2014-2015

Einde Openwaterseizoen
Het open water seizoen 2015 zit er weer op! Iedereen heeft heel goed gezwommen. Het was naast af en toe zwaar, weer erg gezellig! 

Eindresultaten klassementen:
Brabants klassement: Lindi 3e en Yasmine 7e en Lilianne 9e vrijeslag senioren open, Vincent 4e vrijeslag senioren open, Valerie 1e en Lindi 5e schoolslag senioren open, Jordy 3e schoolslag masters 20+ en 3e schoolslag senioren open.
Nederlands klassement: Valerie 3e schoolslag senioren open, Jordy 4e schoolslag senioren open. 
Gefeliciteerd met deze prestaties!
Alle uitslagen van het openwater staan natuurlijk op onze site!

Openwater seizoen 2015
Het openwaterseizoen loopt al weer ten einde en de watertemperatuur is al behoorlijk aan het dalen. Aanstaand weekend zal de allerlaatste openwaterwedstrijd gezwommen worden in Sleeuwijk als de temperatuur het toelaat (minimaal 16 graden). Het openwaterseizoen was een succes voor de Aquadream Zwemmers. 
- Een kleine terugblik op het NK openwater. -
    Zaterdag 29 augustus werd in het Wilhelminakanaal bij Oirschot het eerste deel van het Nederlands Kampioenschap openwater gezwommen. Jordy en Valerie Jongenelen hadden deze dag als uitdaging de 3.000 meter schoolslag. Jordy vond de aansluiting bij het sterk vertegenwoordigde herenveld en kon na een pittige eindsprint de vijfde plaats op zijn naam schrijven. Valerie had bij de dames een zware race omdat zij de aansluiting tijdens de wedstrijd met de kopgroep niet kon vasthouden en de race grotendeels alleen moest zwemmen. Maar met haar doorzettingsvermogen bemachtigde zij toch een mooie vierde plaats. Deze dag werd ook het Nederlands kampioenschap team-event gehouden. Hierbij is de wedstrijd voor drie zwemmers van dezelfde vereniging om 3.000 meter samen af te leggen waarbij de tijd van de laatste zwemmer telt. Het team van Aquadream bestond uit Lindi Verkooijen, Yasmine Bartelds en Jordy Jongenelen welke een vijfde plaats behaalden.
    Zondag 30 augustus was in Oosterhout de tweede  dag van het Nederlands Kampioenschap. Hier ging Jordy op de 2.000 meter schoolslag sterk van start en wist dit de gehele race vol te houden waarna hij als tweede finishte en daarmede een zilveren NK medaille verdiende. Lindi Verkooijen en Vincent Dermaux zwommen nog wat meer kilometers, namelijk 5.000 meter vrije slag. Lindi behaalde daarbij de negende plaats en Vincent een 6e plaats.
Op naar de laatste wedstrijd!

AquaDream's eerste nachtmarathon een succes!
Zaterdag 11 juni op zondag 12 juni heeft de eerste nachtmarathon van ZC AquaDream plaats gevonden. 
Om 19:30 uur klonk het startsein en doken de vier deelnemende teams het water in. Onder leiding van hun captain probeerden ze in 12 uur zo veel mogelijk kilometers af te leggen.

Er heerste een gezellige sfeer ondanks de optredende vermoeidheid. De kleinere deelnemers trachtten om tussendoor nog wat rust te pakken, maar door de muziek en sfeer aan het bad, was dit voor sommigen wat lastig. Bijna ieder uur werd de tussenstand bekend gemaakt waarna deze opgehangen werd. Zo konden de teams hun eventuele tactiek veranderen als dat nodig bleek te zijn. 
Zondagmorgen klonk om 07:30 het eindsignaal en werden de laatste meters berekend. Na de groepsfoto kleedde iedereen zich snel om. De prijsuitreiking werd gehouden waarna de zwemmers en het publiek naar huis konden gaan om te gaan slapen. We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.
Alle vrijwilligers bedankt en tot volgend jaar!

Lars en IJsbrand winnaars bij de Open Westbrabantse Klassements Wedstrijden
Zondag 7 juni hebben Mariëtte, Vincent, Jenna, Lars en IJsbrand deelgenomen aan de laatste OWKW van dit seizoen. Er werd goed gezwommen door dit vijftal en samen verbeterden ze maar liefst 13 persoonlijke records. Na afloop van de wedstrijd werden de klassementswinnaars bekend gemaakt.
Mariëtte werd 1e op de 50m vrij in 30.65, een mooi persoonlijk record. Ook haar 50m rugslag en 100m wisselslag zwom ze sneller dan ooit. Vincent was de snelste op de 50m rug in 29.93 (pr.) en hij werd 4e op de 50m schoolslag. De 10-jarige Jenna haalde 2 sec. van haar tijd af op de 50m vrije slag (50.01) en zwom deze middag voor het eerst 100m wisselslag. Lars werd 2e op de 50m vrije slag (pr) en 100m wisselslag (pr). Zijn tijd op de 100m rugslag (1.31.53) verbeterde hij fors, zelfs zijn 50m tussentijd (44.08) leverde hem een nieuw persoonlijk record op. Hij finishte op deze afstand dan ook als 1e. IJsbrand zette op de 50m vrij (3e), 50m rug (3e) en 50m schoolslag ook weer snellere tijden op de klok, en dat zelfs na twee weekenden Brabantse Kampioenschappen. 
Degene die hun klassement vol gezwommen hadden, kregen een herinneringsmedaille uitgereikt. Lars werd de winnaar van het sprintklassement (50m nummers) en middenklassement (100m nummers). IJsbrand mocht het hoogste podium beklimmen voor het sprintklassement en pakte de 2e plaats in het middenklassement. Mooie prestaties van deze zwemmers!  

Zwemmers overtreffen zichzelf tijdens Brabantse Zomer Kampioenschappen
Onze zwemmers hebben zich tijdens de Brabantse Zomer Kampioenschappen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven weer op de kaart gezet. Er werden maar liefst 31 medailles behaald, vele persoonlijke records verbeterd, NJJK limieten gescoord, een Brabants record én zelfs een Nederlands record verbroken.
Vincent klom zesmaal op het startblok en wist zijn tijden aan te scherpen op de 200m rug (2.28.03) en 50m vlinderslag (28.85). Yasmine behaalde 5 top tien noteringen en pr’s op de 50m rug (32.47) en 200m wissel (2.39.96). Lindi had zeven starts en scoorde een pr. op de 50m vlinder (36.55) als tussentijd van de 200m wisselslag. Ze zwom driemaal de top tien binnen: 6e op de 200m school, 9e op de 100m school en 10e op de 400m vrij.
De Brabants kampioenen waren Ronaldo op de 200m vlinderslag en Rick Bulman op zowel de 50, 100 en 200 meter vrije slag, als de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Op de 100m vlinderslag pakten Ronaldo en IJsbrand zilver én een NJJK limiet. Maar dit was nog niet genoeg voor IJsbrand want ook op de 100m vrij, 100 en 200m rugslag haalde hij een limiet binnen. Voor Rick Minkman was er zilver op de 50 en 100m schoolslag en Valerie won brons op de 100 en 200m rugslag. Tessa kreeg drie keer brons omgehangen voor haar races op de 100m vrij, 50 en 100m schoolslag en Luka werd 3e op de 50m rug en 50m schoolslag. Op de 100m schoolslag behaalde ze zilver. Pim scoorde maar liefst 6x brons (100 en 200m vrij, 50 en 100m school, 200m vlinder en 200m wisselslag) en zwom naar zilver op de 100m vlinderslag. Nick werd 2e op de 100m vrij en 100m schoolslag, en 3e op de 100m vlinder en 200m vrij. Zijn eindtijd op deze laatste afstand was precies genoeg voor een NJJK startbewijs! Voor ons jongens estafetteteam bestaande uit Nick, Pim, IJsbrand en Rick B. was er een mooie 3e plaats op de 4x 100m vrije slag en ze werden 6e op de 4x 200m vrije slag. Bob mocht aantreden bij de 4x 100m wisselslag waar hij samen met broer Pim, Nick en IJsbrand knap 5e werd. De dames Tessa, Lindi, Yasmine en Valerie kwamen aan de start voor de 4x 100m vrije slag estafette en werden 6e. Bovenop alle titels voor Rick Bulman, scoorde hij als kers op de taart, een nieuw Brabants record op de 100m schoolslag in 1.11.01 én een nieuw Nederlands record op de 50m schoolslag in 31.41!

Sportstarz Swim Camp
De ervaringen van Tessa Loos – zwemster ZC AquaDream
Van 4 tot en met 6 mei ben ik naar een Sportstarz Swim Camp in Eindhoven/Geldrop geweest.
Dit kamp was een zogenaamde stroomlijn special, we hebben dus heel veel gestroomlijnd. Een goede stroomlijn onder water is namelijk erg belangrijk voor de snelheid.
Iedere training begon met een goede warming up, om de spieren goed op te warmen. Na de warming up trainden we ander half uur in het water, na ieder half uur had je een andere trainer die een ander onderdeel uitlegde. Na anderhalf uur trainen hadden we een pauze. Naast de trainingen in het water hebben we ook landtraining gehad. Hier heb ik heel veel aan gehad.
Op de tweede dag zijn er onderwaterbeelden gemaakt, zodat je zelf kon zien hoe jouw stroomlijn eruit zag. Je moest dan aan een kabel gaan hangen en dan werd je onderwater heel snel (3 meter per seconde) vooruit getrokken. Na de opnames kreeg je de beelden gelijk te zien om te kijken wat je goed en fout deed. Daarna kreeg je nog een kans om dat te verbeteren.
Op de laatste dag hadden we tijdens de pauze een meet en greet met Femke Heemskerk, dit was heel erg bijzonder. We deden ook een Femke quiz en degene die won mocht met haar op de foto! Met heel veel geluk  had ik gewonnen en mocht ik met Femke op de foto. Ik mocht zelfs haar WK medaille om. Dit was een ervaring om nooit meer te vergeten!
Ik heb niet alleen meer geleerd van het zwemmen maar ik heb ook veel meer geleerd over hoe belangrijk het bijvoorbeeld is dat je goed eet en drinkt. Ik heb ook heel veel nieuwe vrienden gemaakt op kamp!  
Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Een echte aanrader dus! In oktober ga ik weer!

AquaDream presteert bij limietwedstrijd Dordrecht
Zaterdag 2 mei zijn een zestal AquaDreamzwemmers vertrokken naar de Sportboulevard in Dordrecht om deel te nemen aan een limietwedstrijd langebaan. Ieder met verschillende doelstellingen: persoonlijk record verbeteren, proberen een limiet te behalen voor een kampioenschap, meetmoment of gewoon voor de gezelligheid.
Vincent Dermaux startte deze middag op de 50m en 100m rugslag en finishte op beide afstanden als 4e. Valerie Jongenelen had 100m schoolslag en 200m wisselslag op het programma staan en zwom een snellere tijd op de wissel t.o.v. haar vorige wedstrijd in ditzelfde bad. Mariëtte Bulman zwom zowel de 100m vrije slag als de 200m vrije slag en broer Rick had voor de 100m schoolslag, 50m schoolslag en 100m vlinderslag gekozen. Hij presteerde het om een Brabants Record te behalen op de 50m schoolslag in 32.05. Twee weken eerder pakte hij tijdens de Antwerp International Youth Swimming Cup, het Brabants Record op de 100m schoolslag in 1.11.31! IJsbrand Buijnsters klom deze middag driemaal op het startblok om vervolgens mooie tijden neer te zetten op zijn 50m vrije slag, 50m schoolslag en 200m vrije slag. Hij wist zelfs een startbewijs te bemachtigen voor de Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen lange baan! De limiet om hier te mogen starten op de 50m vrije slag is 31.46 en met een eindtijd van 29.86 dook IJsbrand hier ruim onder. Nick van Irsel had deze limiet al in zijn bezit maar zwom nu 26.61 op zijn 50m vrij, waardoor hij mooi wat plaatsen opschuift in de nationale ranking. Zijn 200m vrije slag was goed voor een 5e plaats. 

Acht medailles voor AquaDreamzwemmers 
Zondag 19 april hebben de jongste zwemmertjes van AquaDream deelgenomen aan een minioren/swimkickwedstrijd in zwembad De Stok te Roosendaal. En het resultaat mag er zijn: vier zwemmers met elk twee starts namen 8 medailles mee naar huis!
IJsbrand Buijnsters pakte goud op de 200m vrije slag en de 200m vlinderslag. Bovendien zwom hij op beide afstanden flinke persoonlijke records. Op de vlinderslag was dit zelfs 28sec! Lars Bulman zwom zijn 100m schoolslag en 50m vlinderslag weer sneller dan voorheen en werd hierop 3e en 2e. Heel knap van Lars die het op moest nemen tegen oudere kinderen. Luka de Neef mocht deze middag tweemaal het hoogste podium beklimmen want zij was de allersnelste op de 100m rugslag en 200m wisselslag (3sec. pr). Günar Loos scoorde goud op de 50m vrije slag (2 sec. pr) en zilver op de 100m vrije slag. En zo werd het een erg geslaagde middag voor iedereen!

Swim Cup Eindhoven
Van 2 t/m 5 april werd voor de 11e keer de Swim Cup / ONK lange baan gehouden. In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven streed een sterk internationaal deelnemersveld om het eremetaal. Ook AquaDream was erbij! Lindi Verkooijen startte op de lange afstanden: 800m vrije slag op donderdag en 400m vrije slag op zaterdag. Yasmine Bartelds zwom zaterdag de 100m vrije slag en Kristy Nagtzaam had 100m vlinderslag, 50m rugslag, 200m vlinderslag en 50m vlinderslag op het programma staan. Op beide sprintnummers behaalde Kristy de limiet voor de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen welke van 11 t/m 14 juni in ditzelfde bad zullen plaatsvinden. Een persoonlijk record van 11 sec. scoorde ze op de zware 200m vlinderslag. Ook minioren en juniorenzwemmers kwamen hier aan bod tijdens de Pieter Cup (zaterdag) en Junioren Swim Cup (zondag). Luka de Neef had de dag van haar leven: voordat ze van start ging mocht ze eerst samen met Pieter van den Hoogenband op de foto! Haar races verliepen erg goed en ze werd 2e op de 100m rugslag (pr van 5sec.) en 3e op de 100m schoolslag. Junioren Tessa Loos, Nick van Irsel en IJsbrand Buijnsters hadden elk twee starts. Tessa zwom 100m vrije slag en 100m schoolslag en dit resulteerde in mooie persoonlijke records. Nick zwom 100m en 200m vrije slag en nieuwkomer IJsbrand koos voor 200m rugslag en 100m vlinderslag. Op beide afstanden haalde hij bijna 20sec. van zijn beste tijd af. 

Vincent en Lindi winnen brons
Zondag 22 Maart hebben Vincent Dermaux, Luka de Neef en Lindi Verkooijen meegedaan met de Regionale Lange Afstandskampioenschappen zwemmen. Dit jaarlijks terugkerend evenement werd gehouden in het 50m bad van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven.
Vincent had de limiet gehaald voor zowel de 1500m vrije slag als de 400m wisselslag. Na een vlak gezwommen race op de 1500m vrij finishte hij als 3e bij de heren senioren en pakte hiermee de bronzen medaille. Zijn tijd op de 400m wissel verbeterde hij met 10 seconden maar dit was helaas net niet genoeg voor het podium en hij eindigde hier nipt 4e. Luka zwom 400m vrij bij de meisjes minioren 5. Deze afstand had ze nog maar twee keer eerder gezwommen maar nog nooit in een 50m bad. Vandaag werd ze toch knap 4e in een sterk deelnemersveld. Voor Lindi stond de 800m vrije slag bij de dames senioren op het programma. Ze had de 4e inschrijftijd maar liet zich niet van de wijs brengen door haar concurrenten. Ze streed om een medaille en het lukte Lindi om als 3e te finishen en brons in de wacht te slepen.

KNZB Challenger Dordrecht
14/15 Maart was de Sportboulevard in Dordrecht het decor van de KNZB Challenger lange baan. Voor AquaDream verschenen Lilianne, Ronaldo, Jordy, Valerie, Bob, Pim, Vincent, Mariëtte en Rick aan de start. Behalve dat het super is om hier aan mee te doen, is het natuurlijk ook geweldig om de topzwemmers in actie te zien.
Er werden persoonlijke records gezwommen door Lilianne op de 100m vrije slag, Pim op de 50m vlinderslag, Ronaldo op de 50m vrije slag en Rick Bulman op de 100m rugslag. Mariëtte zwom op de 50m vrije slag precies haar inschrijftijd. Aankomend weekend zullen Vincent, Lindi en Luka starten bij de Regionale Lange Afstandskampioenschappen in Eindhoven en we wensen jullie heel veel succes!  

11 Medailles bij Swimkick en Miniorenwedstrijd
Zondag 15 maart zijn zes AquaDreamzwemmertjes afgereisd naar Oosterhout om deel te nemen aan een wedstrijd voor de jongste leeftijdsgroepen. De beginnende wedstrijdzwemmers deden mee aan de Swimkickwedstrijd en de gevorderden startten op de miniorenwedstrijd. En wat werd er goed gezwommen: iedereen nam aan het eind van de middag één of meerdere medailles mee naar huis.
Günar Loos werd 3e op de 50m schoolslag en er was goud voor hem op de 50m rugslag. Zus Tessa scherpte haar tijden flink aan op de 200m wissel- en 200m schoolslag en pakte tweemaal zilver. Luka de Neef zwom 100m schoolslag (pr), 100m vrije slag en 100m vlinderslag (pr) en mocht zelfs driemaal het hoogste podium beklimmen. Voor Lars Bulman stonden 100m vrije slag (pr) en 100m rugslag op het programma. Ook zijn beide starts resulteerden in goud. Voor Evy de Rot en Jenna van der Wilt was het een spannende dag want zij zwommen hun allereerste wedstrijd. Evy kwam aan de start op de 50m schoolslag en 25m rugslag bij de meisjes minioren 1 t/m 3. Ze werd nipt 4e op de rugslag maar bij de schoolslag tikte ze als 3e aan en won een bronzen medaille. Jenna zwom dezelfde afstanden maar dan bij de meisjes minioren 4 en 5. Haar schoolslag was goed voor een 5e plaats en op de rugslag scoorde ze een zilveren medaille. Coach Mariëtte kan samen met haar zwemmers zeer tevreden terugkijken op een gezellige middag met mooie prestaties.

Njjk limieten voor Nick en Ronaldo
In het weekend van 7 en 8 maart waren we met vijf zwemmers actief bij de Mega Swim Meet 2015 in Gent, België.  Op zaterdag zwom Luka en zondag was het de beurt aan Vincent, Nick, Kristy en Ronaldo. 
Luka wist in dit 50m bad op alle drie haar afstanden mooie persoonlijke records te behalen. Op de 100m rugslag werd ze 4e en verbeterde haar tijd met 4 sec. Ook haar 100m schoolslag ging lekker en hierop werd Luka zelfs 2e (4,5 sec. pr). Op de 200m wisselslag verbeterde ze haar besttijd met maar liefst 17 sec. Vincent had een mooie opening op de 400m vrij maar kreeg helaas te snel verzuring waardoor hij het tempo niet vol kon houden. Op de 100m rugslag finishte hij in 1.09.72. Nick had vijf starts en op zijn 100m vrij heeft hij een startbewijs voor de NJJK binnen gehaald met 59.00 op de klok. Kristy zwom haar 50m vlinder weer iets sneller dan in Den Haag en behaalde een finaleplaats op de 100m vlinder. Voor Ronaldo stonden dezelfde races op het programma. Ondanks dat hij niet helemaal uitkwam met de aantik op de 50m vlinder zwom hij toch een persoonlijk record en mocht starten in de finale. Ook daar snoepte hij weer wat van zijn tijd af en finishte als 6e in 27.30.  Hiermee is zijn felbegeerde NJJK limiet binnen. Zijn tijd op de 100m vlinderslag was ook goed voor een finaleplaats en hier eindigde Ronaldo op de 9e plaats.    

Limiet voor Valerie, Vincent en Tessa
Zondag 1 maart werd deel 4 van de Open Westbrabantse Klassements Wedstrijden gezwommen in zwembad De Schelp te Bergen op Zoom. AquaDream was present met Lilianne, Valerie, Jordy, Rick M, Lars, Joris, Tessa en Vincent en coaches Göran en Eric. De wedstrijd begon pas om 16.30 maar verliep zeer voorspoedig, waardoor we niet te laat klaar waren.
Valerie, Vincent en Tessa haalden alle drie een startbewijs binnen voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen op hetzelfde onderdeel nl. de 200m rugslag. Voor Tessa was het de 1e keer dat ze deze afstand zwom en Valerie was erg blij dat ze haar tijd sinds lange tijd verbeterd had. Beiden zwommen ook 100m schoolslag. Vincent tikte op de 50m rugslag als 1e aan en op de 50m vrije slag kwam hij exact op zijn inschrijftijd uit (25.73). Ook Joris deed dit kunstje na, maar dan op de 100m wisselslag. Hier zette hij een tijd neer van 1.19.31, precies zijn persoonlijk record! Zijn 50m rugslag en 50m vrije slag gingen goed en hier zwom Joris 1sec. sneller. Lilianne had vandaag 100m schoolslag en 100m wisselslag op het programma staan en Jordy 200m vlinderslag en 200m rugslag. Rick Minkman zwom een persoonlijk record op zijn 50m rugslag, terwijl hij in de 100m wisselslag juist tekort kwam op de rugslag en hierdoor boven zijn tijd uitkwam. Lars kwam aan de start op de 50m vrij, 100m rug (pr) en 50m vlinder en werd op elk onderdeel 2e.

Lars en Luka in top tien van Nederland
21 en 22 Februari mochten Lars en Luka zich meten met de beste minioren van Nederland tijdens de Speedo Jaargangfinales in Leiden en beiden behaalden hier mooie top tien noteringen. Die zondag was er ook nog een LAC wedstrijd in zwembad de Stok en hier waren het Vincent (zijn 2e wedstrijd dit weekend) en Lindi die aan de start verschenen voor de 1500m vrij (Vincent) en 2000m vrij (Lindi). Lars mocht starten op de 50m vrij, 100m wissel en 50m vlinderslag en vond het erg spannend. Ondanks dat zijn 50m vrij niet zo lekker ging (brilletje schoot af), liet hij zich niet van de wijs brengen. Zijn 100m wisselslag resulteerde in een pr. en Lars werd hiermee 8e van Nederland bij jongens minioren 4 en later. Ook zijn vlinderslag ging sneller dan voorheen en hij finishte hier zelfs als 6e. Luka (net terug van een weekje wintersport) startte zondag op de 100m rugslag, 400m vrije slag en 100m wisselslag en liet zien bij de beste meisjes minioren 5 van Nederland te horen: ze werd 9e op de rugslag, 7e op de vrije slag en 11e op de wisselslag. 
Lindi zwom bij het Lange Afstand Circuit in Roosendaal 2000m vrije slag en finishte in 24.49.23, wat haar de 2e plaats opleverde. Vincent werd 2e op de 1500m vrij in 18.21.06.

The Hague Grand Prix
Vincent, Rick en Mariëtte Bulman alsmede Ronaldo en Kristy reisden af naar Den Haag voor The Hague Grand Prix welke van 20 t/m 22 februari gehouden werd in het Hofbad.
Vincent zwom een gigantisch persoonlijk record: hij verbeterde zijn tijd op de 100m vlinderslag in dit 50m bad met bijna 8 sec. Ook kwam hij aan de start op de 200m vrije slag. Rick Bulman plaatste zich in de voorronde 50m schoolslag als 1e voor de finale met 32.31 op de klok. In de finale op zondag wist hij hier nog iets af te snoepen en finishte wederom als 1e. Ook kwam Rick aan de start op 100m schoolslag (1e) en 100m vlinderslag (4e) waarbij hij de finales helaas af moest zeggen. Rick werd onlangs geveld door een oorontsteking en voelde zich nog niet fit genoeg. Mariëtte had dit weekend een druk programma. Vrijdagavond begon ze met een goede race op de 50m vrije slag waarop ze een nieuw pr. wist neer te zetten. Zaterdag- en zondagochtend zwom ze nog 100m en 200m vrije slag in het Hofbad in Den Haag en spoedde zich hierna snel naar Leiden om de minioren te begeleiden tijdens de Jaargangfinales. Ronaldo finishte in 26.60 op de 50m vrij, een nieuw pr. Ook op de 50m vlinderslag verbeterde hij zijn tijd en zette 28.01 op de klok. Tevens plaatste hij zich als 7e voor de finale op zondag. Zaterdag stond voor Ronaldo 200m vrije slag op het programma waarbij hij de laatste 75 meter net iets te kort kwam en nipt boven zijn beste tijd eindigde. Zijn 100m vlinderslag daarentegen verliep lekker en hier zwom hij weer 1sec. sneller dan vorige week in Eindhoven. Bij Kristy ging het na vijf dagen carnaval niet zo lekker. Ze kwam aan de start op de 50m vrije slag en 50m vlinderslag waarbij ze op 29.01 en 31.89 uitkwam. Voor de 100m vlinderslag besloot ze zich af te melden want die flinke verkoudheid deed haar geen goed.

NJJK limiet voor Pim
Zaterdag 21 februari was er in Dordrecht een limietwedstrijd waar Tessa, Nick, Yasmine, Bob en Pim aan deel genomen hebben. Er werden persoonlijke records gezwommen en limieten behaald voor diverse kampioenschappen.
Tessa zwom in dit 50m bad 200m vrije slag, 50m vlinderslag en 200m wisselslag en zette bij deze laatste twee afstanden snellere tijden op de klok. Nick zwom 100m vrij, 400m vrij, 100m school en 200m wisselslag. Bij deze laatste race wist hij als 3e aan te tikken in 2.37.26, tevens een pr. Yasmine miste op 0.08 sec. de limiet voor de BZK op de 200m rugslag maar dit gaat in een 25m bad zeker lukken! Ook startte ze op de 200m vrij en finishte hier als 4. Voor Bob was dit zijn eerste wedstrijd bij AquaDream en het pakte meteen goed uit. Drie ruime pr’s voor hem op de 100m vrij, 200m vrij en 50m vlinderslag. Broer Pim was ook in vorm: zijn 200m vlinderslag was goed voor een 3e plaats en een Brabantse limiet voor de Zomerkampioenschappen. Op zijn 200m schoolslag haalde Pim bovendien een NJJK limiet binnen!

Limietwedstrijd Eindhoven
Op carnavalszondag 15 februari zijn Lindi, Yasmine, Ronaldo en Nick afgereisd naar Eindhoven voor hun eerste lange baan wedstrijd van dit seizoen. 
Lindi startte op de middellange afstanden 400m vrij, 200m vrij en 400m wisselslag en finishte hierop als 1e, 3e en 4e. Yasmine werd 2e op de 50m rugslag en kwam hier dicht bij haar pr. Na een goede start en onderwaterfase bij de 200m rugslag eindigde ze als 4e. Ronaldo zwom een persoonlijk record op 50m vlinderslag (28.14) en dit was goed voor een 4e plaats. Hij werd 3e op de 100m vlinderslag en zwom ook nog de 50m en 100m vrij. Voor Nick stond er deze middag 50m vrij, 100m vlinder, 100m vrij en 50m rug op het programma en op deze laatste afstand scoorde hij een persoonlijk record (33.65). Na een zware trainingsweek was deze limietwedstrijd een mooi meetmoment voor hen en gaan ze vol goede moed naar de volgende 50m badwedstrijden.

Nederlandse Junioren & jeugd Kampioenschappen 2015 
Het Sloterparkbad in Amsterdam was van 29 januari t/m 1 februari het strijdtoneel van de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan. AquaDream was er ook dit jaar weer bij met Rick Bulman, Nick van Irsel, Tessa Loos, Pim Verdaasdonk en Kristy Nagtzaam. De concurrentie was erg groot dus onze zwemmers moesten flink aan de bak. 
Rick startte maar liefst zeven keer en dit leverde hem 5 persoonlijke records, 2 Brabantse records, een bronzen plak en bovendien een Nationale titel op! Rick begon dit toernooi met de 50m vrij waarop hij na een slechte start 5e werd in 26.13. Zijn 100m vlinder ging erg goed en met 1.03.14 (pr.) op de klok pakte hij het brons. Op de 200m vrij miste hij ondanks een pr. van 3 sec. nipt het podium en werd 4e. Hierna wist hij op de 200m schoolslag, met een tijd van 2.35.30, het Brabants Record (sinds 2007 van Mike van Leuken, Zeester-Meerval) uit de boeken te zwemmen. Zondag zwom Rick nog 100m vrij, 100m school en 200m wisselslag. Ondanks dat hij toch wat teleurgesteld was vanwege wederom een 4eplaats (nu op de 100m vrij) wist hij zich weer te focussen op zijn favoriete 100m schoolslag. En met succes: met 1.08.41 was hij de snelste bij de jongens junioren 2 en pakte de titel! Tevens een verbetering van het Brabants Record dat al op zijn naam stond. Nick zwom een persoonlijk record op de 50m vrij (25.87) en op de 100m vrij benaderde hij met 56.99 zijn inschrijftijd. Hij werd hierdoor wel mooi 11een 14e van Nederland bij de jongens junioren 3. Tessa zwom dezelfde afstanden en scherpte op de 50m vrij haar tijd aan in 28.85. Hiermee eindigde ze op plaats 14 bij de meisjes junioren 2. Pim zwom op vrijdag een nette 50m vrij in 27.92, een verbetering van 0,5 sec. ten opzichte van zijn beste tijd ooit. Zijn tijd op de 100m vlinderslag was 1.09.32 en hiermee werd hij 17e bij de jongens junioren 2. Zaterdag werd Pim helaas geveld door de griep en moest hierdoor de 100m vrij, 100m school en 200m wisselslag op zondag laten schieten. Jeugdzwemster Kristy had vijf individuele starts op dit NK. Ze behaalde persoonlijke records op de 50m vrij (27.77) en 100m vrij (1.01.63). In de voorrondes van de 50m en 100m vlinderslag wist ze zich te plaatsen voor de finales later op de dag. Hier werd ze resp. 8e en 5e bij de meisjes jeugd 1 en 2. Ter afsluiting van dit kampioenschap zwom Kristy nog de 200m wisselslag. Gefeliciteerd zwemmers met jullie mooie resultaten op dit kampioenschap! 

Luka de Neef en Lars Bulman in de prijzen bij miniorenwedstrijd
Onze jonge zwemmertjes Luka de Neef en Lars Bulman hebben zondag 25 januari erg goed gezwommen bij de 3e miniorenwedstrijd van dit seizoen. Luka won tweemaal goud en Lars tweemaal zilver!
Luka zwom voor het eerst 400m vrije slag (bij meisjes min. 5) en zette meteen een supertijd neer: 5.35.77. Behalve een gouden medaille leverde dit haar ook een startbewijs voor de Regionale Lange Afstandskampioenschappen op. Op de 100m wisselslag haalde ze ook nog een mooi persoonlijk record en finishte wederom als 1e in 1.23.97. Lars startte deze middag op de 50m vrije slag en 100m wisselslag en won op beide afstanden een zilveren medaille (bij jongens min. 2, 3 en 4). Hij zette bovendien mooie tijden neer: op de 50m vrije slag haalde hij 4sec. van zijn besttijd af en tikte aan in 36.42 en bij de 100m wisselslag stond er 1.32.46 op de klok. 

Brabantse Winter Kampioenschappen groot succes 
In het weekend van 10/11 januari waren we met een flinke groep zwemmers vertegenwoordigd bij de BWK in het Pieter v/d Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. Er werd erg goed gezwommen en vele persoonlijke records sneuvelden in het 25m. bad. Nick behaalde op de valreep nog een limiet voor de NJJK op de 100m. vrij en de medailleoogst van de AquaDreamzwemmers was groot: 6x goud, 10x zilver en 1x brons.
Goud was er voor Kristy en Ronaldo op 100m vlinderslag en voor Rick B. op al zijn persoonlijke afstanden: 100m vrij, 100m school, 100m vlinder en 200m. wissel. Luka scoorde op de 100m. vrij, 100m. rug, 100m. school en 200m. wissel een zilveren medaille. Voor Pim, Nick en Tessa was er zilver op de 100m. vrij en Rick M. mocht 3x zilver in ontvangst nemen op de school, vlinder en wisselslag. Ons jongens estafetteteam bestaande uit Joris, Pim, Nick en Rick wist op de 4x 100m. vrij een bronzen plak in de wacht te slepen!
Ook Lindi, Yasmine, Valerie en Vincent waren van de partij. Vincent was actief op de 200m. wisselslag en Valerie werd knap 4e op de 100m. rugslag. Lindi zwom op alledrie haar afstanden (vrij, school en wisselslag) sneller dan haar inschrijftijden en Yasmine deed dit op 100m. vrij en 100m. rug. Ons dames estafetteteam ( Tessa, Valerie, Yasmine en Lindi) behaalde een 6e plaats op de 4x 100m. vrij en het jongens estafetteteam deed dit op de 4x 100m. wisselslag. Bovendien zwom Joris hier als startzwemmer een mooi persoonlijk record van 3 sec. op de rugslag. Al met al een zeer gezellig en geslaagd weekend voor iedereen! 

Nederlands Record op 50m schoolslag korte baan voor Rick Bulman
Zondag 7 dec. heeft Rick Bulman dan toch het Nederlands Record 50m schoolslag bij de 13-jarigen op zijn naam mogen schrijven. Een week eerder tijdens de Regionale Sprintkampioenschappen in Eindhoven dacht hij ook het Record gehaald te hebben in 30.86sec. maar dit werd helaas afgekeurd vanwege een verkeerd geplaatste keerwand. De baan bleek twintig centimeter te kort en de tijden werden ongeldig verklaard. Na deze gigantische tegenvaller kreeg Rick zondag tijdens een limietwedstrijd in zwembad de Stok een herkansing. Aangezien de 50m schoolslag hier niet op het programma stond deze dag werd deze door de organiserende vereniging Hieronymus extra toegevoegd. Teamgenoten Vincent, Jordy, Ronaldo en Nick zwommen met hem mee zodat Rick zijn doelstelling kon halen. Hieruit blijkt de teamspirit van onze zwemmers, en het feest was compleet toen zijn tijd op het scorebord verscheen: 30.71sec.  Zelfs nog sneller dan vorige week! Hiermee dook hij ruim 1 sec. onder het oude NR want dat stond op 31.88sec. 

ONK korte baan voor Lindi Verkooijen en Yasmine Bartelds
Van 7 t/m 9 november werd in zwembad de Drieburcht in Tilburg het Open Nederlands Kampioenschap korte baan gehouden. Lindi Verkooijen en Yasmine Bartelds hadden de limiet gehaald om hieraan te mogen deelnemen.
Op vrijdag verscheen Lindi aan de start voor de 200m vrije slag en finishte in 2.16.63, iets boven haar persoonlijk record. Maar aangezien dit haar eerste wedstrijd van het seizoen was na pas 3,5 week trainen, was ze toch tevreden met het resultaat. Yasmine had als doelstelling om onder de 28sec. te zwemmen op de 50m vrije slag en met 27.98 op de klok was haar missie geslaagd. Nu zijn beide dames zich aan het voorbereiden op de naderende Regionale Sprint Kampioenschappen welke 29 en 30 november in Eindhoven plaatsvinden. Lindi en Yasmine hebben hier 4 individuele starts en starten ook nog in de damesestafette 4 x 50m vrij met teamgenoten Tessa en Kristy. 

Sprintlimietwedstrijd in Zwembad de Stok
Zondag 2 november was er in Zwembad de Stok de mogelijkheid om nog een startbewijs te bemachtigen voor de Regionale Sprint Kampioenschappen, welke op 29 en 30 november gehouden worden in Eindhoven. Vincent, Joris, Tessa, Jordy en Yasmine startten op deze Sprintlimietwedstrijd welke georganiseerd werd door ZPV Hieronymus. 
Vincent zwom 50m rug en 100m wisselslag en werd op beide afstanden 3e in nieuwe persoonlijke records. Bovendien heeft hij op de wisselslag de limiet gehaald voor de RSK met een tijd van 1.04.88. Joris wist op de 50m vlinder zijn pr. met maar liefst 6 sec. aan te scherpen (36.71) en op de 50m vrij benaderde hij zijn inschrijftijd. Hoewel Tessa de limieten voor de RSK al op zak had kwam ze toch in actie op de 50m school, 100m wisselslag en 50m vrij. Haar eerste twee starts resulteerden in mooie pr’s. Jordy zwom 50m vlinder en 50m school en finishte als 2e en 3e. Bovendien was zijn tijd op de vlinderslag beduidend sneller dan vorige maand in Amersfoort. Yasmine wilde meten waar ze op dit moment stond. Op de 50m rug finishte ze als 1e in 32.26, exact haar persoonlijk record. Haar 100m. wisselslag (1.11.87) was goed voor de 2e plaats, ondanks dat de schoolslag tegenviel en ze hier tijd op verloor. Op de 50m vlinder benaderde ze haar pr. en was de snelste in 30.32. Hiermee liet Yasmine zien weer op de goede weg te zitten!  

Brabants Record voor Rick Bulman bij Speedo Sportemotion Cup 2014
Zondag 2 november heeft de 13-jarige Rick Bulman weer van zich doen spreken tijdens de Speedo Sportemotion Cup 2014 in Amsterdam. Vele junioren en jeugdzwemmers komen jaarlijks op deze gezellige wedstrijd in het Sloterparkbad af. Er kon een keuze gemaakt worden uit drie 100m. nummers. 
De eerste afstand voor Rick was de 100m vlinderslag, die hij erg goed zwom. Hij tikte als 1e aan in 1.05.75, tevens een nieuw persoonlijk record. Zijn 100m schoolslag ging ook erg goed en wederom was Rick de snelste. Hij zette de klok stil op 1.09.79 en scherpte hiermee niet alleen zijn tijd flink aan, maar mag ook het Brabants Record (jongens junioren 2) op zijn naam schrijven. Dit stond sinds 11-11-1995 op naam van Thomas Dol (PSV) met een tijd van 1.11.1. Tot slot zwom hij 100m vrije slag en ondanks dat Rick alles al gegeven had op de schoolslag pakte hij toch nog even de 2e plaats in 57.12. Door deze mooie prestaties behaalde Rick bovendien een gedeelde 1e plaats in het juniorenklassement. Rick Minkman startte in Amsterdam voor zijn allereerste wedstrijd van dit seizoen. Hij zwom ook de vlinderslag, schoolslag en vrije slag en was blij dat hij zo dicht bij zijn persoonlijke records uitkwam. “Ik heb immers nog niet zoveel trainingsuren kunnen maken sinds de zomervakantie dus ben hier erg tevreden mee”, aldus Minkman. Nick van Irsel zwom 100m vlinderslag in 1.09.39 en het zag er technisch erg goed uit. Ook de 100m rugslag die hierop volgde verliep lekker en werd erg vlak gezwommen. Met een tussentijd van 34.31 finishte Nick in 1.09.24, een persoonlijk record van maar liefst 4 sec. Ook zwom hij nog 100m vrije slag en ook deze race resulteerde in een mooi pr. (57.17). Ronaldo Nagtzaam zwom zijn 100m vlinderslag bijna 2 sec. sneller dan twee weken geleden in Nieuwegein. Zijn 100m schoolslag ging ook stukken beter en hier zette hij 1.18.58 (pr.) op de klok. Ook haalde hij nog 1 sec. van zijn beste tijd af op de 100m vrije slag en finishte in 56.48! Zus Kristy ging ook van start maar had de pech onlangs geveld te zijn door een griepje. Dit vergt conditioneel heel erg veel van een zwemmer dus ze probeerde er maar het beste van te maken. Haar eerste afstand, de 100m vrije slag ging desondanks erg goed. Ze zwom een mooie vlakke race en kwam met 1.02.50 erg dicht bij haar persoonlijk record uit. Ook haar 100m schoolslag zag er netjes uit maar bij de vlinderslag miste ze vandaag toch echt wat power. 

Dit weekend:
 - 

Wij trainen in:
Zwembad De Stok
De Stok 1
4703 SZ Roosendaal 

Laco zwembad Oudenbosch
De Baarlebossche 2
4731 GS Oudenbosch 

Trainingstijden
Aanmeldingsformulieren

Social Media:
Youtube
Facebook 
Twitter