren. Eveneens gingen zwemmers op zondag naar de OWKW in Andel.
    Voor de Swimcup moesten limieten gezwommen worden. ’s middags werden de voorrondes gezwommen, waarbij je je kon plaatsen voor de finales in de avond. Lindi Verkooijen, Kristy en Ronaldo Nagtzaam voldeden aan deze limieten.
Kristy heeft de 50m vrije slag, 50m vlinderslag en 100m vlinderslag gezwommen. Op de 50m vrijeslag behaalde ze een nieuw persoonlijk record. Broer Ronaldo zwom eveneens de 50m en 100m vlinderslag, maar daarnaast zwom hij ook nog de zware 200m vlinderslag. Hij kwam dicht in de buurt van zijn PR’s. Lindi had limieten behaald voor de langere afstanden, namelijk de 800m vrijeslag en de 1500m vrijeslag. Ze liet op deze afstanden zien dat ze een goede conditie had en kan tevreden terug kijken op haar vlakke races.
    Zondag namen Tessa Loos en IJsbrand Buijnsters deel aan de Juniorcup. Tessa liet twee technisch goede races zien op de 100m vrije slag en 100m schoolslag, waarbij ze nét geen PR’s behaalde. Teamgenoot IJsbrand zwom de 100m vrijeslag en 100m vlinderslag. Hij behaalde twee nette persoonlijke records, op de 100m vlinderslag maar liefst 4 seconde.
    Zondag werd ook de OWKW in Andel georganiseerd. Drie zwemmers van onze vereniging gingen hier heen. Lars Bulman zwom op twee van de drie afstanden een nieuw PR  (50m rugslag en 100m schoolslag).  Steijn Louter behaalde op de 100m schoolslag een PR, 2 seconde snoepte hij van zijn besttijd af. Vincent Dermaux verbaasde zichzelf door twee nieuwe persoonlijke records te zwemmen.  Hij nam deel aan de 200m rugslag en de 50m schoolslag, zat in een lekker ritme en behaalde een PR van 2 seconde op de 200m rugslag!
De zwemmers kunnen terug kijken op een goed weekend. De uitslagen zijn te vinden op onze site

 AquaDreamzwemmers in de prijzen
Afgelopen weekend waren onze zwemmers actief op twee wedstrijden.
Zaterdag 19 maart heeft de jongste leeftijdsgroep deelgenomen aan de 4e miniorenwedstrijd van dit seizoen. Dit keer was de organisatie in handen van zwemvereniging de Vennen dus werd er afgereisd naar Dongen.
Lars Bulman verscheen deze middag tweemaal aan de start voor de 100m rugslag en 100m vrije slag. Hij won beide races bij de jongens minioren 2 t/m 4 en kreeg tweemaal goud omgehangen. Zijn tijd op de rugslag (1.30.20) leverde hem bovendien een nieuw persoonlijk record op. Niet alleen Lars was deze middag succesvol, ook Steijn Louter en Maddy van der Wegen wisten te scoren. Steijn kwam uit bij de jongens minioren 5 en had dezelfde afstanden op het programma staan als Lars. Ook hij ging er tweemaal met de winst vandoor en zwom mooie persoonlijke records: 1.18.47 op de rugslag en 1.09.69 op de vrije slag. Maddy nam deel aan het swimkick programma, speciaal voor beginnende zwemmertjes. Ze zwom 25m vrije slag in 20.25 (pr.) en 25m rugslag in 24.35 (pr.) en was de allersnelste bij de meisjes minioren 1 t/m 3. Dus ook twee gouden medailles voor Maddy.

Zondag 20 maart is Kristy Nagtzaam al vroeg naar Gent vertrokken voor de jaarlijkse Mega Swim Meet. Kristy begon dit toernooi met de 100m schoolslag en zette in dit 50m bad een tijd neer van 1.25.67. In de voorronde 100m vlinderslag wist ze zich met 1.09.72 te plaatsen voor de finale later die dag. Hier zwom ze nog een stukje harder en met 1.08.68 op de klok finishte ze als 3e. Op de 200m vlinderslag wist ze zelfs de 2e plaats te bemachtigen in 2.44.29. Hiermee liet Kristy zien dat ze goed op koers is en was vanzelfsprekend zeer tevreden met het behaalde resultaat.

Weekend vol wedstrijden
In het weekend van 12 en 13 maart konden de AquaDream zwemmers uit maarliefst 5 wedstrijden kiezen.
Zaterdag 12 maart werd de Challenger georganiseerd in Dordrecht. Broer en zus Nagtzaam namen deel aan deze wedstrijd. Ronaldo ging voor de 50m rugslag en 50m vlinderslag, waarbij hij zijn PR's benaderde. Kristy zwom de 100m schoolslag, waarbij ze een PR behaalde van 4 seconde.
Ook op zondag verscheen de familie Nagtzaam in het zwembad, ditmaal tijdens de limietwedstrijd in Eindhoven. Tijdens deze wedstrijd was de groep AquaDreamzwemmers groter. In totaal verschenen zes zwemmers aan de start. IJsbrand was weer lekker in vorm en behaalde twee PR's op de 100m rugslag en 200m wisselslag. Ook Lars en Mariette waren van de partij. Lars zwom zowel de 100m vrijeslag als de 100m schoolslag voor het eerst in een 50m bad. Mariette zwom een PR op de 100m rugslag, zij zwom de 100m schoolslag ook voor het eerst in het 50m bad. Steijn nam deel aan zijn eerste wedstrijd na een langdurige blessure en deed dit voortreffelijk. Op zowel de 100m vrijeslag als de 100m rugslag zwom hij een PR van 2 seconde. Dit geeft aan dat hij op de weg terug is.
Nick ging als enige naar de Challenger in Oosterhout. Daar zwom hij de 200m vrijeslag, 100m schoolslag en 100m vlinderslag.
Een andere wedstrijd dit weekend was de LAC in Roosendaal. Vincent en Jordy gingen samen naar deze wedstrijd voor de langere afstanden. Vincent zwom de 2000m vrijeslag en behaalde hier een dik PR van 30 seconde. Jordy wilde zijn uithoudingsvermogen testen. Naast de 400m wisselslag, zwom hij ook nog de 2000m vrijeslag. Op de 400m wisselslag zat hij 1 seconde boven zijn besttijd.
Lindy ging alleen naar Nijmegen toe, waar de 1500m vrijeslag op het programma stond. Ze heeft een constante race gezwommen, wat perspectief bied voor het openwaterseizoen.
De uitslagen zijn te vinden op onze site.

Jaargangwedstrijd Leiden 20 en 21 februari
Dit weekend heeft Lars Bulman deel genomen aan de Speedo Jaargang wedstrijd in Leiden (een Nederlands kampioenschap, voor uitsluitend minioren). Alleen de snelste 18 zwemmers van elk programmanummer en de snelste 12 voor de 400m vrijeslag mochten namelijk deelnemen.
Wat op zich al een prestatie was, was dat Lars dit weekend op maar liefst 6 programma nummers mocht starten.
Zaterdag waren de 50m vrijeslag, 100m schoolslag en 100m wisselslag aan de beurt. Op de 100m schoolslag zwom hij maar liefst 3 seconde van zijn besttijd af en werd 5e. Op de 50m vrijeslag werd Lars 10e en op de 100m wisselslag werd hij helaas gediskwalificeerd (AF).
Zondag zwom hij de 100m vrijeslag, 50m vlinderslag en de 100m rugslag. De 100m vrijeslag zwom hij sneller dan oit tevoren, in een PR werd hij 7e. Op de 100m rugslag werd Lars gediskwalificeerd (AF). Op de 50m vlinderslag eindigde hij nét boven zijn inschrijftijd waarbij hij een mooie 5e plaats behaalde.
Lars kan trots terug kijken op dit toernooi, 4x een top 10 notering!

Limietwedstrijd lange baan in Eindhoven
Zondag 14 februari was in het 50m bad van het Pieter v/d Hoogenband zwemstadion een limietwedstrijd waar acht AquaDreamers aan deel genomen hebben. Elk met een eigen doel voor ogen; persoonlijk record verbeteren, betere techniek toepassen of gewoon lekker zwemmen.
Lilianne dook deze middag tweemaal het water in voor de 50m rugslag en 200m wisselslag. Op de rugslag benaderde ze met 36.63 haar inschrijftijd en op de wisselslag behaalde ze een mooi persoonlijk record. De klok stond stil op 2.58.51, een verbetering van bijna 6 seconden. Evy zwom haar eerste wedstrijd in een 50m bad en dit ging haar heel goed af. Ze had voor drie sprintnummers gekozen en wist op de 50m rugslag (52.25) en 50m vrije slag (46.08) snellere tijden neer te zetten dan in een 25m bad. Ook zwom Evy 50m schoolslag en finishte hier in 1.03.53. Voor Kristy stond de 50m vlinderslag, 100m vlinderslag en 50m schoolslag op het programma. Haar doel deze middag was om extra aandacht aan haar techniek bij de vlinderslag te besteden. Ze zette de 3e tijd neer op de 50m vlinderslag in 30.82. Ronaldo had vier starts: 50m en 100m vrije slag en 50m en 100m vlinderslag. Hij kwam erg dicht in de buurt van zijn pr’s en was hier zeer tevreden mee. IJsbrand (net terug van wintersport) zwom 100m vlinderslag en 100m vrije slag en wist op deze laatste afstand met 1.04.12 een pr. te scoren. Voor Yasmine was er een pr. op de 50m schoolslag (41.21) en Tessa (ook net terug van vakantie) behaalde een pr. op de 50m vrije slag (29.53). Vincent kwam op de 200m rugslag met 2.28.93 net iets tekort voor een persoonlijk record. 
De gehele uitslag staat op de site.

Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen 2016
Dit weekend zijn vier zwemmers van ZC AquaDream naar Amsterdam afgereisd om deel te nemen aan de NJJK. In totaal waren er vier wedstrijddagen, waardoor alle slagen aan bod konden komen. Onze zwemmers waren vanaf vrijdag actief op dit kampioenschap.
Vrijdag dook IJsbrand als eerste het water in op de 50m vrijeslag. Hierbij zwom hij net boven zijn besttijd. Op de 100m vlinderslag heeft hij een net PR gezwommen en behaalde een 7e plaats.
Kristy startte vrijdag op haar eerste onderdeel met een dik PR op de 100m vlinderslag. Met een 1.04.96 plaatste ze zich als 4e voor de finale later die dag, waar ze als 6e eindigde. Ook zwom ze de 50m vrijeslag waarbij ze net iets boven haar PR uitkwam.
    Zaterdag was de hele ploeg compleet. IJsbrand beet weer het spits af op de 50m vlinderslag, hij werd 7e. De 200m vrijeslag ging hem ook goed af. Hij startte fanatiek, helaas was zijn tijd een paar tiende boven zijn PR. Kristy kwam ook  aan de start op de 50m vlinderslag. In een tijd van 29.17 (net boven PR) plaatste ze zich als 7e voor de finale. ‘s middags zwom ze 0.02 boven haar geplaatste tijd en werd ze 6e.
Broer Ronaldo zwom natuurlijk ook de 50m vlinderslag. Hij liet zien gedreven te zijn en zwom 0.01 seconde van zijn PR af, 27.01 stond op de klok.. weer net niet onder de 27 seconde grens. Maar wel een goede tijd!
Luka had ook limieten behaald voor dit kampioenschap. De 200m schoolslag had ze zelfs nog maar één keer gezwommen toen ze deze behaalde. Ingeschreven met een 3.03.21, zwom ze tijdens dit kampioenschap een 2.57.21 en greep net naast het podium, maar ze kan nu wel zeggen dat ze 4e  van Nederland is!
    Zondag, de laatste dag al weer aangebroken. Luka mocht als eerste starten van onze ploeg. Dit deed ze met succes want ze behaalde op de 100m schoolslag een mooi PR (1.25.61) en een 9e plaats. Van de 200m wisselslag snoepte ze 5 seconde van haar bessttijd af.
Kristy startte vandaag op de 100m school- en 200m vlinderslag. Op de 100m schoolslag zwom ze net iets boven haar inschrijftijd. Helaas werd ze op de zware 200m vlinderslag gediskwalificeerd.
IJsbrand zwom zijn laatste twee afstanden van het weekend op karakter. Hij behaalde zowel op de 200m vlinder- als de 200m wisselslag een PR, respectievelijk een 7e en 12e plaats.
De zwemmers kunnen terug kijken op een mooi weekend.

uitslagen

AquaDreamers succesvol bij Open Nederlandse Master Kampioenschappen
Van 21 t/m 24 Januari werden in Sportcentrum Papendrecht de Open Nederlandse Master Kampioenschappen korte baan gehouden. Voor onze zwemclub verschenen Vincent Dermaux, Lindi Verkooijen, Jordy Jongenelen, Mariëtte Bulman en Marissa Minkman aan de start.
Vincent behaalde vrijdag een 4e plaats op de 400m vrije slag bij de heren masters 20+. Later die dag zwom Vincent 50m rugslag (30.50) en dit was goed voor een bronzen medaille. Zaterdag verscheen hij driemaal aan de start voor de 50m schoolslag, 100m wisselslag en een estafette 4x 50m wisselslag. Samen met Marissa, Jordy en Lindi  scoorde Vincent een zilveren medaille. Bovendien zwom hij als startzwemmer op de 50m rugslag een nieuw PR 29.36. Zondag wist Vincent op de 400m wisselslag ook nog een snellere tijd neer te zetten (5.09.77) en finishte als 4e. Lindi was ook goed in vorm en behaalde op al haar starts medailles. Goud was er voor haar op de 1500m vrij, zilver op de 200m vrij ( in 2.12.64 PR) en brons op de 200m schoolslag bij de dames masters 20+. Jordy had behalve de estafette nog zes persoonlijke starts en wist driemaal een top tien notering te behalen: hij werd 6e op de 100m schoolslag, 4e op de 200m wisselslag en 4e op de 200m schoolslag. Mariëtte was drie dagen actief en zwom maar liefst 4 sec. van haar beste tijd af op de 100m wisselslag (1.20.21). Ook op de 50m vlinderslag en 50m vrije slag zwom ze sneller dan ooit tevoren. Marissa nam ook deel aan dit kampioenschap en liet zien het zwemmen nog niet verleerd te zijn. Ze had vier persoonlijke starts en eindigde driemaal in de top tien. Op de 50m schoolslag werd ze nipt 4e, met maar een verschil van 0.09sec. achter de nr. 3.
De complete uitslag vind je terug op de site.

Evy de Rot en Lars Bulman in de prijzen bij miniorenwedstrijd
Zondag 24 Januari werd in zwembad De Stok te Roosendaal alweer de derde miniorenwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Evy startte hier tweemaal samen met teamgenootje Lars.
Evy (2007) zwom een persoonlijk record van maar liefst 6 seconden op de 100m wisselslag en dit leverde haar een welverdiende bronzen medaille op bij de meisjes minioren 2 en 3. Op de 50m vrije slag behaalde ze net geen pr. maar zwom wel een goede race en won zelfs een zilveren medaille.
Lars (2006) zwom dezelfde afstanden bij de jongens minioren 2, 3 en 4 en behaalde niet alleen twee persoonlijke records maar scoorde ook tweemaal goud. Zwemmers en coach kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag. 

Brabantse Winterkampioenschappen 2016
In het weekend van 9 en 10 januari werden de jaarlijkse Brabantse Winterkampioenschappen georganiseerd. Deze wedstrijd was dit jaar lekker dichtbij, in thuisbad de Stok (Roosendaal).
In totaal stonden 14 zwemmers van onze vereniging ingeschreven. Helaas bereikte ons voor aanvang van de wedstrijd het trieste nieuws dat Steijn zichzelf af moest melden vanwege o.a. gekneusde ribben.  Hij stond zeer goed geplaatst, waardoor dit extra zuur was voor hem. We wensen hem veel beterschap toe.
De uitslagen van de wedstrijd:
De jongste deelnemer van de ploeg, Lars (2006) zwom totaal drie afstanden. Op de 100m vrijeslag behaalde hij een mooi PR plus een bronzen plak. Op de 100m schoolslag zwom hij zich ook naar een derde plaatst toe. Helaas heeft Lars zijn 100m rugslag niet uit kunnen zwemmen, waardoor hij gedist werd.
Luka (2004) startte op maar liefst 4 afstanden. Ze toonde zeer veel wilskracht op de 100m vrijeslag, waardoor ze helaas te vroeg vertrok.  De 100m rugslag en 100m schoolslag zwom ze mooie PR’s en behaalde ze een 2e en 3e plaats.
Tessa (2002) liet zien dat alle trainingen van afgelopen weken goed hadden gedaan. Op de 4 starts behaalde ze 4 PR’s. Op de 200m wisselslag gingen maar liefst 7 seconden van haar besttijd af! Haar beste eindnotering was een 5e plaats op de 100m schoolslag.
IJsbrand (2002) had zich geplaatst voor 5 afstanden. Totaal nam  hij 3 PR’s naar huis en een bronzen plak op de 100m vlinderslag. 
Pim (2001) ging dit toernooi voor de 100m vrijeslag, 100m schoolslag en 100m vlinderslag.  Hij kwam in de buurt van zijn PR’s.
Nick (2000) zwom alle 5 de afstanden. In totaal behaalde hij 4 PR’s, een 1e plaatst op de 100m schoolslag, een 2e plaats op de 100m vlinderslag, twee 3e  plaatsen op de 100m vrijeslag en 200m wisselslag.
Kristy (2000) zwom in totaal 3 afstanden en behaalde op alle afstanden mooie PR’s. Haar favoriete afstand, de 100m vlinder was goed voor een 1e  plaats. Op de 100m schoolslag zwom ze naar een 3e plaats en op de 100m vrijeslag viel ze net buiten het podium en werd ze 4e.
Broer Ronaldo (1998) zwom de 100m vrijeslag en 100m vlinderslag. Helaas zaten er geen PR’s in voor hem. Wel nam hij een gouden plak mee naar huis op de 100m vlinderslag.
Rick (1997) zwom dit toernooi de 100m schoolslag. Hij liet zien dat ondanks hij weinig traint, toch in de buurt kon komen van zijn PR. 
Valerie (1997) zwom de 100m rugslag. Ze heeft een nette race gezwommen, helaas zat er net geen PR in voor haar.
Yasmine (1996) had drie limieten behaald voor dit kampioenschap. Ze zwom de 100m vrije- 100m rug- en de 200m wisselslag. Op alle drie de afstanden benaderde ze haar PR’s.
Vincent (1996) startte op maar liefst 4 afstanden. Op de 200m wisselslag zwom hij een PR, op de andere drie afstanden kwam hij zeer dicht in de buurt van zijn besttijd.
Lindi (1995) zwom de 100m vrije-, 100m school-, en 200m wisselslag. Ze kwam zeer dicht in de buurt van haar inschrijftijden, maar helaas was het net niet genoeg voor een verbetering.
Als club kunnen we tevreden terugkijken op dit toernooi.
Aanstaand weekend kunnen de zwemmers genieten van een rustweekend.
Alle uitslagen van dit weekend zijn terug te vinden op onze site en de meeste races zijn ook geupload op ons 
Youtube kanaal.

Laatste zwemwedstrijd 2015
Op 27 december zijn IJsbrand en Tessa naar een limietwedstrijd in Dordrecht gegaan. Dit was de allerlaatste zwemwedstrijd in 2015. Beiden lieten zien dat de kerstdagen geen invloed hebben gehad op de zwemprestaties. IJsbrand behaalde een mooi PR op de 100m vlinderslag tevens behaalde hij hier een NJJK limiet op. Tessa zwom twee PR'en op de 100m schoolslag en de 50m vlinderslag. Bij de 50m vlinderslag ging er 3 seconde van haar besttijd af!
De uitslagen zijn te vinden op de site.

Steijn Louter wint aanmoedigingsprijs
Zaterdag 19 december werd in Bergen op Zoom de jaarlijkse sportverkiezing georganiseerd. Steijn (wonende in Bergen op Zoom) was genomineerd voor de aanmoedigingsprijs. Wij kunnen jullie met trots melden dat hij de winnaar is geworden! Namens ZC AquaDream: van harte gefeliciteerd Steijn!!!!!

OWKW en Minioren/ Swimkick wedstrijd
Behalve de Swimcup in Amsterdam waren afgelopen zondag 13-12-2015 nog twee wedstrijden voor onze AquaDreamers: de OWKW in Oosterhout en de minioren/swimkick wedstrijd in Etten-Leur. Ook hier hebben onze zwemmers zich weer van hun beste kant laten zien.
Lindi werd bij de OWKW 1e op de 100m vrij en 3e op de 100m rug. Jordy werd tweemaal 3e, op de 200m school en 200m vlinderslag. Voor Valerie stond 200m school (4e) en 100m rug (5e) op het programma. Bob benaderde zijn tijden op de 50m vlinder en 50m vrij en zwom op de 100m wisselslag een pr. van ruim 6 sec. Broer Pim zwom persoonlijke records op de 200m school en 200m vlinder en ook Luka verbeterde haar tijden op de 50m vlinder, 100m vrij en 100m rug. Tessa finishte na Lindi op de 100m vrij als 2e en zwom ook nog 100m rugslag.
Maddy startte bij de swimkick en pakte 2 medailles: goud op de 25m vlinder en zilver op de 50m school. Lyra werd 4e op de 25m vlinder en 5e op de 25m school in een mooi persoonlijk  record.
Bij de minioren werd ook goed gescoord: Lars pakte goud op de 100m school (pr) en ook  Steijn kreeg goud omgehangen voor dezelfde afstand. Hij finishte zelfs 10 sec. voor de nr. 2 in een nieuw pr. Zilver was er voor hem op de 50m vlinderslag. Evy won tweemaal goud: op de 100m vrij (pr) en 100m rugslag. Jenna zwom voor t eerst 200m vrije slag en finishte als 8e. IJsbrand won goud op de 200m vlinderslag en haalde met zijn scherpe tijd een startbewijs binnen voor de Nederlandse Jeugd & Junioren Kampioenschappen.
Alle uitslagen vind je terug op de site.

Dag 3 van Amsterdam Swimcup.
Vandaag (13/12) heeft Kristy gezwommen op de laatste dag van de Amsterdam swimcup. Na twee dagen racen, stonden vandaag de 50m vlinderslag en 100m vrijeslag op het programma. Ondanks dat ze al twee lange dagen achter de rug had, wist ze op beide afstanden een PR eruit te persen. Op de 50m vlinderslag ging bijna een halve seconde van haar beste tijd af (30.07). Hiermee komt ze zeer dicht in de buurt van de 30 seconde grens.. Op haar allerlaatste afstand van dit tournooi zwom ze een technisch nette race, wat resulteerde in een klein PR. Kristy kan terug kijken op een geslaagd tournooi.
Vandaag starten de jongste zwemmers op de Swimkick en Minioren wedstrijd in Etten-Leur en de wat oudere zwemmers op de OWKW in Oosterhout. Succes allemaal! De startlijsten zijn te vinden op onze site.

Dag 1 en 2 van Amsterdam swimcup 
Vrijdag 11 december doken Kristy en Ronaldo het water in tijdens de Amsterdam Swimcup. Ronaldo Startte als eerste op de 50m vlinder. Helaas verliep zijn start niet zoals gehoopt waardoor hij te diep in het water kwam. Dit leidde tot een kleine achterstand op zijn tegenstanders. Hij herpakte zich snel, zwom technisch goed en tikte net boven zijn PR aan. Kristy kwam uit op de zware 200m vlinderslag. Ze heeft alles gegeven en dit resulteerde in een knappe 2.47.28. Dit was geen PR, maar wel een goede verbetering ten opzichte van dit seizoen!
Vandaag startte Kristy op de 100m vlinderslag, waarbij ze haar snelste seizoenstijd heeft neergezet. Tijdens de 50m vrije slag behaalde ze een PR in 28.39!
Zondag (laatste dag van de swimcup) zwemt Kristy de de 50m vlinderslag en 100m vrijeslag. Succes met de rest van de races. Alles is te volgen via de 
livetiming.

Medaille regen tijdens RSK, podium kleurt groen
Afgelopen weekend hebben de zwemmers van ZC AquaDream deel genomen aan de Regionale Sprint Kampioenschappen. Tijdens dit kampioenschap kwamen in totaal 13 zwemmers aan de start. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. In totaal hadden de zwemmers 49 persoonlijke starts, waarvan 32 persoonlijke records en 24 medailles!
Lars (2006) behaalde 3 persoonlijke records van de 5 starts. Helaas werd hij gediskwalificeerd op de 50m schoolslag. Zijn beste notering was een 5e plaats op de 50m vlinderslag. Steijn (2005) liet zien dat hij dit weekend goed in vorm was. Van zijn 5 persoonlijke starts behaalde hij 5 PR's plus vier gouden en één zilveren medaille. Luka (2004) mocht drie maal het hoogste podium beklimmen. Ze behaalde tevens een zilveren medaille op de 50m schoolslag en twee mooie PR's. IJsbrand (2002) heeft dit kampioenschap zijn eerste gouden kampioenschapsmedaille behaald op de 50m vlinderslag. In een mooi PR van maar liefst 1.69 seconde dook hij voor de eerste keer onder de 30 seconde grens. Tevens behaalde hij op de rest van zijn afstanden ook mooie PR's. Hij mocht ook nog 3 zilveren medailles mee naar huis nemen. Tessa (2002) behaalde maar liefst 2 zilveren medailles op de 50m vrije slag en 50m schoolslag. Op alle vier haar afstanden zwom ze een mooi PR. Pim (2001) was dit toernooi goed op dreef, van zijn 5 starts heeft hij maar liefst 5 PR's gezwommen. Tijdens de 50m schoolslag greep hij ondanks zijn PR van bijna 1.5 seconde helaas net naast het podium en werd 4e. Kristy (2000) zwom dit weekend drie afstanden en behaalde drie maal het podium. Tijdens de 50m vlinderslag kroop ze onder de 29 seconde grens en werd op deze afstand 1e. Ze behaalde nog een eerste plek op de 50m vrije slag en een bronzen medaille op de 50 schoolslag. Nick (2000) heeft op al zijn gezwommen afstanden medailles behaald. In totaal mocht hij twee gouden en drie zilveren medailles mee naar huis nemen. Daar komt nog bovenop dat hij tevens drie PR's zwom. Op de 50m vlinderslag ging er bijna 2 seconde van zijn beste tijd af, de klok stond na zijn race stil op 28.43! Ook op zijn 50m rugslag dook hij onder de 30 secondegrens. Ronaldo (1998) startte twee maal, waarbij hij een PR behaalde op zijn favoriete nummer: de 50m vlinderslag de 27 seconde grens komt in de buurt.... 27.02 én een gouden medaille. Rick (1997) had voor dit kampioenschap twee limieten behaald, namelijk de 50m schoolslag en de 50m vlinderslag. Op de 50m vlinderslag behaalde hij een PR. Vincent (1996) zwom vier afstanden en behaalde een PR op de 50m vlinderslag. Hij dook op dit onderdeel onder de 29 seconde, 28.72! Yasmine (1996) nam deel aan vier afstanden. Ze kwam dicht in de buurt van haar PR's, helaas zat er net geen PR in. Lindi (1995) zwom twee afstanden. Ze zette mooie tijden op de klok, helaas niet genoeg voor een nieuw PR. Totaal zijn we als zwemclub op een tweede plaats geëindigd in het medaille klassement!
Nu lekker uitrusten... dat hebben jullie wel verdiend!
Alle uitslagen staan op onze site!

Medailles voor Lars en Evy
Zondag 1 november hebben Lars, Evy en Mariëtte meegedaan met de Dommeltrofee in Boxtel. Hier stonden de sprintnummers op het programma dus alle drie zwommen 50m vlinderslag, 50m rugslag, 50m schoolslag en 50m vrije slag. Aan het einde van de wedstrijd werd een klassement opgemaakt per leeftijdscategorie en Lars en Evy mochten een medaille in ontvangst nemen.
Lars won al zijn races bij de jongens min. 4 en later dus voor hem was er vanzelfsprekend goud. Evy werd knap 2e bij de meisjes min. 4 en later en kreeg de zilveren medaille omgehangen. Voor beiden was er bovendien een PR op de rugslag. Mariëtte zwom een mooi persoonlijk record op de schoolslag en wist op de vlinderslag als 3e te finishen bij de dames (senioren 1 en ouder).  

ONK korte baan Tilburg
Afgelopen weekend werd het Open Nederlands Kampioenschap korte baan gehouden in Tilburg. Kristy Nagtzaam zwom alle drie de dagen en Yasmine Bartelds en Nick van Irsel verschenen zondag aan de start.
Kristy zwom 100m vlinderslag, 200m vlinderslag, 50m vrije slag en 50m vlinderslag. Ze werd 7e in haar eigen leeftijdscategorie (jeugd 2) op de vrije slag en zwom op de 200m vlinderslag een mooi persoonlijk record 2.36.00! Hiermee dook Kristy ruim 2sec. onder de NJJK limiet en is dus verzekerd van deelname op dit onderdeel. Yasmine behaalde net geen pr op de 50m vrije slag (28.43) maar zwom wel erg netjes. In verband met haar studie moet ze toch wat trainingen missen en mag daarom erg tevreden zijn met het resultaat. Voor Nick stond de 50m schoolslag op het programma. Hierop boekte hij dit seizoen al grote vooruitgang dus werd het moeilijk zijn tijd wederom aan te scherpen. Zijn 32.75 leverde hem toch mooi de 3e tijd in zijn eigen leeftijdscategorie op (junioren 4).  De uitslagen staan online.

NJJK limieten voor de Nagtzaampjes
Vol goede moed vertrokken Ronaldo en Kristy in het weekend van 24 en 25 oktober naar Gent voor de Memorial Anteunis wedstrijd. Zaterdag werden alleen voorrondes gezwommen waarbij je je ook kon plaatsen voor de finales op zondag. Kristy behaalde in de voorrondes een NJJK limiet op de 100m schoolslag. Ronaldo wachtte met zijn NJJK limiet tot de finales. Tijdens de voorrondes bewezen beiden dat ze een goede 50m vlinderslag kunnen zwemmen en bemachtigden een finaleplaats. Tevens mocht Kristy ook nog in de finales starten op de 50m vrijeslag, waarbij ze onder de 27 seconde grens dook (26.93) en een tweede plaats behaalde. Ronaldo zette tijdens de voorrondes van de 50m vlinderslag 27.48 op de klok, zondag ging hij nog een tandje harder en finischte in een fantastische tijd van 27.13, een NJJK limiet! Ook zwom hij nog een PR op de 100m schoolslag. Beide kunnen terug kijken op een geslaagd weekend! Gefeliciteerd!
De uitslagen zijn te vinden op de site. De mooie races op ons Youtube kanaal.

NJJK limieten voor Luka en IJsbrand
Dit weekend 17 en 18 oktober, waren onze zwemmers actief op twee wedstrijden. Zaterdag was er een LAC wedstrijd in Oosterhout en zondag was het alweer tijd voor de 2e OWKW van dit seizoen. Deze werd georganiseerd door Dio uit Etten-Leur maar vanwege de grote belangstelling voor deze wedstrijd werd uitgeweken naar zwembad De Stok. Voor onze zwemmers best fijn natuurlijk.
Het regende dit weekend persoonlijke records, zowel bij de lange afstandszwemmers als bij de sprinters. Lindi, Tessa, Lilianne, Mariëtte en Vincent zwommen 800m vrije slag maar Jordy en Valerie deden er ook nog ff een 200m wisselslag bij. IJsbrand had zaterdag al een flinke tijdsverbetering op zijn 200m wissel en deed daar zondag nog een schepje bovenop. Met 2.33.06 op de klok scoorde hij een NJJK limiet! Voor Luka was er een NJJK limiet op de 200m schoolslag (3.03.21) en Lars mag op de 50m schoolslag (47.11) starten tijdens de regionale sprintkampioenschappen. Steijn wist op alle drie zijn races als 1e te finishen en Lars werd knap 2. Evy snoepte 6 seconden van haar tijd af op de 100m vrij terwijl Nick mooie verbeteringen liet zien op de 50m vrij (25.37), 200m wissel (2.23.59) en100m vrij (56.33).
We kijken terug op een geslaagd weekend! 

Succesvol weekend voor AquaDream zwemmers
In het weekend van 10 en 11 oktober werden twee verschillende wedstrijden gezwommen. Een deel van de club zat in Roosendaal voor de eerste KNZB Challenger van het seizoen. De jongere zwemmers gingen zondag naar Breda voor de minioren- en swimkickwedstrijd.
De Challenger was een wedstrijd verdeeld over twee dagen. Totaal kwamen 7 zwemmers aan de start. Jordy zwom zaterdag de 200m vrije slag en de 100m vlinderslag. Zus Valerie heeft de 200m vrijeslag en 100m schoolslag gezwommen. In de voorrondes 100m schoolslag had ze zich geplaatst voor de finales. In de finales zwom ze weer net iets sneller dan eerder.. Tessa zwom op zaterdag de 200m vrije slag en 100 schoolslag. Op beide afstanden behaalde ze zeer nette PR’s. IJsbrand liet zien dat hij goed in vorm was. Hij startte maar liefst op 5 afstanden, waarbij hij 3 PR’s neerzette. Ook mocht hij nog de finale van de 100m vlinderslag zwemmen. Het toernooi voor Kristy begon minder goed dat gehoopt. Door een te vroege start werd ze op de 100m vrije slag gediskwalificeerd. Ze wist zich later op de dag te herpakken en zwom op de 50m vrijeslag 0.05sec. langzamer dan haar inschrijftijd. Zondag zwom ze ook zeer nette races op de 50m en 100m vlinderslag. Broer Ronaldo zwom de 50m vrij, 50m vlinder, 100m vrij, en 100m vlinder. Hij startte het toernooi met de 100m vrije slag, waarbij hij net boven zijn inschrijftijd zat. Later op de dag wist hij op de 50m vrijeslag een PR neer te zetten! Vincent startte zondag op twee afstanden. Hij begon met de 100m vrijeslag. Hierbij zette hij precies dezelfde tijd neer als zijn oude PR. Op de 100m vlinder ging hij goed van start en dit was te merken aan het einde van zijn race: een PR van twee seconde!

Zondag kwamen ook onze jongste zwemmers in actie tijdens de minioren- en swimkickwedstrijd in Breda. Maar liefst 5 zwemmers namen het op tegen hun leeftijdsgenoten uit de regio. Maddy en Lyra zwommen de swimkickwedstrijd. Beide kwamen uit op de 25m vrije slag en 25m rugslag. Maddy werd twee maal eerste op deze afstanden. Op de 25m rugslag zwom ze tevens een mooi PR. Lyra zwom de 25m rugslag voor de eerste keer, hierbij behaalde ze een mooie 5e plaats. Op de 25m rugslag zwom ze een PR, standvastig over haar plaats, want ook hier werd ze 5e. Zus Jenna zwom met de miniorenwedstrijd mee. Dit was wel even wennen, want in tegenstelling tot de swimkickwedstrijd kan je gediskwalificeerd worden.  Ze zwom een zeer goede 100m schoolslag, maar helaas was ze vergeten om met twee handen aan te tikken ook de 100m rugslag verliep niet zoals gepland en draaide ze te vroeg voor de kant op haar buik, waardoor ze niet op haar rug aantikte. De 100m vrijeslag ging wel zoals gehoopt. Hierbij zette ze een mooie tijd neer, net iets langzamer dan haar PR. Ook de twee heren Lars en Steijn waren aanwezig tijdens deze wedstrijd. Lars zwom de 100m vrijeslag en 100m rugslag, waarbij hij twee mooie gouden medailles in ontvangst kon nemen. Steijn zwom dezelfde afstanden, ook twee gouden plakken plus een mooi PR op de 100m rugslag!

Limietwedstrijd Tilburg
Zondag 27 september is een limietwedstrijd gezwommen in Tilburg. Er verschenen vijf zwemmers van onze vereniging aan de start. De uitslag van de wedstrijd staat online. En de races zijn terug te zien, vertrouwd.. op ons Youtube Kanaal.

Eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gezwommen.
Afgelopen weekend is de eerste OWKW van dit seizoen gezwommen. Alle zwemmers hebben goed hun best gedaan en dit heeft geresulteerd in vele PR's. De zware trainingen worden hierdoor beloond! De uitslag is te vinden op de site. En nu.... lekker uitrusten! De filmpjes van de races zijn te vinden op ons Youtube kanaal.

Dit weekend:
 - 

Wij trainen in:
Zwembad De Stok
De Stok 1
4703 SZ Roosendaal 

Laco zwembad Oudenbosch
De Baarlebossche 2
4731 GS Oudenbosch 

Trainingstijden
Aanmeldingsformulieren

Social Media:
Youtube
Facebook 
Twitter